Časté nemoci u 1,5r syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24.2.23 12:13

Časté nemoci u 1,5r syna

Dobrý den.
Máme syna 1,5 roku, a za tu dobu co je na světě, prodělal už na můj vkus, docela dost nemocí.
Když nepočítám nějaké rýmičky, tak to byla laryngitida 2×, pátá nemoc (hospitalizace v nemocnici), dvakrát zánět str. ucha z toho 1× píchaní obou, nejake teploty, a tak. Navíc teď bojujeme i s moluskama.
Co se jedná skrz chození někam mezi děti, to bývá opravdu jen jednou za čas, nějaká herna, byváme spíš doma a nebo na procházce za barákem, nejsme nějací že by jsme chodili často někde mezi maminy s dětma a tak. Proto mi nejde do hlavy že je tak náchylný.
Proto jsem se rozhodla že začneme dávat něco na posílení imunity. Dáváme colostrum, probiotika, sirup Hlíváček, a skrz molusky teď i homeopatika Thuyja occidentalis a Dulcamara. Skrz stravu má syn rád ovoce i zeleninu, takže vitamínů má si myslím dost. Vodu pije jen obyčejnou, sem tam nějaký čajík, prostě zdravá strava vesměs. Četla jsem že hodně se dětem dává i rybí olej, a další věci, ale spíš bych chtela poradit co opravdu pomohlo. Před nástupem do školky bych chtěla aby měl už tu imunitu opravdu vybudovanou :( děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
24.2.23 12:19

@Sabina1999 hele,někde ty nemoci chytit musel, taková 5.nemoc se prostě neobjeví jen tak.. u nás všechno dotáhnou starší že školy. Takže hned ze startu měl zánět průdušek a podobné srandy :think: děti prostě imunitu získávají až prodelanim nemocí.. můžeš pokračovat v pestré stravě, případně třeba rakytníkový sirup, otužování, pobyt venku za jakéhokoliv počasí. Ale samospasne to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
24.2.23 12:41

Pokud dáváte rybí olej kvůli omega 3, je vhodnější lněný. Rybí tuk rychle žlukne, ani kapsle nejsou vhodná volba, opět skrz žluknutí. Jinak pobyt venku a oblékat trochu míň, aby si zvykalo na chlad. A taky pohyb, hlavně venku. Mi dcera od půl roku taky narodila, ale u nás to bylo vždy z plavání a hernicek. Že se kolektivu vyhybate neznamená, že se nevyskytnete v místech, kde před vámi byly děti. Obchod, společné prostory v domě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.23 12:46

@PETRAKIM ano to je mi jasné, třeba na nákup do obchodu semnou taky chodí a tak. Spíš mi jde o tu imunitu než abych hledala příčinu kde co chytl, když to můžeme takhle aspoň trochu eliminovat posílením imunity. Vyhýbat se dětem a prostorům není řešení, spíš opravdu řeším tu radu skrz imunitu. Rybí tuk jeste nedavame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
24.2.23 13:30

@Sabina1999 s tou imunitou toho extra moc nezmůžete. Má jasně daný počet bílých krvinek a buněk pracujících s patogeny. Musí se vytrénovat. Navíc je zimní období a ty infekty zhruba od října do dubna jsou více než přes léto. Jinak pokud sledujete, letos a loni byla enormní nemocnost mezi dětmi do 6ti let. Vás kluk se do toho narodil. Ono pokud z každé rýmy nemá zanet průdušek a nebere ATB několikrát do roka, tak je nemocný podobně jako jiná batolata. Jen to zatím neznate, teprv tu zkušenost získáváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí