Venkovní kočka - přesun do domu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24.10.23 23:45

venkovní kočka domů

Ahojky, už několik dní k nám k oknu chodí venkovní kocourek (hodně mladý). Krmíme ho, mazlíme ho, je strašně mazlivý, vůbec se nebojí a to ani našich psů. Napřed jsem si říkala jestli náhodou nepatří někomu ze sousedství ale pravděpodobně ne, jelikož poslední dobou skoro 100% času traví u našeho okna. Mám v plánu si ho vzít domů, nechci ho nechat venku v zimě a chtěla bych poradit nějaké tipy, jak to chodí když se vemu domů venkovní kočku. Zajímá mě vše kolem zvykání na byt, co vše zařídit u zvěrolékaře a no vlastně budu ráda za cokoliv, co mi napíšete. Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
24.10.23 23:57

Našla sem kočku, vzala domu. Byla evidentně spokojená a naučená na záchod. Odrostlé kotě, někdo ji musel vyhodit.Ven už by asi nesla je naprosto v pohodě. Tvoje asi bude moct chodit ven u domečku, naší sem přestěhovala jen do bytu a funguje to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
24.10.23 23:59

Vzala sem ji k vetovi.Byla naprosto ok, fakt musela bejt z bytu a pro jistotu nechala vykastrovat.je to mazel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
25.10.23 00:27

Taky se k nám takhle přidala venkovní kočka. Už s námi je rok. Minulou zimu trávila v boudičce na terase, nevím, jak to bude letos. Za ten rok jsme zařídili kastraci, odparazitování (pravidelné) a očkování. Miluju ji, je to takovej druhej pes :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.10.23 06:01

Už máme jen obyčejné kočky domácí doma. Britský nám umřel v létě. Jednu tu venkovní nám dovedla mamka kočka na zahradu. A druhé své kotě dovedla na jinou zahradu, kde mají děti. Musela být chytrá. Ji samotnou za měsíc srazilo auto. Jen tahle naše kočka má takovou plachou povahu. Ona se pomazlí s děckama. Spí s nima. Pořád jim v patách. Dospělým se vyhýbá. Záchod nebyl problém. Naučila se rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
25.10.23 07:21

A jak vypadal, když přišel? Jestli byl hodně opelichany, viditelně zanedbaný, vyhládlý, zableseny, tak se o nej asi nikdo moc nestará, i kdyby neci byl.

Ale nechapu lidi, co vidí venku kočku a hned ji chytí :roll: už takhle parkrat odchytili polovenkovni kočku svagrovcum a hned inzerovali na Facebooku, ze se ztratila, přitom byla jen na pravidelne pochuzce, nijak nestradala, došla by zpátky domu jako obvykle, tedy pokud by ji dotyčný aktivní blb nechytil a nezavrel u sebe doma :roll: :zed: :zed: :zed:

@Agusaguss píše:
Našla sem kočku, vzala domu.****Byla evidentně spokojená a naučená na záchod.Odrostlé kotě, někdo ji musel vyhodit.Ven už by asi nesla je naprosto v pohodě. Tvoje asi bude moct chodit ven u domečku, naší sem přestěhovala jen do bytu a funguje to
@Agusaguss píše:
Vzala sem ji k vetovi.Byla naprosto ok, fakt musela bejt z bytu a pro jistotu nechala vykastrovat.je to mazel

To je asi super pocit ukrást někomu kočku, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
25.10.23 07:30

Někdo nám před šesti lety hodil opravdu malinke kotě na zahradu. Proste šla domu, k veterináři, pořídili jsme záchod, na ten začala okamžitě chodit. Ven ji nepoustime, nechci aby ji něco prejelo. 🤷‍♀️ je to fakt zlaté zvíře, i když její puberta byla děs, čalouněné židle nám prakticky zničila😁 ale jsem moc rada ze se u nás objevila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
25.10.23 07:38

Prislo k nam uz nekolik kotat, ale tedy ciste domaci kocka neni z žádného. Jedna je venkovni, domu se boji, resp. musi zustat otevrene dveře. Další je tulak, co v lete prijde jednou za tyden az tri (nebo když ma problém) a v zimě skoro každý vecer. No a posledni dve spi doma a rano jdou ven, když je hezky, tak tam travi vetsinu casu, když je hnusně, tak jsou bwhwm par minut zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
25.10.23 07:43

Souhlasím s tím, nebrat každou kočku, kterou venku potkám… je to zlozvyk poslední doby, co se rozmohly kočičí spolky a lidi si mysli, že každá venkovní kočka musí být zachráněna. Dejte ji nažrat, jestli má hlad, zůstane, jestli se o ni někdo stará, vrátí se k majitelů. A hlavně rozhoďte info na soc. sítích, ať víte, jestli má majitele…

Jinak ale všechna cest těm, kdo pomůžou zachránit kočičí život :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
25.10.23 07:45

@Lenkalin Nebo bude mit dva majitele a plnější bříško :mrgreen: to myslim, ze dela ta jedna nase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
25.10.23 07:48

@j.a.n.i1 ale to si ji nesmí lidi vzít do bytu, což se bohužel děje :? Ze zahrady odběhne, to je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.10.23 07:51

My je máme čisté domácí původně venkovní. Oba zachránění. Jednu nám dovedla sama kočka a druhého dovezl manžel, že jim ho někdo vyhodil v práci. To se vlezl do dlaně tehdy. Otevřu oknodveře a kočka utíká opačným směrem od dveří. Hlavně se bojí psa. Doma mu utečou nebo ho poliskají. Ven za ním nepůjdou. Když chci, ať se jdou na terasu na slunko projít. Tak nepůjdou. Otevřeme okno durch. V každém okně jsou síťky. Oba si leží na parapetu. Sledují dění venku. Ale ven se vůbec nehrnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
25.10.23 07:52
@Lenkalin píše:
@j.a.n.i1 ale to si ji nesmí lidi vzít do bytu, což se bohužel děje :? Ze zahrady odběhne, to je ok

My ji mame v baraku, když chce ven a je zavreno, tak si zamnouka nebo blbe cumi na balkonove dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
25.10.23 08:00
@Lily-of-the-valley píše:
Někdo nám před šesti lety hodil opravdu malinke kotě na zahradu. Proste šla domu, k veterináři, pořídili jsme záchod, na ten začala okamžitě chodit. Ven ji nepoustime, nechci aby ji něco prejelo. 🤷‍♀️ je to fakt zlaté zvíře, i když její puberta byla děs, čalouněné židle nám prakticky zničila😁 ale jsem moc rada ze se u nás objevila.

To jsi ještě nezažila našeho psa, vzali jsme si ji před 13 lety z útulku a kolik napáchala škody, nemůžu spočítat. Největší částka byla za kuchyňskou sedačku pokaždé když jsme byli pryč tak na ni vylezla a vykadila se ní, a protože ze začátku měla průjem tak se to všechno nasáklo a už to nešlo vyčistit. Nechápu jak se jí to povedlo tak mě takhle znehodnotila i čalouněný židle. Dokázala zničit jakýkoliv pelech, rozhryzala ho během dvou dnů. Neustále se mi válela na gauči i když věděla že nesmí. Rozhryzala mi i plastovou brzdu na kočárku, to bylo taky dobrý. A nosila si naše spodní prádlo do pelechu. A to jsem ji kupovala hračky aby si mohla hrát, a kostí na hryzání. Vsechno jsem to pak mohla vyházet protože je odmítala a popřípadě je počůrala. Když jsme se stěhovali do jiného bytu tak jsem si myslela že prostor kde je není možné poškodit. Ale je :lol: když zjistila že není možné si nic odnést nebo zničit tak si lehla a začala zuby hryzat parkety.Ale chtěla jsem se zeptat, uvažuji o kočičce ale až tu nebude pes, opravdu kočičí záchod tak smrdí, jak mě všichni tvrdí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
25.10.23 08:05

Všechny tuláky, co se nám v průběhu času usadili na zahradě jsem vzala akutně na veterinu, protože byli zranění, zřejmě z rvaček (nekastrovaní kocouři). U dvou byla krom kastrace nutná i operace. Během rekonvalescence (antibiotika, převazy) u nás doma se z nich okamžitě stali profesionální gaučoví povaleči, jeden krásnější a milejší než druhý. Byla radost sledovat tu proměnu ze zbídačeného venkovního tuláka na nádhernou šelmu, z jednoho „olysance“ se vyklubal dlouhosrstý kocour. Na záchod uměli okamžitě, možná byli původně zvyklí doma. Nikdo se o ně nepřihlásil, tak jsem jim ve spolupráci s útulkem našla domovy. Pořád dostávám fotky od nových majitelů, mají se tam krásně.
Jinak k tomu, že možná měli majitele a byli jen na procházce - majitele jsem aktivně hledala (obec, FB, letáčky), bez úspěchu. Neměli čip ani obojek s kontaktem. Moje vlastní kočky mají oboje. A pokud někdo nechává takto živořit své zvíře, měl by být obviněn z týrání a zvíře odebráno.
Teď se nám zas nastěhoval jeden adept, ale naštěstí je v pořádku, tak jsem ho jen nechala vykastrovat, chodí si ven a dovnitř jak chce a z nočních výletů nám nosí myši. Asi ten lov musí být dost dřina, protože pak celý den prochrápe nahoře v pelechu :)
Jo a varování - nekastrovaný kocour si často občurává teritorium (i uvnitř) a děsně to smrdí, takže kastraci neodkládat. S financováním se dá obrátit na spolek Feliti kastruje, toho posledního jsem nechávala kastrovat přes ně a spoluúčast byla asi 200 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný