Hubené dítě - rada lékařky: přestat kojit

1310
20.6.14 12:50

Hubené dítě - rada lékařky: přestat kojit

Dobrý den,

pochybuji, že se tady taková maminka najde, ale opravdu bych ráda slyšela zkušenost od někoho, kdo si tím prošel a ne jen teoretické rady, jestli mi rozumíte. :)

Dcera je hrozně hubená (v roce měla necelých 8 kg), nyní skoro 15m, výška průměrná. Je taková drobná na svůj věk. Podotýkám, že opravdu nemá být po kom obřík. Někdy má období, kdy papá hezky, ale většinou je to katastrofa. Dokonce jsme už kvůli její váze byli na gastro vyšetření. A tam mi paní doktorka doporučila, abych přestala kojit, že prý kaloricky je už MM slabé a dcera na něj příliš spoléhá a bude (resp. už je) to pěkná závislačka. Ano, přiznávám, ale stále ještě nejsem vnitřně přesvědčená, že už bychom měly přestat (to je údajně základ). Co vy na to? Vím, že rozhodnutí je na mně, ale přece jen, zajímalo by mě, jak by se zachovaly jiné maminky, kdyby byly v mé situaci. Kojení se mi nechce (zatím) vzdát, ale jsem tak trochu v koncích… :think: Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30419
20.6.14 12:53

Co jí kromě MM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

Já nevím, co ti doktoři šílí :roll: my měli ve 14 měsících 8,3kg a nikdo to neřešil, jen mi doktor řekl, že jsou zvyklý na jiný macky a smál se tomu :nevim: však ti jí snad normální jídla v roce, ne? mléko, ať už UM nebo MM, je doplněk, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

Asi záleží, jak oc kojíš, pokud pětkrát denně, tak to fakt už asi nestačí… ale jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
20.6.14 12:55

Jak často kojíš? Já jsem v tomto věku kojila malého jednou denně a zlepšilo je jidlo přes den a zaroven i spánek a nebyl unaveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
20.6.14 12:56

Nemyslím si, že tím, že přestaneš kojit, dcera začne jíst. Mám doma také hubeňoura :-) a co bych dala za to, aby měla aspoň MM :-)zvlášť pokud sama nejsi o konci kojení přesvědčená, tak ho rozhodně nevzdavej.

Co dcerka jí celý den a jak často kojis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.6.14 12:59

@robinka
Záleží na tom, jestli má kojení jenom jako doplněk a nebo i třeba jako samostatné jídlo - např. svačina, pokud ano tak bych řekla, že je to špatně, protože věř, že v tomhle věku jí už mlíčko od tebe v podstatě nic nedá. Vzdávat ho nemusíš, ale prvně ať se nají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
20.6.14 13:00

Cca 2-3× denně. Dřív jsme nekojily přes den vůbec od chvíle, kdy začala jíst příkrmy, ale teď jsme polevily, protože mi přišlo, že naopak se dcera po mlíčku víc rozjedla (méně stresu pro obě zejm. po probuzení). Jenomže posledních čtrnáct dnů asi opravdu nahrazuje jídlo mlíkem, protože sní míň než předtím. Jí jogurty, přesnídávky, masozeleninku, pečivo, ovoce, ale v malém množství (tzn. například jen půl skleničky jablečné výživy atp.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
20.6.14 13:00

Ahoj, dnes je děsnej trend mít vyžraný děti ať už víc nebo míň, a ty který jsou proti nim hubený je hned problém - mám taky hubeňoury (ale nejsou na běžný stravě, ale na makrobiotice), a kojit určitě nepřestávej.
Nespadáme do tabulek vyžranců :)) a to je mi teda úplně jedno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.6.14 13:01

Malá je a vždycky byla větší dítě, aktuálně 2,5 pryč 15 kg a skoro metr. Nevím z čeho, nejí a nejedla nikdy. Do roka skoro jen kojená, pak vzala na milost pár normálních jídel. Jí tak jednou denně větší jídlo a dejme tomu jednu svačinku. Je vybíravá, hrůza děs. Po skončení kojení změna žádná, teď doufám v pozitivní příklady ve školce. Jo a snídá tak obden - jedině UM, koupila jsem Nestle, má nejvíc vitamínů a železa, vypije stěží 90 ml. Když nechce to UM tak prostě klidně nejí až do jedenácti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
20.6.14 13:01
@anairda píše:
@robinka
Záleží na tom, jestli má kojení jenom jako doplněk a nebo i třeba jako samostatné jídlo - např. svačina, pokud ano tak bych řekla, že je to špatně, protože věř, že v tomhle věku jí už mlíčko od tebe v podstatě nic nedá. Vzdávat ho nemusíš, ale prvně ať se nají.

Vidím to stejně. Prostě MM jako zapití svačinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.6.14 13:03
@Babulka123 píše:Nespadáme do tabulek vyžranců :)) a to je mi teda úplně jedno :)

a já sem za to ráda :P @robinka podle toho, co píšeš, bych se snažila do ní dostat víc normálního jídla a pak jen dokojit „na žízeň“ :nevim: mně přijde, že jí fakt moc málo normálního jídla, jestli říkáš, že půl skleničky v 15 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
20.6.14 13:03

@robinka prostřední dcerka porodní hmotnost 2,5kg, v 1 roce 7,2kg, ve 2 letech 9,5kg a ve 3 letech 11,5kg…výška průměrná, je jak žížala. Přesně jak píšeš, někdy je při chuti, někdy tomu moc nedá :nevim:. Neustále je v pohybu, chvilku neposedí…Kojila jsem do 21měsíců a byla echt závislačka :pankac:. Pořád jsem neměla „důvod přestat“, až dostala adenoviry a blindila i MM. Takže žádné postupné odstavování, ale ze dne na den konec. A to nechtěla pít z láhve :roll: a neměla ani dudlíka… 2 noci spaní v náručí a odstavena :palec:. Jídlo a její přístup k němu se nezměnil, takže podle mě to o kojení není :think:. Prostě dítko má nějaké rodové dispozice a ty moc neobelžeš. Já 54kg/160cm do svých 30let, nejstarší dcera v 17letech 48kg/158cm (do školy šla v 7letech se 17kg :jazyk: ) babička 155cm… Prostě je a bude drobná. Svoji porodní hm. do 1roku ztrojnásobila (téměř) a nyní přibírá 2kg/rok, což odpovídá tabulkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.6.14 13:04
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…
@Babulka123 píše:
Ahoj, dnes je děsnej trend mít vyžraný děti ať už víc nebo míň, a ty který jsou proti nim hubený je hned problém - mám taky hubeňoury (ale nejsou na běžný stravě, ale na makrobiotice), a kojit určitě nepřestávej.
Nespadáme do tabulek vyžranců :)) a to je mi teda úplně jedno :)

Tak nejde o to mít dítě „vyžrané“, ale dítě najedené a především zásobené vším co potřebuje přeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
20.6.14 13:05
@Sibyla0 píše:
Malá je a vždycky byla větší dítě, aktuálně 2,5 pryč 15 kg a skoro metr. Nevím z čeho, nejí a nejedla nikdy. Do roka skoro jen kojená, pak vzala na milost pár normálních jídel. Jí tak jednou denně větší jídlo a dejme tomu jednu svačinku. Je vybíravá, hrůza děs. Po skončení kojení změna žádná, teď doufám v pozitivní příklady ve školce. Jo a snídá tak obden - jedině UM, koupila jsem Nestle, má nejvíc vitamínů a železa, vypije stěží 90 ml. Když nechce to UM tak prostě klidně nejí až do jedenácti.

Dcera byla taky příšerně vybíravá, některý věci třeba sýr nemohla ani vidět. Taky jsem doufala ve zlepšení ve školce a bylo to spíš naopak. Ve školce okoukala, že některý děti nejedí maso, tak se toho taky chytla i když předtím měla maso ráda. Držíjí to do teď a to je jí 11. Tak snad u vás to dopadne líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí