Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobrý den maminky,
ráda bych se zeptala, který preferujete úvaz šátku pro prcka, který váží cca 12 kg, nebo zda v této váze ještě šátky používáte.
Díky ![]()
12 kilo nejlépe na záda. Já umím jen batoh, ale tuším že lepší je hammock, nebo jak se to jmenuje. Moc se nevyznám, já nosím na zádech především v nosítku.
Double hammock (zkráceně DH), batoh, kapsa na záda (to má uzel na hrudníku), batohokapsa (ta mi vyhovovala hodně moc i s těžším dítětem)
Pro návody mrkni na youtube na uživatelku Vonzino1, má je tam určitě všechny a spoustu dalších ![]()
Aaa, super díky, to jsem hledala, přesně takové video jak pro hloupé
Díky moc, my měli Ergonosítko, ale zkrátka mi nevyhovují popruhy, tak teprve teď přecházíme na šátek a moc se těším, snad si nezamotám ruce, u druhého to budu mít alespoň pak nacvičené
ještě jednou díky holky ![]()
@kaca.zagi pokud začínáš, tak na začátek je fajn batoh - akorát pokud máš dlouhý šátek, tak ti cípy budou trochu překážet. Nicméně tu batohovou kapsu je potřeba mít dobře natrénovanou na všechny uvedené úvazy (tj. aby bylo dost látky pod zadečkem, látka natažená od kolínka ke kolínku, kapsa pořádně dotažená, hlavně horní okraj aby neploncal, látka dobře srovnaná na ramenou, aby neřezala), jakmile máš tu kapsu hotovou, tak pak už je to jen překřížení a zavázání.