Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když přišla MS tak už jsi byla bez očistků? Pač si jinak nedovedu představit, že to poznáš…
@zuzanka320 ano bez očistku. Před porodem jsem bohužel jednou potratila měla jsem také “sestinedělí” po revizi dělohy přišla m/s v sestinedeli od té doby pravidelná. Mám m/s vždy přesně na čas. A jelikož nekojim tak mě to zaráží
Ja nevim ale není možné že to bude chvíli trvat než se to ustali a vrátí do pravidelností? Mě se třeba i stalo že MS jsem nemela i 2,3 mesice výjimečně. Dle gynekologa za to mohli silne prasky. Při první MS jsem také neměla ihned krvácení jak dle hodinek. Obcas to ovlivnila i nemoc.
Očekávala bych ze po porodu to bude podobne jako s první MS- tedy chvilku to muze trvat než se to ustali a zase rozjede. Přeci jen porod je velký zasah pro tělo.
Uvidíš co gynekolog, on by vědět o tomhle vice a poradit.
Příspěvek upraven 10.11.24 v 08:42
Také si myslím, že po porodu bývá MS dost nepravidelná, než se vše srovná.
Dřív jsem ji taky měla jak hodinky, ale po porodu jednou ano, pak 2 měsíce ne, to samé délka a intenzita,… trvalo to cca 6 měsíců než se srovnala do pravidelnosti.
Tak snad to bude jen tím porodem.
Ať je vše v pořádku 🍀
Podle mě to je jen po tom porodu, než se to vše srovná. Vždyť tělo se dává do pořádku třeba i rok po porodu. Těhotenství bylo pro tělo fakt náročný.
Po porodu bývá cyklus nepravidelný, zvlášť když kojíš, což může ovlivnit návrat menstruace. Kondomy jsou obecně spolehlivé, pokud se používají správně, takže pravděpodobnost těhotenství je malá. Návštěva gynekologa je určitě dobrý krok, aby se vyloučily případné hormonální změny nebo jiné příčiny nepravidelnosti.
Ahoj holky, chtěla bych znát váš názor. Je to tři měsíce co jsem porodila své první miminko. V šestinedělí přišla m/s vím ze to byla ona. No ale druhá už nepřišla a teď očekávám třetí a opět se necitim že by měla přijít. Teď v úterý sem objednána ke svému gynekologovi. Těhu test negativní. Myslite že i přes kondom je možné otěhotnět a je možné že test těhotenství neukazuje? Mate nějaké zkušenosti? Předem děkuji za reakce.