Veš u psa

Anonymní
10.6.24 12:25

Veš u psa

Dobrý dopoledne,

má tady někdo zkušenost s všenkou u psa?

Nedávno jsem adoptoval psa.
Předevčírem jsem si všiml, že mu něco leze po srsti a když jsem ho prohledával a nic jsem nenašel, pročesávám ho každý den a nic nevidím a dneska jsem si všiml, že zase mu leze po tlapičce brouček a zmizelo to než jsem to stihl vytáhnout. Hledal jsem na internetu co by to mohlo být a ukázalo se, že to jsou všenky. Pejsek má obojek foresto, který by měl chránit jeho před parazity. Nechápu tedy v tom případě, kde nastala chyba.
Objednal jsem tedy přípravek Biokill podle recenzí a snad mu to zabere.

Pokud je ještě něco, co bych mohl udělat k tomu, aby se pejsek toho zbavil. Budu rád za nějaké rady. Dík

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6642
10.6.24 13:05

Obojky je občas potřeba umýt, protože bordel ze srsti ho může ucpat a pak už nedává žádné látky.

U onufani s jinými psy něco přeskočit může.

Nemusí to být vši, mohou to být i blechy, v srsti lezou. Psa bych vykoupala, klidně si zašla pro spešl šampon k veterináři (my jsme kdysi dostali odlito do stříkačky, na velikost našeho psa vůbec nemělo smysl kupovat celou láhev), vyčesala a kdyžtak opakovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
10.6.24 13:11

Může to být i klíště. Lozí po psovi, a protože mu díky obojku smrdí, tak se nepřisává. Já to tak obírala ze psa často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.6.24 13:53

Nekombinovala bych namátkou různá antiparazitika, když se evidentně nevyznáte ani v parazitech ani v prostředcích proti nim. Můžete si taky psa otrávit. Zašla bych pro radu k veterináři. A pozor, některý biokill je pouze na prostředí, ne na zvíře. A některá antiparazitika včetně těch na prostředí mohou být toxická pro kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.24 13:53
@Temnástranasíly píše: Více

Děkuji, neměl jsem o tom ponětí, že se to musí umývat.
Náš pejsek právě v parku trávil hodně času s ostatními pejsky a všude ke každému chodí.
Podle obrázku to vypadalo jako všenka, tak jsem znervozněl.
Zkusím zavolat veterináři ještě

• Citovat
  • Upravit
6642
10.6.24 14:05
@Anonymní píše: Více

Je dobrý mít nějakého levnějšího veterináře a pak nějakou kliniku. Kliniku máme na velké věci, tam se musí objednávat. Menší veterinář je na takové kravinky, jen dojdeme do čekárny. Ten biokill neznám, hodně si přečti zda je to ok i pro zvířata.

Jinak antiparazitika jsou různá s různou účinností, my dáváme pipetu, ne obojek, protože máme psy v posteli a nechci spát s něčím, co je napuštěné chemií. Někdo dává tablety - na klíšťata apod, neplést s odčervováním.
Pipety jsou v lékárně, ale veterináři mají i silnější přípravek. Některé přípravky jsou ok pro psy, ale neměly by být u koček apod. Je to věda.

Člověku je z toho nepříjemno, ale pokud jsi našel 1-2 kousky, bude stačit psa vykoupat. Vyprat jeho pelíšky, místa kde spal. No a jaká je to potvora se blbě identifikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.24 14:32
@Temnástranasíly píše: Více

Moc děkuji za rady. U toho přípravku psali, že je toxický pro kočky. Ty nemáme a že funguje pro všechny parazity. To naprosto chápu, u nás právě nezabírala pipeta a pejsek se vrátil po výletu s několika klišťaky, což jsme tedy na doporučení lákarníka vyzkoušeli obojek. To souhlasím, nerad bych ublížil našemu pejskovi něčím, tak jsem si četl vše ohledně přípravku, eventuálně zkusím se poradit u našeho veterináře jestli jsem učinil správnou volbu. Dneska jsem ho tam nechtěl brát, abych zamezil kontaktu s jiným hafany. To máte pravdu, souhlasím s Vámi.

Děkuji Vám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný