Vhodné jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Via
5078
19.11.12 16:32
@Anonymní píše:
Co furt máte všichni s těma Matyášema, Tadeášema a Tobiášema??Mimo to, že jsou ta jména unilá a trapná, to jich vám nepřijde už dostatečně moc??? :zed: :zed: :pocitac:

No představ si, že lidi jsou různí a někdo kašle třeba na Honzu a raději by Matyaše a jiní zase naopak :jazyk: A teda u nás jich v okolí moc není, ale za to tady máme mraky Kubíků, Davídků, Terezek a podobně…

Příspěvek upraven 19.11.12 v 17:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 16:47
@IvkaH píše:
Na holku máte vybrané jaké jména? A taky by zůstalo příjmení ve tvaru Hanke i pro holku?Na kluka ten Štěpán Hanke :nevim: zní to divně, chtělo by to nějaké výraznější křestní jméno, máte krásné příjmení, k němu se hodí spousta jmen :palec:.
Jen ty České se mi k němu nepasují :nevim:.

Příjmení zůstane ve tvaru Hanke, pro holku se mi líbi Viktorie, Michaela, manžel spíš Sandra :nevim:

• Citovat
  • Upravit
115
19.11.12 17:45

@Via Nic proti, ale v kalendáři(i mimo něj)je na výběr spousta jmen, nejen Honzík, Kubík…a Matyášů a Tadeášů a Tobiášů už je tolik, že nějakého Kubíka strčí hravě do kapsy, takže se díky tomu stalo toto jméno jakousi"nakažlivou nemocí"a maminky si nejspíš myslí, kdo ví jak originální a jedinečné jméno nevybraly…smutné :roll: Jmenné epidemie rozjede vždy nějaké takové luxusní jméno…U holčiček to zase vede Sofinka, Adélka a Aněžka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
19.11.12 19:12

K příjmení Hanke by se mi strašně líbilo pro holku Adriana, to zní skoro jak umělecké jméno.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Via
5078
19.11.12 19:16

Mi se tyto tři taky nelíbí, ale beru názory těch kterým přijde atraktivní. V našem okolí to je spíš naopak s tou četností a myslím, že u těchto jmen to zrovna v originalitě není. Možná tak před dvaceti lety, ale tyto jména už léta nejsou originální, na to jsou jiní adepti. My třeba máme doma Sofii, když jsme jméno vybírali nepřišlo nám že by to bylo nějak jedinečné nebo že by naše dcera byla originální…je to prostě krásné jméno a svátek má jak v SR tak ČR kalendáří ve stejný den a to nám šlo :palec: U těch holčičích jede u nás hlavně Nela, Natalie a jasně že Terezka s Eliškou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 19:23

@Via Tak já to taky nikomu neberu, jen mě zajímalo, co k tomu všechny vede…Okolo nás je to právě 6 Tobiášů,4 Matyášové,2 Tadeášové…Oliverů je taky dost a Sofie máme jen 3 v rodině a další 4 v okolí a to samé Anežky a už mi ta jména prostě lezou krkem, jako by jiné děti ani nebyly :roll:…Přijde mi to až ujeté, chudáci ve školkách a školách, to aby je za chvíli učitelky očíslovaly, nebo jim pak musí říkat příjmením…Za mě to bylo ve třídě to samé s Tomášema, Veronikama a Lenkama a Luciema. Nechápu, že rodiče při výběru jména nepřemýšlí taky o tomhle faktu :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
8566
19.11.12 19:29
@Anonymní píše:
@Via Nic proti, ale v kalendáři(i mimo něj)je na výběr spousta jmen, nejen Honzík, Kubík…a Matyášů a Tadeášů a Tobiášů už je tolik, že nějakého Kubíka strčí hravě do kapsy, takže se díky tomu stalo toto jméno jakousi"nakažlivou nemocí"a maminky si nejspíš myslí, kdo ví jak originální a jedinečné jméno nevybraly…smutné :roll: Jmenné epidemie rozjede vždy nějaké takové luxusní jméno…U holčiček to zase vede Sofinka, Adélka a Aněžka…

Nechápu proč píšeš anonymně a nechápu proč by někdo nemohl dát davové jméno když chce… :nevim: Protože to nechceš ty? :roll: To asi né že, proč by měl někdo pojmenovat/ nepojmenovat dítě podle anonymní z emimina, že :mrgreen:. Jinak Tobiáš ani Tadeáš rozhodně Kubíka do kapsy nestrčí a už vůbec né hravě. Ani jedno z těchto dvou jmen není v top ten zatím co Jakub je na místě prvním http://www.novinky.cz/…-terezu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
19.11.12 19:33

Ono je vždycky nějaká éra jmen, za nás to byla samá Lenka, Katka a Michaela u holek třeba. Ve školce a škole docela otrava, ale pak v životě už se to rozptýlí. Mě osobně, pokud by se mi nějaké jméno líbilo, tak i kdyby bylo v té době hodně dávané, bylo by mi to úplně jedno a klidně bych ho dala a to ne kvůli tomu, že teď prostě zrovna letí. Třeba ten Matyáš, Tadeáš a Tobiáš tady u nás široko daleko není ani jediný. A u holek tu teď u nás suverénně převládá Viktorie, Natálie a Nikola, taky Ema a Nela. Já mám u dětí celkem nadčasová jména, žádná extravagance ani módní výstřelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 19:38

@Kallkapa Nevím,proč bych nemohla psát anonymně, to je snad každého věc :nevim:.Stejně tak i to, jak si pojmenuje své dítě! Nikomu nic neberu, nezakazuju, ani nepřikazuju :! Mě jen zajímalo, co vede rodiče k tomu vybírat davová jména, jak ty říkáš, nic víc v tom nehledej :|.A žebříček oblíbenosti mě fakt nepřesvědčí(PRŮMĚR ČR),stačí mi vlastní názor a zkušenost z MÉHO okolí. Tak se hned nevztekej :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20
19.11.12 19:42

Mě se hodně líbí Nela, Sára, Natálka, Karin…u kluků se mi líbí ty normálnější žádný Oliver a Kristián, ale spíš Michal, Jakub, Tomáš a tak.. ikdyž to je každej druhej, každýmu se líbí něco.. myslím, že ikdybys jí dala jakýkoliv jméno třeba Evelína, tak stejně je to na tom dotyčným jak se prezentuje a jak se mu pak říká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.11.12 19:43
@Anonymní píše:
@Kallkapa Nevím,proč bych nemohla psát anonymně, to je snad každého věc :nevim:.Stejně tak i to, jak si pojmenuje své dítě! Nikomu nic neberu, nezakazuju, ani nepřikazuju :! Mě jen zajímalo, co vede rodiče k tomu vybírat davová jména, jak ty říkáš, nic víc v tom nehledej :|.A žebříček oblíbenosti mě fakt nepřesvědčí(PRŮMĚR ČR),stačí mi vlastní názor a zkušenost z MÉHO okolí. Tak se hned nevztekej :mavam:

No protože na anonymitu jsou tady taky pravidla ;)

No mě přišel spíš vzteklý tvůj příspěvek, to že v tvé rodině se jmenují všichni Sofie přece neznamená, že je to nejčastější jméno v ČR :lol:. To je spíš nějaká rodinná deformace :). Ale jinak souhlasím s tím, že to je místo od místa, v našem obvodě se rodí skoro jen Emy, Karolíny a Danielové ;)

EDIT : A ještě k tomu co je k tomu vede - řekla bych, že je k tomu vede to, že se jim to jméno líbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 19:51

@Kallkapa Tak však jsem to tak myslela. A neříkám, že to jsou nejdávanější jména, jen je to taková ta chvilková éra…a silně mi to připomíná jak po telenovele Esmeralda chtěl každý třetí rodič dcerku Esmeraldu(bylo to tenkrát i ve zprávách),nebo když se po shlédnutí filmu MASKA začal rozšiřovat Jack Russel teriér…Někdy mi lidi prostě přijdou jak ovce, tak mě právě zajímalo, co je vede k výběru zrovna těchto jmen…Na př. Sofii dala první moje známá a do roka jich bylo v okolí nespočetně, to samé s Tobiášem…No,tak ale zase třeba u nás absolutně nefrčí Jakub, ani Honzík, takže jak říkáš, v každém kraji je to jináč :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
3329
19.11.12 19:53
@Mimimami píše:
Co furt máte všichni s těma Matyášema, Tadeášema a Tobiášema??Mimo to, že jsou ta jména unilá a trapná, to jich vám nepřijde už dostatečně moc??? :zed: :zed: :pocitac:

Ja jen ze znam Tadease Hankeho jakozto slavneho botanika a libi se mi to, jinak prisaham ze s zadnym Matyasem, Tadeasem ani Tobiasem nic nemam :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
19.11.12 19:54

Btw co to znamená unilá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.11.12 19:56
  • načítám...