Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den. Je tady někdo prosím, kdo užívá venlafaxin? Zajima mě jestli se po něm opět vrátí spaní? Mam úzkostnou poruchu s a tyhle A. D teď menim z cipralexu který už nepomáhá. Dekuji
@M720 píše:
Dobrý den. Je tady někdo prosím, kdo užívá venlafaxin? Zajima mě jestli se po něm opět vrátí spaní? Mam úzkostnou poruchu s a tyhle A. D teď menim z cipralexu který už nepomáhá. Dekuji
Těžko říct, venlafaxin na spaní není, bere se spíš ráno, může aktivizovat naopak. Ale třeba pokud ti zabere na úzkosti a uleví se ti, tak i spát budeš lépe. Prober to s lékařem. Já k venlafaxinu brala na noc quetiapin.
@Lollitka já ho beru ráno. Zacala jsem na 75 a po 14 dnech jsem na 150.V pondělí to bude 3 týdny. Nevim no. Ja mám pravé úzkosti z nespavosti. Mela jsem i k tomu trittico, ale to mě nesedlo.Kdyz jsem začínala s cipralexem tak jsem měla to stejne a pak zabral a úzkosti polevili začala jsem o normálně spát. Dr mi dale ted lerivon a to teda se mi asi brát nechce. Nemuzu být cely den mimo.
@M720 píše:
@Lollitka já ho beru ráno. Zacala jsem na 75 a po 14 dnech jsem na 150.V pondělí to bude 3 týdny. Nevim no. Ja mám pravé úzkosti z nespavosti. Mela jsem i k tomu trittico, ale to mě nesedlo.Kdyz jsem začínala s cipralexem tak jsem měla to stejne a pak zabral a úzkosti polevili začala jsem o normálně spát. Dr mi dale ted lerivon a to teda se mi asi brát nechce. Nemuzu být cely den mimo.
Ahoj, aha, tak uvidíš. Lerivon jsem taky brala a ani jsem po něm nespala. Měla jsem k němu ještě jiné léky. Mimo jsem po něm nebyla ani trošku, ale je to individuální. A co ti bylo po Tritticu? To jsem taky brala, 150 mg, ale nespala jsem po něm.
@Lollitka ahoj.A mužů se prosím zeptat? Ja ten venlafaxin užívám teď to bude 3 týdny. Prvnich 14 dni 75 a teď 150.Ale cítím se fakt pořad strašně mizerné. Uzkosti se ještě víc zhoršily a nedá se to pomalu vydržet. Uz se bojím ze to nepomáhá.
@M720 píše:
@Lollitka ahoj.A mužů se prosím zeptat? Ja ten venlafaxin užívám teď to bude 3 týdny. Prvnich 14 dni 75 a teď 150.Ale cítím se fakt pořad strašně mizerné. Uzkosti se ještě víc zhoršily a nedá se to pomalu vydržet. Uz se bojím ze to nepomáhá.
Ahoj, no nevím, to je na konzultaci s Dr. Jako zhoršení stavu po AD být může, ale většinou se uvádí, že to tak cca do 14 dnů poleví. Kdy jdeš k lékaři? A nemáš nějaký sos prášek, který by ti pomohl dočasně překlenout dobu, než AD najedou? Já venlafaxin brala 225 mg denně, ale na deprese a nepomohl mi vůbec, ale vše je individuální.
@M720
Ahoj, pomohl ti tento lék? Mám ho teď nově předepsaný a bojím se ho vzít. ![]()
Děkuji
Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz roky používaný přírodní prostředek, funguje.