Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když nepůjde první screening přes břicho tak ti ho udělají vaginálně. Tvoje lékařka může mít horší přístroje. Na tom screeningu by měli být dobře vybavení.
A když jsi u ní byla předtím, tak tam viděla všechno normálně?
Ultrazvuk neni vsemocny. Obezita velmi ztezuje vysetreni plodu.
Byla jsem potreti. Poprve to bylo velmi brzo asi v 5tt, rekla mi ze je tam neco co by mohlo byt tehotenstvi, ale ze je brzo. Podruhe mi ukazala pres vaginalni UZV i srdecni akci. A ted pres bricho ji take videla ja jsem to ani nestihla, ale asi ji verim. Neprijde mi ze bych byla nejak extra obezni. Jsou urcite i horsi a taky to musi prece nejak udelat. Nemam ji to za zle. Jen jsem chtela vedet o tom nakloneni delohy, zda nemate nekdo zkusenosti, ze je pak hure proveditelny UZV.
Ahoj, jsem v 10tt + 3 a dnes jsem byla na kontrolnim UZV a delali mi prvni odbery. Lekarka mi rekla, ze jen zkontroluje srdecni akci a jestli mimco vyrostlo. Delala mi vnitrni UZV a nic nevidela, myslela jsem ze se zblaznim. Pak mi rekla, ze mam velkou brisni stenu(pneumatiku) a tak myslela, ze nic neuvidi, vzala tedy prvni ten vnitrni, ale pak pres bricho mimi bylo videt. Ptala jsem se jaktoze vevnitr nic nevidela, kde to mimi jako je, ze ho nenasla…a moc mi to nevysvetlila. Jen neco s delohou, ze muze byt zahnuta. Ma prosim nekdo takove zkusenosti? Navic me desila, ze 13.2., coz je za 3tydny jdu na ten velky screening a aby tam bylo dobre videt. Mel jste nekdo podobny problem, ze prvni screening nebylo vse dobre videt…bojim se, aby kvuli tomu nic neprehledla. Nechci ji hanit, ale prijde mi dost netrpeliva a kdyz ji to neslo hned sla od toho.