Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, mám skvělou, milou a ochotnou psychiatričku, ale přijde mi, že léky mi stále nepomahaji, což vim, ze není její chyba, zase tak blbá nejsem. Jen mě napadlo, že možná jinde by mi mohli nabídnout i alternativní řešení (psychoterapie u psychiatra s psychoterapeutickym výcvikem, fototerapii, lázně, stacionář…) nebo zase jiný úhel pohledu (diagnóza, jak na tu poruchu nahlížet atd.) Zároveň ale nechci o svou lékařku přijít a nemoct se vrátit. Je možné mít více psychiatrů?
Prostě to s ní prober. Pokud jí neřekneš co chceš, tak to nedostaneš.
@Annonnymmka píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, mám skvělou, milou a ochotnou psychiatričku, ale přijde mi, že léky mi stále nepomahaji, což vim, ze není její chyba, zase tak blbá nejsem. Jen mě napadlo, že možná jinde by mi mohli nabídnout i alternativní řešení (psychoterapie u psychiatra s psychoterapeutickym výcvikem, fototerapii, lázně, stacionář…) nebo zase jiný úhel pohledu (diagnóza, jak na tu poruchu nahlížet atd.) Zároveň ale nechci o svou lékařku přijít a nemoct se vrátit. Je možné mít více psychiatrů?
Ahoj, vím o lidech, kteří mají 2 psychiatry, ale jednoho na léky a jednoho s psychoterapeutickým výcvikem na terapie, já sama chodila kdysi chvíli na terapie k psychiatričce a měla jsem svoji psychiatričku na léky. Ale pokud píšeš, že ta tvoje je milá a ochotná, tak proč ji nepoprosíš o lázně, fototerapii atd.? Já jeden čas taky o fototerapii uvažovala, ale našla jsem si ji sama, obepsala jsem ambulance, kde ji dávají, ale všude mi tehdy psali, že nemají už kapacitu. Ale kdyby měli, tak bych tehdy poprosila psychiatričku o žádanku a šla bych tam.
Jinak pokud nesouhlasíš s její diagnózou, tak ji zas můžeš poprosit, aby ti dala žádanku ke klinickému psychologovi, aby ti udělal kompletní psychotesty, Já mám třeba veliké problémy s pamětí a našla jsem si psycholožku, která ji vyšetřuje a psychiatričku jsem pak též poprosila o žádanku.
Psychiatrička určitě ocení i tvoji aktivitu a doporučení ti dá, třeba na ty lázně atd. Pokud s tím nepřišla sama, tak jí to přeci můžeš navrhnout ty a nepotřebuješ kvůli tomu chodit k druhému psychiatrovi.
Prober to s ní, ne? ![]()
Co bys chtěla zkusit, jaký na to má odborný názor a tak…
@Lollitka asi máš pravdu, není se na co vymlouvat. Jak bych to asi říkala nekomu jinému, když ona je fakt tak moc hodná? Zkusím to, jen proste nikdy neřeknu vše, co bych chtěla, sama nevim proč, proste se stydím asi