VFN - Spánková laboratoř

5533
10.6.11 14:05

VFN - Spánková laboratoř

Máte prosím někdo zkušenosti s tím, jakým způsobem probíhá vyšetření? Má tříletá dcerka má od malička problémy s dýcháním (resp. dýchá celkem dobře, ale občas se prostě „zasekne“ zalapá po dechu a chvilku trvá, než se zase nadechne). Máme v rodině kardiaky, takže bych nerada něco zanedbala. Radila jsem se o tom s dětskou lékařkou, ta nás nejprve poslala na ORL, aby zkontrolovali mandle - ty jsou v pořádku, ale paní doktorka doporučila vyšetření právě ve spánkové laboratoři. Co nás tam čeká, jak dlouho to trvá, můžu být s dcerou? Ona má z nemocnic hrozný strach, tak jsem celá nervózní a úplně se bojím tam telefonovat, abych ji objednala :oops: :-( :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
10.6.11 14:15

Napadlo mě spánkové apnoe? :nevim: ale to je myslím zapříčiněno těmi mandlemi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.6.11 14:22

No, mně to celkově moc nejde do hlavy, proč zrovna spánková laboratoř, protože dcera to má i přes den, nejen ve spánku :think: . Jsem z toho docela jelen :nevim:
Malá je jinak zdravá, nechrápe, dýchá dobře nosem, na rýmy netrpí,…
Ale to lapání po dechu mě děsí. Vím, že to mívají miminka, ale ona to má čím dál častěji, dokonce mě na to upozorňovala i učitelka ve školce, takže nejsem paranoidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
10.6.11 14:54

Tterko počkej kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
10.6.11 14:55

Jinak spánková laboratoř, tam jí uspí a napojí na monitory a budou sledovat co a jak a jakmile ona začne lapat po tom dechu (to musí být hrozné), tak oni uvidí změny na mozku. Pokud je to vina mozku tak uvidí co tam je špatně, pokud ne bude vše okej, tak bude problém někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.6.11 15:01

Terko, nemám zkušenost jako pacient, byla jsem tam jen na čumendu jako medik. Dítě tam žádné nebylo.
Zatím nepředbíhej. Nemyslím si, že tam hned budete přes noc s vyšetřováním spánku. Nejdřív půjdete na běžné vyšetření v ambulanci stejně jako u jakéhokoli jiného doktora, tam to s tebou proberou na dcerku se podívají a navrhnou další postup. Na tu skutečnou spanákovou laboratoř vůbec nemusí dojít. Zavolej tam, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.6.11 15:04

V létě jí budou čtyři roky.
A na jak dlouho mi jí chuděrku uspí? Aby mi tam nespala týden :lol: . Občas máme světlé dny, kdy se jí to nestane třeba tři dny - i když je to málokdy.
Ona lapá po dechu jen chvilkově, může to být v řádu cca 5 vteřin, ale je to hodně nepříjemné. V noci skoro nespím, protože jí pořád hlídám. Kolikrát jí musím posadit, probrat a dýchat s ní, aby se párkrát zhluboka nadechla a potom je to zase v pořádku. Teďka už právě musím hlídat i aby třeba neplakala, a když už, tak jí hned uklidňuji, protože se hned začne zadýchávat, nemůže se nadechnout a trvá nějakou dobu, než zase začne dýchat normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
10.6.11 19:31

To spíš vypadá na astma člověče :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.11 07:26

Jedna noc, mala dostane na hlavu cepici s dratkama (EEG) a vyspi se, behem spanku se ji bude tocit EEG a soucasne ji bude natacet kamera (videokamera). Pak se zannamy porovnaji a zjisti se, jak hlubovce kdy spala, co u toho delala a trebas jestli ji chrapani ve spanku rusi nebo ne.....

a nebudou ji uspavat, mela by spat prirozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
17.3.14 20:43

Spánková laboratoř Motol

Dobrý večer všem, tento víkend mě s klukama čeká pobyt ve spánkové laboratoři v Motole. Nemáte s tím někdo zkušenost? Zajímalo by mě hlavně, jak to bude se mnou. Někde jsem slyšela, že nebudu moct vůbec spát, protože budu muset pořád hlídat, aby leželi na zádech. Je to pravda 8o? Protože to fakt nevím, jak bych ty dva víkendové dny dala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
18.3.14 01:12

Je to tak, byla jsem tam s dcerou na vysetreni na podzim. Dite spi a ty sedis celou noc u luzka a hlidas ho, aby si nestrhlo ty draty apod. plus mas zapisovat a v pocitaci oznacit, pokud se neco neobvykleho stane (treba u nas se spustil alarm monitoru dechu). Navic ti k tomu uplne zhasnou, abys dite nerusila, takze si nemuzes ani cist. Doporucuju k zabaveni jeco s podsvicenym displejem (mobil, tablet), jinak je ta noc k nepreziti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
18.3.14 08:31

@Domča3 A jeje 8o Moc děkuju za odpověď i za tip. Tablet si vezmu určitě. Škoda, myslela jsem, že si třeba budu moct něco udělat do práce, ale to teda nevypadá :think: V každém případě jsem zvědavá, jak zvládnu dvě noci ta sebou :nevim:, když nemůžu spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
18.3.14 08:32

@Domča3 Ještě se chci zeptat, můžu nechat dítě během noci vyčůrat? KLuci jsou na to zvyklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
19.3.14 00:50

Promin, dostanu se sem vzdycky jen vecer, kdyz dvojcata usnou. Dve noci, to je mazec, to nevim, jak se da zvladnout, my jsme byli jednu noc (rano prijem, pres den nejaka vysetreni a nuda, pak noc na pristrojich, rano odbery, kontrola, pohovor s doktorkou a domu). Mozna nebudete mit monitorovane obe noci e nechaji te aspon jednu vyspat? Na pokoji byla se mnou maminka se synem taky na vic dni a myslim, ze ten druhy den uz nebyl napojeny na tolik dratu, tak mozna nechali i mamu trochu vyspat… Ale nevim, to my jsme sli uz domu. Jinak vycurat urcite na zachod ne, jen do bazanta. Kdyz dite napoji, tak uz nemuze z postele ( i kdyz v akutnim pripade by se to urcite dalo, ale to zapojeni/vypojeni trva vzdy tak min 15 minut, je to strasne moc hadicek, dratu, naplasti apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
19.3.14 08:43

@Domča3 Řekli mi, že na monitoring je jenom jedna postel, takže v sobotu půjde jeden a v neděli ten druhý :nevim: Kdyby mohli ležet vedle sebe a měli jsme to za jeden večer za sebou, tak bych se vůbec nezlobila.
Jj dvojčata, to je mazec :mrgreen: A jak je máš velká? Klukům jsou čtyři a už bych řekla, že začínají být celkem rozumní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty