Velmi hluční sousedé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.2.19 15:53

Velmi hluční sousedé

Raději anonymně.
Asi před 2,5 lety jsme se přestěhovali z malé bytovky na kraji města do věžáku Residomo. Čekali jsme třetí dítě a schaněli větší byt. Ze začátku sem tam byla slyšet hlasitá hudba, ale šlo to. Pak přisly předloňské prázdniny. Tekna a drum&bass jely velmi často, hudba často do večera, poté hlasité vybavování a smích na celý barák denně, po prázdninách mírné zlepšení a poté znovu totéž další prázdniny, k tomu pach z marihuany, který prý nešel od nich, opakovaně pomočený balkon od jejich psů, když se jim je nechtělo venčit. Po prázdninách mírně klid, smrad zmizel, od listopadu do teď denně večer hlasité vybavování, smích, někdy naopak hádky. Děcka se budí já špatně usínám. V bytě bydlí 2 puberťaci,40tnice se zastydlou pubertou, manžel kvůli práci je tam jen občas třeba na víkend. Domluvy nepomohly ani ode mě ani od přítele, při jedné z nich jsem málem dostala. Nedávno mi došla trpělivost a šla jsem za domovníkem, řvaly, dupaly na extrémně hlasitou hudbu paní s kámoškou o patro výš nad ní. Z Residomo měl za mnou někdo údajně přijít v datum, kdy jsem byla celý den doma, prý jsem tu nebyla. Hodili mi papír do schránky. Pak mi přišel dopis. Nikdo že sousedů prý to nepotvrdil. Kamarádka jí nepodrazí, ostatní asi mají strach, jenže já mám schánět podpisy sousedů, volat policii, ta ale nepřijede, že se někdo po 22 h nahlas baví, jen kdyby hrála i tehdy hudba, a to většinou nehraje. Zvažujeme stěhování, jsem už zoufalá. Co byste dělali? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.2.19 16:28

musíte to sepisovat a podepsat se minimálně 3 nájemníci, první za ní zajdou, potom ji vyzvou písemně a pak už vystěhujou… taky jsem tak nechala vystěhovat sousedku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 16:49

Problém je v tom,že ty tři podpisy neseženu. Paní nad ní je její kámoška,pak má jen jednu další sousedku vedle a ta to nepodepsala člověku z Residomem,nepotvrdila to. Slyší to pán až dva patra nad ní,ale to mi nestačí,musela bych mít ještě jeden podpis někoho okolo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7205
1.2.19 16:54

Já bych asi rezignovala a stěhovala se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
1.2.19 17:03

osobně bych nejdřív zkusila obejít sousedy a promluvila si s nimi, aby to podepsali. Pokud nepodepíšou, tak bych se stěhovala pryč. Pokud byt není váš, ale jste jen v nájmu, tak nní moc co řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
1.2.19 19:08

Takže po 22 hodině se jen hlasitě baví? To se ti může stát i kdekoliv jinde. Jsou paneláky, kde slyšíš, jak někdo splachuje o tři patra výš. Pokud by byl kravál po 22 hodině volala bych policii, pořád a neustále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 19:38
@Lucie008 píše:
Takže po 22 hodině se jen hlasitě baví? To se ti může stát i kdekoliv jinde. Jsou paneláky, kde slyšíš, jak někdo splachuje o tři patra výš. Pokud by byl kravál po 22 hodině volala bych policii, pořád a neustále.

Ono to jenom je docela problém. Slyším je jak kdyby seděli vedle mě. Jako já chápu,že v paneláku jde slyšet vše,proto taky zvažuji jiné bydlení,ale je to vše o toleranci a nějaké míře. Oni přece taky ví, že bydlí v paneláku,ale evidentně je jim to jedno.

• Citovat
  • Upravit
205
1.2.19 19:55

Uplne Te chapu, mame to ted podobne :? Soused pod nami si k sobe nastehoval tlupu hlucnych borcu, hodne casto je od nich slyset hulakani, priserne hlasity smich, vybavovani. Kdyby se takhle chovali pres den a do deseti, jedenacti vecer se ztisili, ani nepipnu. Jenze oni vzdy zacinaji ve chvili, kdy ukladame dite nebo si jdeme sami lehnout, a vydrzi jim to do rannich hodin! :pocitac: Predevcirem jsem kvuli nim usnula ve 3 rano. :zed: Bohuzel, tento hluk neprekracuje miru podle hygienicke vyhlasky, a tudiz se nejedna o ruseni nocniho klidu, a neda se s tim nic delat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
1.2.19 19:59
@Lucie008 píše:

Bohuzel zalezi jaky kraval.. to, ze se nekdo bavi a smeje, si myslim, ze policajt fakt resit nebude :? policie se da volat v podstate jen na hlasitou hudbu, ale i to musi prekrocit urcitou hranici decibelu.. nehlede na to, ze tihle borci policajtum odkyvaji, a po jejich odjezdu pokracujou dal 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
1.2.19 20:03

Zakladatelko, zeptam se - sousede bydli kde, nad vami, pod vami nebo vedle? Pokud nad nebo idealne vedle, dalo by se resit pridavnou zvukovou izolaci. 10 cm vrstva izolacni vaty. (Pokud je ovsem hluk zezdola, je to tohle reseni prakticky nemozne, tezko si nekdo bude zvedat podlahu, navic by to byla mission impossible, vystehovani veskereho nabytku, vybaveni, vytrhani podlah.. nemozne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 22:01

Sousedi bydlí nad námi. :roll:

• Citovat
  • Upravit
205
1.2.19 23:12
@Anonymní píše:
Sousedi bydlí nad námi. :roll:

Hm, tak teoreticky, pokud se nechcete stehovat a mate v planu zustat v byte dlouho/naporad, by se dala pridelat izolace na strope. Udelal by se jakoby druhej strop, sice by byl trochu snizenej, ale to asi nevadi. Nejsem si uplne jista, jak moc to pomuze, chtelo by to promluvit s odbornikem, ale do urcite miry urcite :palec: Vim, ze u nas ve vedlejsim dome toto jeden clovek ma, a pry uz nic nad sebou neslysi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.2.19 21:51

Ahooj, tak to mame problem se sousedem na patre, porad mu tam rve televize, je to stary pan a je hluchy jak poleno. Nejhorsi je, ze za loznici ma loznici i on a pusteny to ma porad. Hraje mu to do 12, spi u toho. Rano o vikendu klidne uz od 6. Pritel mu to dvakrat rikal, chvili je klid a po par mesicu znova. Kolikrát jsem sla spat do obýváku, ani spunty mi nepomohly. Ja neusnu za minutu a pri tomhle se neda spat uz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
18.3.19 12:27

Tak se hlásím,že po období rezignace a zjištění,že stěhování se dost potáhne,jsem se rozhodla jednat. V mezidobí jsem potkala souseda,který hluk slyší až 2 patra nad nimi,také on si bezvýsledně stěžoval u domovníka. Předevčírem jsem za ním šla. Nejen, že mi papír podepsal,dal mi i typ na jednu sousedku z patra problémových sousedů,která po krátkém váhání podepsala. Dnes jsem odeslala stížnost. Strach mám,ale věřím,že to má smysl. Takže pokud máte podobné problémy,nebojte se sousedy obejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 16:09

My jsme ti hluční

Hezký den, píši sem protože bych taky potřebovala poradit z druhé strany, jsme mladý pár, já 21, přítel 22, bydlíme v paneláku Residomo také. Byli u nás už asi 3× sousedé co bydlí pod námi si stěžovat na hluk 2× kvuli hudby, jednou to bylo do 7h večer a jednou po osmé, hudbu jsme ztlumili a mysleli si že je vše ok. Jednou přišli protože jsme „dupali“ ten hluk dupani ale pochazel az od sousedu nad nami… a ted k veci..
Dnes jdu domů a na výtahu visí papír A4 celý popsaný od tech sousedu pod námi, stezuji si na dupani, na hudbu, na to že se hádáme, urážejí nás v něm a POZOR! Stěžují si na to jak náš pes štěká a hrabe do podlahy! Tak jsem se naštvala, zaklepala ji na dveře a snažila se vysvětlit jí za 1)že psa nemáme… 2)přítel jezdí na zahraniční cesty na dlouhe týdny a není běžně skoro 2 měsíce doma(tudíž se asi těžko můžeme hádat, a i kdyby tak se nehádáme téměř vůbec a když už tak na sebe neřveme) 3)občas hlídám psa od sestry, jednou za ctvrt roku asi 5 dní v kuse (to mívám často dovolenou a byvam se psem nonstop, ta je zvykla byt v byte a nesteka ani nehrabe, cely den prospi a vetsinou ani nejsme doma)

1. po tom co jsem ji vsechno tohle vysvetlila stejne rekla ze to bude resit s policii a s residomem a ze na nas bude psat stiznosti apod.

Tak ja uz nevim, nic jsme si jinak neudelali. Vysvetlila jsem ji co jsem mohla a stejne ma za to že kraval děláme my a náš neexistující pes steka(taky mlátím v 5 rano do trubek od topeni abych vzbudila jejich 2 lete dite, to je ironie) na to si taky stezovali ale preci bouchnuti do trubek od topeni pujde slyset k nam do pateho i ze druheho patra ne? To je na diagnózu bych řekla.. no a ja nevim jak situaci dal řešit, nechci si nechat kalet na hlavu a nechat to úplně být, protoze papir mohli videt vsichni nasi sousede a dost me to urazilo kdyz vim, že nedělám doma sama takový kravál a že na mě hází špínu se kterou nemám nic společného, jak byste to řešili vy?Když vysvětlení nestačilo…
Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí