Vídeň na jeden den

sterezie
7.10.12 19:26

Vídeň na jeden den

Ahoj všem,

příští víkend se s mužem chystáme pouze ve dvou na jednodenní výlet do Vídně, přespávat budeme jak v pátek, tak i v sobotu v Brně. Můžete mi prosím poradit, kam se ve Vídni vydat? Co doporučujete? Uvítám i tipy na kavárny, restaurace ve střední cenové kategorii ;) Jo a moc nás neberou muzea, výstavy.. 8)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
7.10.12 19:42

My byli ve Vidni na jeden den a stihli jsme toho hodne, Schonbrunn - tam jsme si prolezli zahradu, Belveder - tam jsme se taky prosli a nakonec jsme zavitali do centra - katedrala Sv. stepana - a prolezli si centrum, projeli se fiakrem, bo jsme byli hodne uslapani a slecny nam aspon povykladaly :) Jinak kavarnu jsme navstivili Cafe Hawelka a restauraci takovou jednu zastrcenou malinkou, ale na jmeno si nevzpomenu, nicmene jich tam bylo hodne a cenove v pohode - jidlo na osobu kolem 10€ - 15€.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.10.12 19:42

Nechala bych si to na Vánoce, na ty trhy, je tam krásně.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
7.10.12 19:43

Jinak neporadím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11822
7.10.12 20:48

Taky doporučím určitě Schönbrunn - mě hrady a zámky moc neberou, ale tohle stálo za to - i ten obrovskej zámeckej park. Jinak bohužel taky moc neporadím, mě ve Vídni ještě zaujalo kriminalistické muzeum, mají tam mj. hlavu nějakýho vraha naloženou v lihu a když jsem ji viděla poprvé (na exkurzi na střední škole), tak mě pak děsila ve snu :mrgreen: A taky bych nevynechala Prátr, ale je to pořádnej vítr pro peněženku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.12 20:50

Jezdíme do Vídně častěji, jen tak na procházky.
Třeba se projdeme kolem Dunaje, od katedrály sv. Stefana dál nákupní třídou - na konci té ulice prodávají dorty Sacher, na druhé straně je Starbuck. Nebo prostě vysoupíme na nějaké stanici metra a jdeme třeba trasou metra pěšky.

• Citovat
  • Upravit
32902
7.10.12 21:18

My jezdíme do Vídně pokud možno každý rok, někdy i dvakrát, je to moje milované město. Akorát že my jsme i na ty muzea a památky :nevim: byli jsme v schonbrunnu (zámek, Glorietta i zahrady, do ZOO půjdem až s dětma), Hofburgu, Hofmobiliendepotu („sklad císařského nábytku“), muzeu Sissi - to se mi hodně líbilo, v Prátru na obřím kole, v uměleckohistorickém muzeu, v uměleckoprůmyslovém, v muzeu města Vídně, v Kapucínské hrobce, chrámu sv. štěpána, Votivním kostele, u Hundertswasserhausu, v Grinzingu (doporučuju hospůdku u náměstí, perfektní guláš tam měli), líbí se mi Stadtpark, prcoházíme se kolem Radnice, parlamentu, opery, pasáží Freyung na Skotské náměstí a taky těmi hlavními třídami u Hofburgu (Kohlmarkt tuším)…no a vždycky zajdem do Aidy na kafčo a dortík. Doporučuju českou restauraci v Schonbrunnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
7.10.12 22:27
@levmah28 píše:
Nechala bych si to na Vánoce, na ty trhy, je tam krásně.

Dík, ale na Vánoce jedem jinam a teď budem zrovna poblíž, takže tak ;)

• Citovat
  • Upravit
sterezie
7.10.12 22:28

@Machalka
Tak to bych asi nespala nadosmrti :lol:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
7.10.12 22:30

@andelka83
Hofburg stojí za to? Popravdě mě na první přečtení zaujal víc než Schonbrunn, tam jsme chtěli příští rok spíš s malou kvůli ZOO, jelikož do Brna teď jezdím pravidelně do školy, tak nebude problém si udělat tu a tam prodloužený víkend :think: Ale dík za vyčerpávající seznam ;)

• Citovat
  • Upravit
sterezie
7.10.12 22:30

@michee
Nabudila jsi mě, že toho taky stihnem tolik :lol:

• Citovat
  • Upravit
32902
8.10.12 08:08

@sterezie no mně se líbil, ale pokud nejste vyloženě na zámky a památky, tak nevim (přišlo mi to podobné jak schonbrunn)..ve stejné budově je to muzeum Sissi a to je pěkně udělané a trochu interaktivnější. A v kavárně přímo v Hofburgu mívají dobré akce, třeba dohromady kafčo a nějaký zákusek za dobrou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3873
8.10.12 09:56

Vídeň je moje zamilované město, moje sestra tam několik let žila a já tam u ní bydlela jedno léto :srdce: Je zde tolik míst, kam jít a obávám se, že jeden den na to nestačí. Svoji atmosféru mají určitě vánoční trhy v prosinci a pak v létě jsem zase milovala filmový festival u Radnice, kde je plno stánků, kde prodávají uvařená jídla z rúzných států světa, ochutnala jsem tam třeba klokaní maso.

Určitě doporučuji:

• kavárna Aida - např. u Stephansdomu (katedrála sv. Štěpána), cena příznivá
  • Cafe Hawelka - je jich po Vídni více a mají výbornou zmrzlinu
  • Cafe Sacher - pravý a jediný originální Sacher! Asi si nesednete, na stůl se čeká dost dlouho, ale určitě si to projděte - bude vás přecházet zrak, pokud milujete čokoládu
  • Kohlmarkt - ulička, která vede k Hofburgu plná megaluxusních obchodů s oblečením, jen pokoukání stačí :lol: - Naschmarkt - kousek od Mariahilferstrasse (hledejte Kettenbrúckergasse), je to trh s jídlem (dá se říct něco jako u nás farmářské trhy), prodávají výborné sýry, pomazánky, uzeniny, ryby, pečivo, koření… je zde i několik restaurací, ale hádám, že moc levné nejsou. V sobotu je otevřeno od 06:00 do 17:00
  • Flohmarkt - hned vedle Naschmarktu, je to blešák :lol:
  • Mariahilferstrasse - je to ulice dlouhá kolem 4 km, kde jsou obchody (oblčení, potraviny, drogerie, knihkupectví…) a restaurace… doporučuji kterékoliv turecké bistro take it away, kde prodávají falafel!
  • Burggarten - zahradra Hofburgu - zde doporučuji návštěvu motýlího domu (Schmetterlingshaus, je to nádherná podívaná za cenu kolem 5 €
  • Hundertwasserhaus - pěkná podívaná, hned vedle výborné pekařství
  • Haus des Meeres - http://www.haus-des-meeres.at/ doporučuji vyjet výtahem nahoru na vyhlídku a pak jít pěšky dolů, jsou zde k vidění i veliké želvy nebo žraloci, ale také opičky
  • Kahlenberg a Leopoldsberg - lze dojet busem MHD a pak dojít pěšky nebo autem, parkovali jsme zdarma - krásný výhled na celou Vídeň a po cestě zpět je skvělé zastavit se v některé restauraci tzv. Heuriger - vaří tradiční venkovskou rakouskou kuchyni a podávají lahodná rakouská vína, cena není moc nízká, ale zase ne něco předraženého, stojí to za to
  • určitě někde v restauraci ochutnejte Kaiserschmarrn - je to něco jako u nás trhanec

Samozřejmě ty hlavní památky, které tu již některé zazněly - Rathaus, Stephansdom (katedrála sv. Štěpána), Schönbrunn (stačí i jen zahrada), Hofburg, Graben - ulice spojující Stephansdom a Hofburg. Pak i do Pratru má cenu jít se podívat.

Vezměte si hlavně pohodlnou obuv a hned jak přijedete, zajděte někam do infocentra, kde vám na požádání dají skládací mapu města, s podrobnou mapou centra a mapou metra ;)

Kdyby něco, tak se klidně ptejte, Vídeň mám prolezlou křížem krážem, ale stejně jsem toho plno ještě neviděla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
8.10.12 22:59

@Sharane2006
jé, děkuju moc :palec:
Poradíte ještě prosím ideální parking pro auto na celý den? :think:

• Citovat
  • Upravit
3873
9.10.12 10:01

@sterezie Asi bych doporučila toto: http://www.parkandride.at/Standorte.html#g1 cena na celý den je 3,00 € ;) Většinou všechny stojí poblíž metra. Asi bych vám doporučila jako záchytný bod Prater a tedy parkování v Park + Ride U3 Erdberg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.