Ventolin předávkování?

20.6.14 20:27

Ventolin předávkování?

Prosím o vaše zkušenosti. Malý dva roky měl velmi silný kašel, nic nezabíralo, dostal ventolin. Nyní ho bereme třetí den třikrát denně 8 vdechů po jednom stříknutí foukačkou. Jenže…si mi vždy zdá, že to vdechoval špatně, tak jsem mu většinou vždy tam foukla do fozuačky ještě jednu dávku navíc…
až te´d jsem si přečetla, že by mohlo nastat nedostate kyslíku vkrvi…popodání ventinolu je malý celé dny jak šílený, hyperaktivní, lítá jak zběsilý, říká, že se točí…
mám strach, jestli jsem ho nepředávkovala a nemůže se mu něco stát… :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
20.6.14 20:31

Dychate pres aerochamber… takovy ten nastavec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
20.6.14 20:31

A jak mu davas ten ventolin, primo z toho inhalatoru mebo mas ten nastavec jako maji na alrgo? Ono se to blbe kolikrat dychalo i me z toho inhalatoru. Radeji si to poridit at se mu to lip vdechne, nez davat zbytecne vic, nemelo by se to, preci jen je to lek, jako kdyby si mu davala porad prasek a vic nez by mel mit…zkusit to probrat s mudr. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
20.6.14 20:33

A proč ho berete oba, když má kašel jen syn? 8o  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.14 20:36

Podávám pomocí takového toho nástavce, gumová část se přiloží k nosu a do toho válce se foukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.6.14 20:39

@jananovakova2
Tak tam nema jak blbe dychat, takze foukej 3×1 tak jak mas. Excitace je vedl. ucinek, takze snizeni je na miste. Jinak to netreba resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.14 20:41

@BellinkaX nemusím se tedy dnes v noci bát, že by se něco stalo, když dostal v podstatě třikrát dvě dávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
20.6.14 20:46

Ahoj, nežádoucí účinek ventolinu je tachykardie, tj rychlejší beh srdce, male dite to neomezuje a neohrožuje, když jsem byla se synem hospitalizována, tak jsme v jedné chvili inhalovali i dva vdechy pl hodine…jinak, Jasne je nutné nastavit hladinu pote co malý nebude v akutní fazi, ale narazove mu to neublizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.14 20:49

No myslím, že už mu to dávat nebudu…zkusím raději jitrocelový sirup :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.6.14 20:50

Byla jsem s malym uz 3 x v nemocnici s akutní bronchitidou a léčili ho Ventolinen a dávaly dávky dle potreby vzdy 2 striknuti a v akutním stavu po pul hodině znovu pak po dvou hodinách atd. Ano měřili mu saturace a nikdy je nemel špatne. Ted jsme poprvé dávali Ventolin i doma a přiznala jsem doktorce ze mu dávám 3 x denne 2 vstřiky (v pribalově letáku je co 6 hodin 1 nebo 2×2 ) a pediatricka mi rekla ze muzu i 4× denne kdyz to bude treba. Tak ja myslim ze se nemusíš stresovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.14 20:51

@Petkaelik díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
20.6.14 20:56

Zrovna Ventolin bych si sama bez porady lékaře nedovolila dávkovat sama. Přijde mi to riskantní. :nevim: Syn ho také párkrát měl, ale vždy jsem dodržela to co řekla dr., Ventolin se může dávat častěji (třeba po té hodině) ale rozhodně pod dozorem lékaře v nemocnici. Jinak Ventolin účinkuje krátkodobě a nástup účinku je rychlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
20.6.14 20:56

8 vdechů denně, nebo 3×8 vdechů? jako přijde mi to hodně, s ventolinem mám zkušenosti u obou dětí, a teda u dvouletýho bych tu dávku snížila na 2× 2 vdechy. při potížích 3× 2 vdechy maximálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
20.6.14 20:59

Přesněne, akutně Můžeš klidně po pul hodine, dlouhodobě na ustáleno 3-4× denne 2 vztriky. Pokud už má stažené průdušky, coz pozná tvá dr. poslechem, jitrocelový sirup nic nevyřeší, ten odhlenuje, ale prrs ty stažené průdušky to malý nevykasle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
20.6.14 20:59

@AstraG já to pochopila tak, že zakladatelka měla dávat 3×1 vdech (s tím že syn se přes optichamber musí 8× nadechnout a pak teprve může optichamber sundat) ale zakladatelka dávala 3×2vdechy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí