Věříte na posmrtný život?

5549
14.5.11 17:05

věříte na posmrtný život?

Ahojky,
ve středu mi umřela babička(teda přítelovi),ale já ji brala jako vlastní.A od té doby si říkam,zda je něco po smrti.Tak nějak si neumím představit,že pak nic neni.Tak by mě zajímalo,jaký na to máte názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
14.5.11 17:13

ahojky :kytka: od te doby kdy mi nahle umrel tatinek,s kterym jsem mela uzasny vztah tak ano…neverim v Boha,ale vim,ze neco nahore je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
14.5.11 17:18

No já jsem právě nwkolikrát slyšela a četla,že když člověk umírá tak se mu přehraje celej život…Ale nevim zda tomu mám věřit.Prostě si neumim představit,že tady jednou nebudu a říkam si co tam asi je.Tma?Převtělení?Nebo je opravdu tam nahoře a kouká na mě?Zní to ale jako blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.5.11 17:18

Myslím,že je.
Věřím i na minulé životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.5.11 17:25

Myslím si, a věřím, že existuje…

Taky jsem o někoho přišla, je to už rok a půl a pořád na ní myslím, a věřím, že tam nahoře někde je a kouká se na mě… Občas si s ní i povídám, a věřím, že mě slyší :oops: Nevím, zda se jí přehrál život, než nastal její čas, a ani se to nikdy nedozvím, jen věřím, že měla v tom umělém spánku určitě krásné sny...... :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.5.11 17:39

Ahojky verim v posmrtny zivot,umrel mi dedecek,byl to zlaty clovek(jeden z mala z me rrodiny)nekolikrat se mi o nem zda,vzdy kdyz ma nejake trapeni,a verim ze nekde je..a stane se mi ze se s nim i povidam,tesim se az se s nim sejdu,sakra me tak stve ze tu neniiii :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
7213
14.5.11 17:54

ja si s nim casto povidam :wink: ,moc bych si prala,aby se mi zdal o nem sen,kde by mi rekl neco moc pekneho,ale za ty roky se to nestalo ani jednou,ale nekdy citim,ze je semnou…tezko se to popisuje,mozna si to nalhavam,at ty rany mene boli… :cry:

Příspěvek upraven 14.05.11 v 18:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.11 18:07

Ahojky, no to promítnutí života před smrtí… :think: Jednou jsem četla, že to má logické vysvětlení, je to prý způsobeno tím, že mozek ještě chviličku pracuje, než úplně odumře, po tom, co vypoví srdíčko… člověk vidí třeba světlé pozadí, nebo se mu ještě něco v mozku přemítá… těžko říct. Na svého dědu také často myslím, není to dávno, co zemřel, je to ale můj dobrý pocit, že se vzpomínkama neodešel. Na posmrtný život ale nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.11 18:47

já teda věřím, moje maminka prožila klinickou smrt, a to co popisovala bylo nádherný, chtěla tam zůstat, pak najednou strašná rána, slyšela doktora jak řek do prdele a už se vracela a tak moc nechtěla..za mě věřím v Boha i v život po životě, radši anonym, píšu o mamince

• Citovat
  • Upravit
Gabika
14.5.11 18:54
Anonymní píše:
já teda věřím, moje maminka prožila klinickou smrt, a to co popisovala bylo nádherný, chtěla tam zůstat, pak najednou strašná rána, slyšela doktora jak řek do prdele a už se vracela a tak moc nechtěla..za mě věřím v Boha i v život po životě, radši anonym, píšu o mamince

Prosím ťa, mohla by si detailnejšie popísať to, čo ti rozprávala maminka?

Ja v posmrtný život verím, a v ďalšie životy…

• Citovat
  • Upravit
12801
14.5.11 19:17

Ahoj holky, je zajímavé, že pokud něco nedokážeme vědecky dokázat nebo to není hmatatelné, pochybujeme. Už před 20lety jsem četla knížku Život po životě a Život před životem od Raymonda Moodyho…doporučuji, je to opravdu zajímavé čtení které ve vás zanechá spoustu otázek a já tomu prostě věřím, něco je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
14.5.11 19:24

Já to spíš vnímám takto a dokazovat to vědecky nepotřebuju:
Pozemské hmotné bytí je strašně těžké, je určené k učení. To, jak budeme žít si tvoříme sami. Co se nám v životě přihodí si určujeme dopředu sami. Z životních situací se máme poučit, jinak je prožíváme dokola, dokud se nepoučíme.
Otázka víry v něco po smrti je bezpředmětná. Život je smrt(nebo sen). To hlavní je po smrti.
Z literatury doporučuji Martu Foučkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.5.11 19:32

Nevěřím.
A není to proto, že je to něco co nelze vědecky dokázat..
Prostě to nepotřebuji..Vzpomínám na zemřelé i tak..Měla jsem je také ráda, ale nevede mě to k tomu, že tam někde jsou..
Stačí mi vzpomínky.
A není mi líto, že jednou zemřu a nic dalšího mě nečeká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
14.5.11 19:39

A lásku lze vědecky dokázat?

Lizbeth píše:
Nevěřím.
A není to proto, že je to něco co nelze vědecky dokázat..
Prostě to nepotřebuji..Vzpomínám na zemřelé i tak..Měla jsem je také ráda, ale nevede mě to k tomu, že tam někde jsou..
Stačí mi vzpomínky.
A není mi líto, že jednou zemřu a nic dalšího mě nečeká..
  • Citovat
  • Upravit
lucineeccka
14.5.11 19:40

Věřím, teď jsem sem psala příspěvek na stránku, ale omylem jsem to smazala :cert:

maminka189 píše:
Ahojky,
ve středu mi umřela babička(teda přítelovi),ale já ji brala jako vlastní.A od té doby si říkam,zda je něco po smrti.Tak nějak si neumím představit,že pak nic neni.Tak by mě zajímalo,jaký na to máte názor?
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat