Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Vermun píše:
@AstraG já to pochopila tak, že zakladatelka měla dávat 3×1 vdech (s tím že syn se přes optichamber musí 8× nadechnout a pak teprve může optichamber sundat) ale zakladatelka dávala 3×2vdechy…
já to z toho popisu právě špatně pochopila. Takže kolik toho tedy má dávat a kolik dala?
@AstraG píše:
já to z toho popisu právě špatně pochopila. Takže kolik toho tedy má dávat a kolik dala?
Já právě taky. A hlavně proč ho bere i zakladatelka?
Máme trikrát denně jednou stříknout do inhalátoru a osmkrát se nadechnout.
@jananovakova2 píše:
Prosím o vaše zkušenosti. Malý dva roky měl velmi silný kašel, nic nezabíralo, dostal ventolin. Nyní ho bereme třetí den třikrát denně 8 vdechů po jednom stříknutí foukačkou. Jenže…si mi vždy zdá, že to vdechoval špatně, tak jsem mu většinou vždy tam foukla do fozuačky ještě jednu dávku navíc…
až te´d jsem si přečetla, že by mohlo nastat nedostate kyslíku vkrvi…popodání ventinolu je malý celé dny jak šílený, hyperaktivní, lítá jak zběsilý, říká, že se točí…
mám strach, jestli jsem ho nepředávkovala a nemůže se mu něco stát…![]()
![]()
Lépe napsáno syn bere 3×1 vstřik (vdech), ale syn se má 8× nadechnout než zakladatelka optichamber sundá.
@jananovakova2 píše:
Máme trikrát denně jednou stříknout do inhalátoru a osmkrát se nadechnout.
a jo, tys to chytla od malého…
![]()
Tak i kdyby dala 3×2, tak si myslím, že to malému neublíží. 3× 1 vdech je úplně postačující na věk dítěte a rozhodně už zakladatelko sama nenavyšuj
@jananovakova2
ahoj maly ma pruduskove astma od 3let a pri akutnich stavech a obdobi „rozkaslani“ dychame navic ventolin, myslim z se nemusis bat on roztahne prudusky a ulevi se mu v noci kdyz to bylo akutni jsme mohli dychat i po 20minutach a opravdu je potreba pri vymizeni btizi vysadit neuzivat porad.
Za me zkus vydrzet ono to neprejde za den tak 2-4dny a ulevi se…
my si uzili az az…ale nikdy neuskodil, ba naopak…
@jananovakova2
jooo a dychame pres nastavec tak ze jednou prodycha striknu kdyz ma vydech pak asi 2-3× prodyhava a pokud jsou davky 2× tak opakuji u jeho vydechu vstrik aby vdechl to co vyjde z dychatka, snad jsem trochu poradila…
neprodychava vic jak 4× na „prazdno“ s maskou
Příspěvek upraven 20.06.14 v 21:21
@Lana222 No a dávali jste tedy i několik dnů za sebou takhle třikrát denně?
Když my ale nemáme astma…ale silný dráždivý kašel.. ![]()
@jananovakova2
meli jsme i mesic v kuse 1× rano 1× vecer protoze kdyz jsem se snazila vysazovat zase se rozkaslal tak jsme dostali Seretide a ventolin jen navic kdyz zacne pokaslavat…
Alergolog tvrdil ze to nevadi, ale neni na dlouhodobou lecbu jakoze na denni uzivani na furt…
@jananovakova2 píše:
@Kočislava![]()
![]()