Velmi citlivá pleť

Johy17
13.8.23 02:51

Velmi citlivá pleť

Dobrý den, smím se zeptat prosím, co používáte na velmi silnou problematickou pleť? Každý večer mi vyskočí na pleti několik pupínků, už jsem v koncích nestíhám čistit pleť uz ani. Děkuji
PS: na alergologii jsem objednána. Třeba něco zjistí tam. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21619
13.8.23 06:40

No a jak o pleť pečuješ a jaké produkty používáš? Bez toho se radit nedá. Čištěním myslíš, že pupínky vymačkáváš? Základem je čištění pleťovým mlékem či gelem, pak tonikum,, sérum, krém. A čistit ráno i večer a zajistit pleti dostatečnou hydrataci. Najdu si články o denní rutině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
13.8.23 06:55

@Johy17 o citlivou pleť je nutné se opravdu hodně starat a je třeba vyzkoušet, co ti sedí a co nikoliv. Mám taky extrémně citlivou pleť a je to opravdu každodenní péče. Ven v létě téměř nevycházím bez opalovacího krému na obličej (musí se opravdu jednat o lehký krém na obličej), ráno i večer čistím a dávám výživu. V létě pleť potřebuje jiné přípravky než v zimě. A samozřejmě základ je používat správnou kosmetiku na druh pleti (mastná/suchá?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.8.23 08:18

Jakou máš rutinu, jak dlouho ji držíš, co používáš za přípravky?

jinak skupina na fb skincare/pece o plet, tam se dočteš vše a kačena má i videa na youtube, pod lupou se ten kanal tusim jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
13.8.23 08:36

Co používáš za značky?
Mou pleť stoprocentně rozdráždí cokoliv od Ryoru, potom i Garnier a Astrid.
V akutní fázi mohu používat jenom mycí olej Eucerin, Infadolan a obklady z řepíku.
V klidové fázi snesu i některé krémy od Nivey(ne obyč. modrý) :lol:, Ellie a privátní značky DM a LIDL.
Mor jsou na mou pleť všechna opalovací mléka, levná i drahá, i z lékárny, všech značek to i oteču, ošklivá vyrážka je samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33702
13.8.23 09:10
@Johy17 píše:
Dobrý den, smím se zeptat prosím, co používáte na velmi silnou problematickou pleť? Každý večer mi vyskočí na pleti několik pupínků, už jsem v koncích nestíhám čistit pleť uz ani. Děkuji

Na akné je výborná levandule. Levandulovou vodu si můžeš udělat i sama, nemusíš jí za draho kupovat.
Hrst čerstvých, nebo sušených levandulových květů zalijeme sklenicí minerální vody bez bublinek. Přidáme cca 3 lžíce jablečného octa. U velmi citlivé pleti ocet vynecháme. Nechat louhovat 2-3týdny, přecedit.
Nepíšeš ale, jak se o pletˇstaráš, může být špatný postup, nesprávně zvolené přípravky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
13.8.23 09:46

@Johy17 Pleť odráží to, co se děje uvnitř, protože kůží se člověk také detoxikuje. Takže pupínky mohou být odraz nějaké nemoci, alergie, intolerance nebo nevhodné stravy. Návštěva doktora není od věci.
Povrchová péče řeší už jen následky, ale to neznamená, že je méně důležitá. Co se týče značky, to záleží na tvých finančních možnostech, ale obecně bych se kompletně vyhnula běžné drogerkové kosmetice. Mně osobně se osvědčila kombinace přírodní péče (střídám purity vision, havlíkovu apotéku, saloos nebo nobilis tilia) a sér od the ordinary. Kromě toho havlíka se nejedná o zas tak drahé produkty. A starat se pleť každý den, večer důkladně očistit, hydratovat a používat SPF celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Johy17
13.8.23 11:25

@arinecka používám přípravky, které mi dřív nedělaly problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21619
13.8.23 12:09
@Johy17 píše:
@arinecka používám přípravky, které mi dřív nedělaly problém :nevim:

No tak evidentně teď problém dělají. A je potřeba je změnit. Ale pokud nenapíšeš víc, nikdo ti tady poradit nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33702
13.8.23 12:19
@Johy17 píše:
@arinecka používám přípravky, které mi dřív nedělaly problém :nevim:

No jo, ale vekem se vse meni. Co bylo pred deseti lety ok, muze dneska delat paseku.
Co a jak pouzivas? Mozna by nebylo od veci, zajit si do lekarny a nechat si udelat test, jakou mas plet, nechat si poradit co je pro tebe vhodny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
13.8.23 12:53
@Johy17 píše:

Občas se osypu i jen z toho, že dýchám. :) Pro mě je nejlepší hlídat si jídlo, což
znamená nejíst moc zpracovaných potravin, nepřehánět to s mléčnými výrobky, vynechat cukr a hodně omezit sacharidy. Beru kolagen, pangamin, hořčík, kyselinu hyaluronovou, inositol a rybí tuk. Peru v dětském Persilu, místo aviváže používám ocet s esenciálním olejem, pak mi pomáhá na svědivou kůži i sušička, která zbaví oblečení prachu. Co se týká kosmetiky, tak na obličej a tělo mi vyhovuje LRP olejový mycí gel. Co se týká péče, tak na pleť mi vyhovuje sérum Hyalu B5 a krém z té samé řady, kupodivu oční krém od Vichy proti vráskám a retinolový od Neutrogeny. Pravidelné také používám výluhy z bylinek, které mrazím ve výrobníku na led. Neuvěřitelné to u mě uklidňuje překrvení a kůže je pak taková zářivější. Na tělo mi vyhovuje od LRP Atoderm AP+P. Když se mi obličej náhodou nějak vyraší, tak používám Infadolan, který je fajn i na vrásky a 2derm Reha bariérový krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vejnarka88
17.10.23 19:47

Já trpěla na hormonální akné kolem třicítky, nejlepší je zajít k dermatoložce, ta ti na základě diagnostiky pleti víc poradí a doporučí, asi bych to sama takhle neřešila, když už tě to dost omezuje. Já mám dost suchou pleť, tak mi doporučila Dermacius gel od firmy H2 Europe, ten mi dost pomohl, dobře regeneruje a hydratuje, akné se mi taky dost zlepšilo, ale to je moje zkušenost, kombinovala jsem to s doplňky stravy Recovery Inside od stejnýho výrobce.

• Citovat
  • Upravit
952
17.10.23 19:51

Nezaznělo, tak připomínám - čistý povlak na polštář, 100% bavlna, měnit min 1× týdně - já měním 2× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SimaNocta
19.10.23 09:01

@Vejnarka88 Taky používám tenhle gel, v létě jsem se dost spálila a pleť dost trpěla a nechtěla se pořádně zahojit, našla jsem to na IG s dobrými recenzemi a objednala na zkoušku a fakt super, dost hydratuje, po týdnu jsem měla pleť o dost lepší a zdravější.

• Citovat
  • Upravit
16
25.5.24 09:33

Ahoj, mám zkušenost s tímto https://www.bylinka-jinak.cz/…7100107.html, čím dál tím víc mě začala zajímat slow kosmetika, vlastně jsem ani nevěděla, že něco takovýho je. Tak si zkus o tom něco přečíst, dost mě to překvapilo, já mám hodně citlivou pleť. Ale tohle mi nevadí vůbec, neštípe. Juchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek