Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V pondělí si zavolej na gyndu, že ti vyšel pozitivní test a chceš potrat. Doktor té objedná dřív. Zkontroluje zda jsi opravdu těhotná a mas možnost si vybrat potrat pilulkou (2tabletky) - sama si je zaplatiš, možný je do 7tt.
V pozdějším tt (myslím do 12tt) se dela miniinterupce na vlastní žádost. Víc ti ale řekne doktor.
A těch 7 týdnů bych teda měla stihnout? Když to bude provedeno teď v nasledujicim tydnu? Pokud to je 4+4. Já tomu nerozumím, tak se omlouvám
Nevite nahodou jak dlouho trvá než vás někam na zakrok objednaji?
Děkuju moc.
Kolik ti je?
Jinak ano, stihas. Navíc pokud doktorovi (sestře) do telefonu řekneš, že chceš potrat. Objednají si tě co nejdřív. A na pilulku se myslím ani vyloženě pak objednávat nemusíš. Provádíte se to zpravidla v nemocnici. Dr udělá UŽ (určí znovu staří) podepíšeš souhlas, zaplatíš, sestra ti dá prášek, poučí tě co tě čeká a za 2-3 dny si dojdes zase pro druhy prášek. Pak za cca 14 dni kontrolní UZ zda vše odešlo.
23. Nikdy jsem se o tohle nezajímala, protože dítě nechci. Jsem z toho strašně v šoku, nejsem na to sama, ale upřímne to nezvládám. Nevim jak stihnu počkat do pondělí.
@Eliza643 píše: Více
Tak pokud na to nejsi sama, tak jedině dobře. S partnerem můžete aspoň probrat to, jak tomu do budoucna zabránit.
Každopádně do pondělí to uteče a vše se vyřeší. Jsi opravdu na samém začátku, takže čas rozhodně na řešení je. A tabletka pro tebe bude “nejlepší” akorát na to každá reaguje jinak a je potřeba počítat s tím, že se jedna o potrat, tudíž bolesti podbřišku a krvácení….
Hlavně žádné blbosti a špatně myšlenky. Vše se vyřeší a bude dobře.
Já chápu, že chceš potrat, ale zase nepřeháněj. Ty nevydrzis do pondělí? To dítě se nenarodí ![]()
@zuzanka320
Moc děkuji za takové uklidnění. Určitě si hned zavolám, mají tam být od 6 tak snad nebudou mít problém mě vzít hned.
@Temnástranasíly
Díky za nazor, ale tohle si šlo asi odpustit. Prostě na to psychicky nemám a jsem v šoku.
Nech se pak hned sterilizovat. Tyhle nervy ti za to nestojí. Budeš mít klid.
Maličkost. Nevím, zda tě vezme hned ten den. Nevím jestli není potřeba vidět srdeční akci nebo tak…
Ale kamarádka byla na UZ v 5tt a doktor ji na pilulku poslal. Takže uvidíš. Každopádně se vše vyřeší, čas vážně máš.
Takže se zkus z toho nestresovat. Držím palce ať to proběhne v klidu.
Opravdu si toho moc vážím. Budu doufat v nejlepší. Jsi moc hodná 🌺
Ahoj holky, mám prosím dotaz.
Jsem strašně vyklepaná a nevím co dělat. Mám zpozdění menstruace 5 dní. Poslední jsem měla od 8.10-14.10 a teď mi test digitalni clearblue ukázal 3+. Dělala jsem si i dva týdny cca zpět test nevím od jaké značky a byl negativní. Takže nevím co si myslet
Může být výsledek clearblue špatný v určování týdnů? Dělala jsem teď v 18:00 a proužkové testy v 17:00 a taky pozitiv jen nevím jak odhadnout počet tydnu. Chci určitě jít na potrat a bojím se, že to nestihnu.