Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Tak kdyz je to progesteron, tak se pokusim o uklidneni. Nam nedarilo pres 5 let. Ja jsem teda vedela, ze se mi skoro netvori muj progesteron. No a doktor mi po 4. laparoskopii rekl, ze to jinak nez pres IVF nepujde, ale ze momentalne ani nejsem ve stavu, kdyz bylo IVF melo smysl. Predepsal mi Utrogestan na upravu cyklu a ze za rok zkusime IVF. Mela jsem ho brat od 11. do 23. DC, a to v davkovani 1 - 0 - 1, coz jsem kvuli problemum po konzlutaci s doktorem upravila na 0 - 0 - 2. Vlastne mi mel blokovat ovulaci, coz jsem nevedela.
Ale hned prvni cyklus jeho uzivani jsem ovulovala 10. DC - dle ovulacniho testu. 23. DC byl 28. 12. No a 6. 1. vecer mi doslo, ze mam zpozdeni, tak jsem si hned koupila test. Ten byl okamzite pozitivni. Tak jsem hned 7. 1. rano sla na gynekologii. Doktorka (operoval me doktor na klinice, mela jsem obvodni gynekolozku) mi rekla, at pokracuju v uzivani Utrogestanu. Ani jsem nevedela, ze se uziva na udrzeni tehotenstvi. No a tehotenstvi se udrzelo i s tou 10denni pauzou.
Drzim palce, at se Ti zadari.
Duphaston se přece užívá i během těhotenství. Tak nevím, proč by bylo nutné ho přestat užívat.
Stát se může vše.
Mě to vyšlo vždy když test vypadal takhle.
5 dětí.
Ahijky já nevidím vůbec nic
.. a u mě to taky nic nebylo, asi chyba testu další test už nic..