Ventoliber bez předpisu?

536
25.2.23 10:28

Ventoliber bez předpisu?

Ahoj holky,

malý (4r) se dneska probudil s hrozným kašlem - kašle prakticky nonstop a přijde mi, že při kašlání sípe a dýchá mělce a zrychleně. Teplotu teda nemá, ale ten kašel je hrozný. Mě osobně se zdá, že to má na průduškách, ale 100% to říct nemůžu. Mám doma od listopadu Ventoliber, když měl lehký zánět průdušek. Přemýšlím jestli ho dát, nebo počkat do pondělí na doktorku? Může mu to něco udělat, pokud je to jen obyčejný kašel a na průduškách to není?

Možná je to blbý dotaz, ale nechci ho takhle nechat až do pondělí :?

Díky za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65328
25.2.23 10:39
@Gabiiinka píše:
Ahoj holky,

malý (4r) se dneska probudil s hrozným kašlem - kašle prakticky nonstop a přijde mi, že při kašlání sípe a dýchá mělce a zrychleně. Teplotu teda nemá, ale ten kašel je hrozný. Mě osobně se zdá, že to má na průduškách, ale 100% to říct nemůžu. Mám doma od listopadu Ventoliber, když měl lehký zánět průdušek. Přemýšlím jestli ho dát, nebo počkat do pondělí na doktorku? Může mu to něco udělat, pokud je to jen obyčejný kašel a na průduškách to není?

Možná je to blbý dotaz, ale nechci ho takhle nechat až do pondělí :?

Díky za názory!

no dítě, které má problém s dýcháním, bych vzala na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
25.2.23 10:41

@vokishka jako takhle, ne, že by vyloženě nemohl dýchat, to jsem nemyslela, ale ten kašel je takový dráždivý. Právě je to podobný jako to měl na ten podzim, když dostal ten Ventoliber a v podstatě hned mu tenkrát pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
25.2.23 10:45

Jinak je normální, hraje si a tak, jen u toho prostě pořád hnusně kašle, tak jsem si říkala, jestli by mu to třeba nepomohlo. Ale chápu, že není pokusný králík a nechci ho zbytečně něčím cpát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
25.2.23 11:25

Pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.2.23 13:18

Pohotovost fakt ne, já bych šla do toho ventoliberu :palec: Já teda lecim kašel cibuli u hlavy. V pondělí k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
25.2.23 13:33

Ventoliber je spíše na vlhký kašel a zároveň na roztažení průdušek. Jednu dávku můžete dát, zda pomůže (vzhlem k tomu, že „sípe“, by bronchidilatační složka měla pomoci), pokud by efekt nebyl, pak by byla vhodná návštěva pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
25.2.23 13:35

Tak holky dala jsem, abych viděla, co se stane, tak teď už hoďku spí a nekašle. Dech má tedy stále zrychlený, ale přičítám to tomu nachlazení? Uvidíme do odpoledne, samozřejmě kdyby se něco hodně zhoršilo, budu to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
25.2.23 20:14

Dcera ma taky kasel hned na pruduskach. Uz to pozname. Klidne bych dala ten Ventoliber. Dceri celkem pomahal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí