Ventolin u 4,5 leté dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
2.12.10 20:25

Ventolin u 4,5 leté dcery

Ráda bych se zeptala na zkušenosti s uživáním Ventolinu u 4,5 leté dcery. Má alergii, bohužel v souč. době již nejspíš astma, vzhledem k tomu, že měla reakce /vždy zahlenění a následně silný kašel/ pokaždé z něčeho jiného /alergen, nastydnutí, počasí../, tak nám dr. předepisovala růžné léky, zkoušeli jsme již i alternativní léčbu - bezúspěšně. Nyní malá kašle prakticky každou noc, přes den bez potíží.Objednám nás tedy na spirometrii, možná i k jinému alergologovi, nicméně se chci zeptat, zda je do té doby možné jí denně 1× stříknout na noc Ventolin. Někde jsem totiž četla, že by měl být jen pro případy nouze, jinde, že se dá denně…
Nemáte i zkušenosti a příp.rady s těmito potížemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
876
2.12.10 20:52

Ahoj, my jsme na Ventolinu vždycky třeba týden a pak vysazujeme, když se kašel vrátí, nasadíme znova. Teď stačilo 2× přeléčení a musím to zaklepat, zatím je klid. Příznaky máme uplně stejný jako píšeš. Celou zimu dáváme ještě Xyzal, loni ještě krásně zabíral, letos spíš jenom prevence, ale nevím co by bylo kdyby jsme ho nedávali. Takže Ventolin je jediná věc co nám zabírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
2.12.10 20:54

Ahoj,moje dcera ho kdysi užívala,trpěla opakovanými bronchitidami,ze začátku užívala Berodual,později tento druh nedělai-říkala dr. a nasadila Ventolin,vždy jsme užívali při potížích,štěkavý kašel,jak začla štěkat,tak jsme začli 3× denně stříkat a za tři dny bylo po kašli,konzultovala jsem to s dr. a sama říkala,že to můžem takto praktikovat,že jí to ty průdušky jako by roztáhne a lépe se jí dýchá i odkašlává
ted už naštěstí máme pár let klid :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
2.12.10 21:29

Olis: A to odeznelo samo? A jak stare mas dite a kdy to asi odeznelo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
2.12.10 22:21

Mno máme na astma Ventolin při potížích a právě máme určeno že v max. dávce - tj. 4×denně 2 vdechy jen týden déle ne. Ale pokud vydržíš do zítřka budu volat dětské jestli můžu Sofii ještě foukat (už foukáme týden a kašle ještě dost) nebo co teď. Tak dám vědět. :wink:

Jinak dcera má astma zánětlivé né alergické - vyvolává jí ho právě onemocnění - v podstatě každé nachlazení či rýma klesá na průdušky a nastává tóčo. (je jí teď 2r8m).

co se týče vyléčení - MUSÍ být astma určené, dobře léčené (né jen hasit potíže, ale předcházet jim) a je to běh na dlouhou trať. Rozhodně by měli určit na co dcera je alergická, co jí to spouští a léčit - ventolin není léčba jako taková je to jen akutní pomoc

• napíšu to takhle - Sofie fouká denně už rok Flixotide - to je kortikoid co léčí - když onemocní (což teď je daleko méně často než před léčbou - tak foukáme Ventolin a pak až Flixotide - aby lépe zaúčinkoval), když kašle moc nasazujeme Ventolin i během dne aby se více roztáhly průdušky a lépe fungovala jak léčba typu Mucosolvan, tak samotné vykašlávání a nedošlo ke stažení a „dušení“ atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.12.10 22:56

manžel používá ventolin pro léčbu akutních potíží. jako prevenci (resp. denní léčbu) má symbicort.. raději bych se o vhodnosti poradila s dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.12.10 07:44

Máme to jako Ivav…holka v sezoně má denně Flixotide jako udržovací léčbu a pokud se zhorší, dáváme Ventolin (podle potřeby 1-4× denně 1-2 vdechy). Pokud se to nerozežene a roznemocní, zabírá nám líp Spiropent v sirupu

Každopádně Ventolin si sama naordinuju akutně a dál po poradě s lékařem, v momentu, kdy sáhnu po Ventolinu, jedu současně k dr na přeposlechnutí a zkouknutí

Nejsem doktor, oni vám řeknou na alergu, ale chybí mi tam právě něco na udržovací léčbu (i když letos jsme myslely, že Flixotide nebude třeba a pak nakonec byl a zabral cca po týdnu, což je podle alergologa OK)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.12.10 07:44

Ahojky,

syn má astma od malička, bohužel diagnostikováno až ve 3,5 letech, do té doby byl léčen jen na alergie - a že jich bylo, vč. potravinových.

Dostali jsme doporučení na dětské plicní - pulmologii, kde jsme v péči už skoro 10 let a naše zlatá paní dr. nám moc pomohla. Sice jsme zprvu prošli kde jaké vyšetření (ve 3,5 letech) ale vyloučily se jiné nemoci. V té době jsme měli taky přísný zákaz kolektivu, musel být doma, imunita byla prostě špatná.

Bral několikery léky, než jsme nemoc dostali pod kontrolu. Ale můžu říct, že s volbou plicního jsem neudělala zbytečnost.

Dnes máme stále diagnozu Astma bronchiale (průduškové, naštěstí ne alergické), ale už je to o hodně lepší. Samozřejmě každý rok jezdí syn do lázní (už sám) a to mu taky dost pomáhá. Stále bereme Seretide-slabší na udržení celý rok a silnější při nemoci. NEsmíme vysadit. Je to kombinace protizánětlivého léku a léku, který roztahuje průdušky na 12 hodin. Zatím jsme úspěšně na nejnižší dávce (jako pro miminka, ale nesmí být bez léků).

Pokud je ještě sem tam nemocný, dávám mu pod hlavu aspoň 2-3 polštáře, at ho nedusí hlen v průduškách a ventolin jsme dávali na noc.
Nejprve 2 vdechy ventolinu a pak následovaly antiastmatika.

Dobré je taky pořídit si ultrazvukový inhalátor. Inhalovali jsme i 3× denně vincentku buď čistou, anebo s Ventolin roztokem, taky jsme přidávali Mucosolvan roztok pro lepší vykašlávání. Doporučila nám to takhle dělat právě naše paní dr. z plicního.

Pokud jste z Ostravy nebo okolí, můžu jen doporučit MUDr. Spilkovou z Fifejdské nemocnice.

Držím palečky, aby jste zimu přestáli co nejvíce ve zdraví!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.12.10 07:51

p.s.: my to měli ještě teda kombinované s laringytydama, takže občas to byl mazec.

A ted koukám, že jste z Prahy, no tak třeba se odkaz na paní dr. někomu nakukujícímu hodí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Edi
152
3.12.10 08:13

Prosím - omlouvám se zakladatelce za dotaz v diskuzi - ale ohledně Mucosolvanu - prosím, mám dcerku, průduškové astma od 2,5 roku (nyní jí je pět let), léčíme Ecobec denně, Ventolin při potížích (při velkých během jedné hodiny každých deset minut dvě dávky - ale ani to občas nezabírá - pak už jen „tlumivé“ - Prothazin, příp. půlka čípka Rectodeltu), inhalace Vincentky a Atroventu při potížích, ale místo Mucosolvanu bylo spíš doporučováno : Stoptussin a Jitrocelový sirup (prý zabírají lépe). Ten Stoptussin nám už teď naposledy moc nepomohl - máte pocit, že Mucosolvan je lepší, příp. používáte ještě něco jiného ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
3.12.10 08:22

Edi Já ti nevím, ale Stoptussin a Mucosolvan mají naprosto opačný účinek - Stoptussin kašel potlačuje (dává se při suchém, dráždivém kašli či na noc) - Mucosolvan je na vykašlávání (tz. na vlhký kašel s hlenem - který potřebujete dostat ven z průdušek). :-?

Já sama za sebe na zahleněnou rýmo, kašlo potvoru nejraději ACC sirup tedy. Dle mého zabírá lépe než Mucosolvan. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.12.10 08:30
Edi píše:
Prosím - omlouvám se zakladatelce za dotaz v diskuzi - ale ohledně Mucosolvanu - prosím, mám dcerku, průduškové astma od 2,5 roku (nyní jí je pět let), léčíme Ecobec denně, Ventolin při potížích (při velkých během jedné hodiny každých deset minut dvě dávky - ale ani to občas nezabírá - pak už jen „tlumivé“ - Prothazin, příp. půlka čípka Rectodeltu), inhalace Vincentky a Atroventu při potížích, ale místo Mucosolvanu bylo spíš doporučováno : Stoptussin a Jitrocelový sirup (prý zabírají lépe). Ten Stoptussin nám už teď naposledy moc nepomohl - máte pocit, že Mucosolvan je lepší, příp. používáte ještě něco jiného ?

Edi, jde o to, že každý lék působí jinak.
Stoptusin kašel zastaví, utlumí, je proti vykašlávání.
Mucosolvan hleny zředí a podporuje vykašlávání ven.

Dr. mě upozorňovala, že když dám na vlhky kašel Stoptusin, může utlumit vykašlávání a způsobit zápal plic - prostě se hleny nahromadí v plicích a je zle. (taky jsme měli, při zápalu plic vodu na plicích)

Nám ted dobře zabírá ACC, šumák. Dobrá je Echinacea jako podpora imunity.

Malému pak na alergu dělali stěry z krčku a z jeho vlasních bacilů dělali autovakcínu (v 5 letech). Brali jsme ji rok, než jsme vybrali všechny lahvičky (jsou různé koncentrace). Pak lázně, ozdravovny a postupně se to spravovalo.

Moc dobře si vzpomínám, jak bezradná jsem tehdy byla, když jsme se plácali od nemoci k nemoci, věčně atb.

Ještě dneska mám doma denní záznamy, jak jsme na tom byli, co jsem psala pro paní dr. na plicním. Taky jsme měli doma „Peak flow meter“ a 3× denně foukal, jak má průchodné průdušky, to jsme zapisovali a dr. to pak kontrolovala. Chodili jsme na plicní co 2 měsíce. Ted po 10 letech jdeme poprvé až po 5 měs. na kontrolu, což považuju za úspěch :-)
S pubertou jsme jak na houpačce - jedna kontrola OK, druhá KO. :nevim:

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tomáš lebenhart
24.1.11 19:57

web

Narazil jsem na tuto astmatickou diskusi. Něco o tom vím, blíže na http://homeopat.mypage.cz tam článek ASTMA NEASTMA

• Citovat
  • Upravit
8935
24.1.11 20:05
Nataša píše:
manžel používá ventolin pro léčbu akutních potíží. jako prevenci (resp. denní léčbu) má symbicort.. raději bych se o vhodnosti poradila s dr…

Symbicort je super lék,obsahuje i složku na roztažení průdušek.A účinek je posdstatně rychlejší než u ventolinu.Lidé,co jsou na Symbicortu již nepoužívají ventolin,v případě potřeby vdechnou navíc Symbicort.On vlastně i zesílí protizánětlivou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
24.1.11 20:05

Syn mel na vice mesicu 3× denne, kdyz mu bylo pul roku, takze asi jde prechodne uzivat i dlouhodobe. Jinak mel v podstate od narozeni Ecobec a ten mi prijde ze je v podstate to same , ale prave pouze na to dlouhodobe uziti …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek