Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mame moznost jit na zahradku, kde je bazen venkovni. Je mozne tam maleho vzit taky? Nikdy mimo vanicku doma ve vodě nebyl. Jak se chodi na plavani s miminkama tak ta voda je teplejsi? nevite kolik ma stupnu? Ublizim mu kdyz ho vemu do klasickeho bazénu s nami? dekuji:) je nam 5,5 mesicu. ![]()
Tak záleží jak je ta voda ošetřená, ale v zásadě nevidím důvod proč nejít ![]()
No ja resim hlavne teplotu toho bazenu. Ze ty vnitrni pro miminka primo jsou asi teplejsi? No je tam chlor, ale v den koupani bude na minimální hodnote.
@LP4 tak ty vnitřní pro mimina mají okolo 32 stupňů. Pokud má voda 30+ tak je teplota v pohodě. Pokud má třeba jen 24, tak tam spokojený nebude.
S půlročním miminem už jsem se chodila koupat do normálních bazénů, i venkovních a i na pískovny. Když to na něj bude studené, bude ječet, neboj ![]()
Pokud tam nebude chtít být, tak ti to dá najevo. Třeba mu bude chladnější voda vyhovovat, nevíš dokud nezkusíš 🤷🏼♀️
Jo ja to u syna taky zkoušela cca kolem toho půl roku, ale bazén měl kolem 25 stupňů a malý jecel, bylo to na něj studené ![]()
@LP4 píše:
Ja se bojim abych mu spis neuhnala rymu nebo tak
Z mé zkušenosti rýma a jiné respirační onemocnění málokdy bývá ze zimy. Moje děti nemají se studenou vodou problém od malička, takže pokud marodí, je to prostě bacil, co si přinesou od kamarádů z školky/školy. Vyzkoušíš a uvidíš. Pokud bude ječet, tak mu můžeš napustit trochu teplejší vody do škopku, dát to vedle bazénu a jen ho tam ochlazovat ![]()
Vám je 5,5 měsíce? To byste bez dozoru neměli lézt do bazénu a už vůbec ne s miminem… sorry, ale ten mateřský plurál je fakt smrt
Jinak v 5,5m už se naše děcka cvachtala v moři, které mělo tak max 27 stupňů. Mají studený odchov, nebyl problém. Takže zkus a uvidíš.
@LP4 Není vám 5,5m ale miminku je 5,5m! Mimi je male nedávala bych ho tam
30-34 stupňů. Navíc ty děti se tam hýbou, čímž se zahřejí. Ty to zkus, dítě ti řekne, jestli jo nebo ne.
@unuděná naše druhé dítě také zvládne jakoukoli vodu, ale jednička, to je potížista. To dítě je tak zblble těmito kojeneckymi bazény, že v 26 stupních klepe kosu. Pravda, je tedy velmi hubené, soucítím s ním, v dětství jsem to měla stejně.