Maminky extra žravých dětí

91
19.6.14 09:08

Maminky extra žravých dětí

Ahoj, mám extra žravé dítě, co by pořád jedlo. Je tu někdo taky takový? Ráda bych se dozvěděla, jestli to časem přejde, jak s tím bojujete apod.
Možná bude někomu připadat, že to moc řeším, ale kamarádky sedmiletá dcera je jak tank, a mám hrůzu, že doma budu mít to samý.
Mojí holčičce je 2,5 roku, snažím se jí držet a dávat spíš zdravá jídla, ale samozřejmě občas dostane nanuk nebo čokoládu… Je trošku oplácaná, ale nijak výrazně, zatím. Je schopná sníst velký krajíc chleba, jabko, půl housky a pořád tvrdí, že má hlad. Když je někde na oslavě jídlo, ani si s dětma skoro nejde hrát, od stolu není k odtržení, vždy odejde až když jí řeknem dost. Blbý je, že to ani nevyběhá, nejradši maluje nebo si hraje s panenkama, na hřišti spíš kouká po ostatních :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
19.6.14 09:14

Naše tříletá snědla onehdy 4 a půl rohlíku se šunkou a sýrem :D mladší je taky jedlík odmalička, tlusté ani oplácané nejsou, ale trochu je krotím, aby se jim neroztáhl žaludek, poradila bych se s doktorkou a podle toho bych se zařídila :nevim: lepší jedlík než nejedlík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.14 09:20

Mám obě děti žravé, věkem se to nelepší, hlídám je pořád. Výhoda starších dětí je ta, že už jezdí na kolech, lyžují, po škole chodí sportovat. Ale i tak na jakékoliv akci jsou u stolu první moje děti a odcházejí poslední :roll:, občas jsou jak utržení ze řetězu. Jinak ve stravě mají všechno, sladké nevynecháváme, ale mají ho na příděl, protože kdyby neměly, jsou schopní sníst na posezení celou čokoládu, skleničku marmelády nebo cokoliv jiného. :( Nemají problém jíst zdravě, milují kuskus, zeleninové tortily, do školy jim dávám třeba jen sýr se zeleninou, cottage atd., ale kdybych jim namazala tři housky, tak je sežerou taky. :D Jinak pokud jsou u babičky, tak syn je schopný v šesti letech sníst 7 knedlíků, to mi prostě přijde opravdu moc, ale zase u babičky to má 1× do měsíce, tak to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.6.14 09:24

No doktorka právě mávne rukou, že je v rámci tabulek ok :nevim: Má teď 92 cm a 15 kilo. Stehna má oplácané dost, ale hlavně teda břicho- kolikrát jí koupím bundu nebo mikinu na zip a zip bohužel nedopnu :roll:
4 a půl rohlíku :mrgreen:
Naše chce pořád přidávat, nevím jak to bude dělat ve školce. Prostě když dojí oběd nebo cokoli, zahlásí, že chce eště přidat. Když na přidání není, chce banán, jogurt, vymýšlí a vymýšlí… (a fakt jí nedávám miniporce, aby měla hlad)
Nevím, dost jsem se cpala v těhotenství, měla jsem hroznej apetit, třeba to má z toho, je zvyklá na stálý přísun energie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
19.6.14 09:28

Mám dva malé žrouty a sportovce. Jedí vše, nic nezakazujeme, omezujeme moučná jídla (babiččiny knedlíky, nákypy, škubánky, buchta každý den…) a sladkosti. Starší už začala dietařit, že prý má velké břicho, takže teď spíš trvám na tom aby snídala a dost pila, o prázdninách ať si klidně nejí, na začátku další závodní sezóny opět plnohodnotná strava.
Než omezovat tak raději zajistit pravidelný výdej energie, sport nebo jiná pravidelná fyzická zátěž je nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.14 09:30

Moje mala ma 13 mesicu a pres 12 kilo, taky potrebuje furt neco jist, ale me to nevadi, podle me lepsi nez kdyby nejedly vubec ne :-). Jednou to vybehaji a jestli maji sklony k obezite jako ta 7 leta holcica, tak s tim nic moc neudelate si myslim :/

• Citovat
  • Upravit
21905
19.6.14 09:35

Tak ja bych teda krotila a dost.Cim driv si vytvori nejake stravovaci navyky, tim lip.

Ja bych proste dala porci obeda a pak uz nic, zadny jablko, ani jogurt, to az ke svacine. Tahle rozezranost k nicemu dobremu nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
19.6.14 09:36

Taky jsem taková byla. Vždy mi hodně chutnalo. Bohužel byla jiná doba a všichni byli rádi, že mi chutná. Vždy jsem byla oplácanější, dnes se musím hlídat, ale mám „jen“ nadváhu. Vyřešil to až sport, pro mě je to nutnost.
Takže radím, jídlo neomezovat, ale sladké moc nedávat (vysvětlit, že to není zdravé, jen občas). A časem najít pořádný výdej energie - sport, tanec, cokoli.
Mimochodem stále mi ohromně chutná, nic se na tom nezměnilo. Jen dneska vím, co můžu sníst, abych se na sebe mohla podívat do zrcadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
19.6.14 09:39
@Anonymní píše:
Moje mala ma 13 mesicu a pres 12 kilo, taky potrebuje furt neco jist, ale me to nevadi, podle me lepsi nez kdyby nejedly vubec ne :-). Jednou to vybehaji a jestli maji sklony k obezite jako ta 7 leta holcica, tak s tim nic moc neudelate si myslim :/

Neudelate? Co je to za blbost? Kdo jiny, nez rodic muze ovlivnit to, co dite sni? Nikdo a dite uz vubec ne, neni obtloustly jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.6.14 09:47

Právě že ke sportu se jí snažím vést, ale prostě odrážedlo, tříkolka, běhat na hřišti, to jí prostě neba. Když vidím jiný děti jak milionkrát vyběhnou schody na klouzačku… :?
Sladký opravdu nemá moc, ale když jsem nedávala vůbec, všude pak byla za blbce, když se ptala cože to ten chlapeček papá, a jak se k tomu někde dostala byla jak šílená, teď dám sem tam něco, a je to lepší.
Mě se v pubertě dost dětí posmívalo kvůli hroznýmu akné, strašně jsem tím trpěla, nechci aby se posmívali jí (stačí mi že jedna babička jí už „nadává“ do otesánků). Taky pak ty bulimie a tak, no mám z toho můry a to jí je ještě mrně :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.6.14 09:57
@Eemii píše:
Tak ja bych teda krotila a dost.Cim driv si vytvori nejake stravovaci navyky, tim lip.Ja bych proste dala porci obeda a pak uz nic, zadny jablko, ani jogurt, to az ke svacine. Tahle rozezranost k nicemu dobremu nevede.

tak ten jogurt samozřejmně nedám, spíš třeba pár plátků jabka nebo kousek okurky, papriky. Když fakt nic není, i to se stává :mrgreen:, dokáže být fakt naštvaná, asi má opravdu hlad nebo nevím, prostě nic jí pak nebaví, je taková bez nálady, pro nic jí nedokážu nadchnout… Ráno se vzbudí a hned se žene ke stolu, když jídlo připravuju a nen í hotové, tak se skoro rozbrečí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
19.6.14 10:03

Taky bych dnes po celoživotní zkušenosti s nadváhou nenechala své dítě, aby se cpalo čímkoli. Tři hlavní jídla + svačinky, hledat zdravější alternativu, např. místo buchty rohlík se sýrem, nabízet ovoce a zeleninu. A zajistit program, tak aby na jídlo nemyslely (procházky, hřiště a tak). A mezi jídly jídlo nevystavovat, aby nebylo na očích a děti si nemohly samy neustále brát. Dítě s nadváhou bude mít pravděpodobně s váhou problém celý život, tak by bylo dobré, dokud to může rodič ovlivnit, aby se nestalo obézní. Mám pár příkladů z okolí, kluk musel dokonce na odtučňovací pobyty, ale vždy se vrátí k obezitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.14 10:11

A ještě jeden trik, dávám jim na talíře opravdu malé porce, takže si třeba 2× přidají oběd. Objem jídla je tedy stejný, jako bys jim toho hned na začátku nandala normálně a už nemají potřebu se dojídat a ječet, že si nemohou přidat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
19.6.14 10:27

Ahoj zakladatelko, tak já mám dvě dcery 3 a 6 roků a jsou opravdu hodně žravé, ale ani náznak oplácanosti. O tloušťce nemluvím, mluvíme o tom, co jíst, aby tělo bylo zdravé a dobře fungovalo. O pěti jídlech denně by nevystačily ani omylem. Sladkosti jim omezuji, vědí, že jsou výjimečně - na výlety, pochody, na oslavách to neřeším. Sladké pití nevedeme, opět výjimečně na výlet koupíme. Po večeři, když je chuť, tak se snažím nabízet zeleninu, frčí u nás zeleninové talířky s kouskem sýru a šunky. My jsme opravdu docela akční, takže pohybu máme všichni dost, starší chodí do tanečního kroužku, na plavání, hodně turistíme - starší ujde v pohodě 17km, mladší 10km, na zahradě mají hřiště, takže jsou v pohybu i tam, každý den kolo nebo procházka, ale jsou opravdu zvyklé od mala, že se každý den jde ven na procházku. Spočítala bych na prstech jedné ruky, kdy jsme nebyly na vycházce. To je prostě problém dnešní doby - nadbytek jídla a málo pohybu. Malým holčičkám nevadí, že jsou naplácané, ale když vyrostou, tak jim to začne vadit a na problém je zaděláno, proto se snažíme děti učit rozumně se stravovat a taky je vést k pohybu. Co se týče pohybu, tak si myslím, že je to tak, jak to vidí u rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
19.6.14 10:40

@Aact nedavala bych nic, mela obed. Copak je normalni, po hlavnim jidle jit a dat si dalsi? At je to co je to.Hlad mit opravdu nemuze, pri adekvatni porci, umerne veku. A ze je pak nastvana, no a? O to je to horsi a smutne, kdyz uz v tomhle veku, je vypestovana jakasi zavislost na jidle a dite se pomalu neni schopno rdovat se a hrat si, tak, jak to ma byt.
Ja bych byla naprosto nekompromisni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect