Nechodím do poradny - je to problém?

Anonymní
9.11.24 21:58

Nechodím do poradny je to problém ?

Ahoj, zajímá mě co se může stát…. Jsem 36tt a
Mám těhu cukrovku okolo 5 až 7.. dietu jsem dodržovala, a dodržovat a měřit se, budu i nadále jenže jsem přestala chodit do dia poradny… přijde mi to tam tak zbytečný, já tam musím vždy ráno čekat přes 2h jelikož mám špatný spoje (jsem vesnická) a přesto mi tam nic zajímavého neřeknou, jediný co tam dělají je že se podívají na mou váhu a ahoj, a opět čekám tři hodiny než mi pojede bus.. prostě se to nedá, snad chápete🤦🏻‍♀️… tak mě zajímá jestli z toho třeba nebudu mít nejaky problém.. děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
9.11.24 22:14

Já mám také cukrovku a na dia jsem byla pouze 2× poprvé pro glukometr a teď po měsíci s výsledky měření a řekla mi, že cukr mám dobrý a ať pokračují v dietě a znovu už mě neobjednali s tím že to nemá cenu😁 až půl roku po porodu na kontrolní OGTT. Já osobně se měřím dál a když jdu na gyndu beru si sebou výsledky měření ať vidí, že se hlídám, snad bude později stačit i v porodnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
9.11.24 22:50
@smile_xxx píše: Více

Pokud ji tam jenom váží, tak to zvládne i doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
9.11.24 23:02

Ne, nechápu. Viděla jsem miminka po porodu na jipce. To tě nemůže někdo odvézt? Nemáš auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
9.11.24 23:08

Co budeš dělat po porodu? Kontroly miminek jsou časté, pak očkování, pořád něco… To budeš muset taky jezdit. Jinak ne, taky to nechápu… max se domluv s doktorkou že budeš měření posílat mejlem a kontroly uděláte třeba telefonicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
9.11.24 23:11

Sama od sebe bych určitě kontroly u žádného lékaře neukončovala. Maximálně si umím představit, po diskuzi s tím dotyčným lékařem, zda by bylo možné třeba prodloužit intervaly mezi těmi návštěvami. A on třeba bude souhlasit, nebo řekne, že to není možné a taky proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
9.11.24 23:47

Já jsem se domluvila na telefonických konzultacích protože jsem měla doma manžela se zlomenou nohou který nemohl chodit a roční dite…jednou týdně mi lékař volal a já mu hlásila hodnoty atd…takže jsem tam byla fyzicky jen 3×…poprvé kvůli glukometru, jednou na odběry (to jsem vlastně nebyla ani přímo tam ale laborce) a pak potřetí kvůli inzulínu protože ani přes přísnou dietu mi ranní glykémie neklesala…no a pak po porodu jsem šla vrátit ten glukometr…jo kecám, ještě jednou před porodem kvůli zprávě pro porodnici a doporučením postupu během porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
10.11.24 07:05

Tak se s nima domluv a posílej jim měření e-mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.24 08:10

A nemůžeš jet autem nebo tě někdo odvést? Jak potom takhle budeš cestovat s miminkem na kontroly…my třeba měli prohlídky na dětském, kyčle, navíc neurologii, fyzioterapii, oční,…vše v pořádku, ale těch kontrol a očkování je hodně :mavam:

• Citovat
  • Upravit
11176
10.11.24 08:18
@Anonymní píše: Více

Dětský lékař může být v místě, to ostatní není třeba každý týden nebo měsíc.

Ale samozřejmě může se stát cokoliv, v tomto případě bych byla připravená buď tak, že budu samostatně pojízdná, nebo mít někoho (ideálně partnera a otce dítěte), kdo mě tam bude schopen odvézt.

Nicméně z vlastní zkušenosti vím, že bez auta na vesnici ne. Ne na takové, odkud je nutné jet 2 hodiny hromadnou dopravou do dia poradny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
10.11.24 09:01
@Anonymní píše: Více

No ale není normální chodit po očních, neurologiích a fyzioterapiích s kojencem. Běžně se chodí jen k pediatrovi, často jen ze začátku a párkrát na kyčle. Pediatr může být ve vedlejší větší vesnici či městysu.

Líbí se mi, že to někde jde jen e-mailem nebo telefonem, když fakticky neprobíhá vyšetření. To by mělo být víc, snad už to k tomu i spěje.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
10.11.24 09:02

Nicméně jiná věc je být na dědině s novorozencem a posléze dítětem bez vlastního auta. To bych teda fakt nechtěla ani za nic.

• Citovat
  • Upravit
1150
10.11.24 10:22

Úplně tě chápu. Lékařská péče je tvá volba, nikoliv povinnost. Pokud ti to nevyhovuje a nic nedává, není důvod tam chodit. Případně bych se s doktorem domluvila, jak na tom jsem a že třeba pošlu jen údaje mailem nebo zavolám sestře. Od toho žijeme v dnešní době, ne? Že můžeme využít i těchto možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
11.11.24 03:32

Pokud dietu dodržuješ a hodnoty měříš sama, je to fajn základ, ale dia poradna může být důležitá pro sledování komplikací a přizpůsobení péče na konci těhotenství. Doporučuji alespoň zavolat lékaři a probrat s ním své výsledky a možnosti, aby ti pomohli i na dálku nebo v menších intervalech. Pokud by byly hodnoty vyšší nebo bys cítila změny, je lepší poradnu znovu navštívit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky