Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je tu někdo, komu seděl datum porodu dle UTZ přesně s datem poslední MS? Je možné, aby byl plod dle měření o 2-3 dny napřed? Nebo se každý plod/embryo může vyvíjet jinou rychlostí, takže logicky nezapadá do doktorských tabulek? Já vím, že v mém případě se jedná o hloupé 3 mm, ale člověk má přece jen obavy. Moc děkuji. ![]()
@barcaves bezne. Ovulaci vím naprosto přesně na minuty a ze začátku bylo o 3 dny rychlejší, na screeningu o 2 dny, v prubehu těhotenství o 2 dny i menší a nakonec se narodila den před termínem s vahou 3,6 kg a pry bude menší a na nižším percentilu … tak urcite ![]()
Příspěvek upraven 16.06.22 v 15:10
To, že termín porodu bude dle utz a poslední MS někomu sedět přesně den je asi hoooodne minimální. Když to vezmu u sebe tak TP dle MS 7.7. a dle utz 1.7. Každý plod se prostě vyvíjí trošku jinak rychleji, někdy může v určitém období rychleji a pak pomaleji. Doktoři mají sice tabulky jak zhruba cca by mel byt plod velký, ale je to hodně orientační.
Mně to nesedělo ani při ivf a tam víš početí na minutu přesně.
Od 12tt jsem měla mimino o týden a víc větší. Naštěstí mám super doktora, takže mi ani nezkoušel šibovat termínem porodu podle velikosti plodu.
Mě to třeba v prvním sedělo přesně na den, rodila jsem 10dni před termínem…teď podruhé při prvním utz Dr říkal že se mu zdá embrio o něco mladší i když podle velikosti celého váčku to sedělo…na další kontrole pak bylo mimčo naopak o 3 dny větší
nicméně termín nechal jak je…beztak půjde dřív jako ségra 😁
Příspěvek upraven 16.06.22 v 15:21
běžná věc. Já ze začátku podle MS a ovulace 6+2, šla jsem na první kontrolu a hned podle ultrazvuku 7+3. Teď se to nějak srovnalo a miminko odpovídá +- 3 dny
A termín porodu je hodně rozsáhlé datum, u mě rozmezí 18.12 - 1.1. a to v případě, že nebudu přenášet ![]()
Úplně normální. Jsem v 17 tt. Dle MS bych měla mít termín porodu 28. Listopadu, dle měření je prtě starší, termín posunut na 24. 11. U prvního jsem měla dokonce rozdíl týden
Spíš budete mít problém najít někoho, komu to přesně sedí 😀. Termín podle MS počítá s tím, že je ovulace přesně v půlce cyklu, to má málokdo. Takže je to fakt běžné, já jsem měla rozdíl celý týden.
Jak máš dlouhé cykly? Ten termín porodu dle ms se počítá z “běžného” 28 dní dlouhého cyklu. Ale která z nás ho přesně takhle má? Takže stačí to mít o 3 dny jinak a hned to nesouhlasí.
My máme mít termín porodu podle MS 3.9.Ale podle prvního screeningu je maly o tyden starší, takže mám termín 26.8. ![]()
Mám přesně 28denni cyklus.
mně jde spíš jen o to, jestli každý plod roste jinou rychlosti, protože mě zmátly ty doktorské tabulky, kde je přesně všechno na den a nepřijde mi to úplně normální, aby každý plod/dítě rostlo stejnou rychlostí. ![]()
Věděla jsem, kdy byla ovulace a bylo to o 14 jinak než dle MS. Díky tomu, že byla dcera a něco větší tak byli doktoři spokojeni, že je akorát.