Neschopenka kvůli únavě a nevolnostem...

154
24.1.23 10:28

Neschopenka kvůli únavě a nevolnostem...

Ahoj holky, jsem pkprvé těhotná (10 tt) a je to…masakr. Od 6. Týdne nevolnosti, příšerná únava, nespavost. V noci čumim do stropu a přes den jsem jak sůva. Denně dojíždím autem do práce, hodinu tam a hodinu zpět a začínám se pomalu bát o svůj život, páč jezdím domů okolo 18 a upadám do mikrospánku :zed:. V práci to máme na otisk prstu, takže neexistuje tam strávit méně jak 8.5 hodiny. V práci si chodim odpočinout na záchod, aby mě kolegové neviděli spát u stolu. Homeoffice u nás neni možný.

Chtěla sem se zeptat, jestli tohle někdy přejde :nevim: :) a taky jestli je tohle podle vás důvod pro PN?… Já vím že oproti některým ženám to mám ješte pěkné, ale mně to dává zabrat tak, že tohle bude asi naše první a poslední mimino. 8) Šla jste některá na PN kvůli únavě a nevolnostem? Fakt nádherné období toto :palec:

Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1378
24.1.23 10:40

Jestli to nezvládáš a je Ti fakt mizerně tak.na neschopenku jdi než Ti bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.23 10:41

Mám pn kvůli nevolnostem. Byla jsem slabá, nic nesnedla ani nevypila, případně to vyzvracela, do toho tetanické křeče. Pn jsem dostala po telefonu okamžitě, po dvou týdnech na kontrole po hodině cesty k doktorce jsem vypadala tak, že mě poslala obratem do nemocnice. Prací mám stejnou hodinu cesty, takže bych do ní dolezla opravdu těžko😄 po kapackach a s torecanem je mi trochu líp, ale zůstávám doma. Jakože je mi asi tak, že doma přežívám, nic víc z toho nevytáhnu. Modlím se k 12tt ať to konečně přejde a můžu zpátky do práce. Bejt doma tři roky s prckem stačí, ne ještě 8 měsíců predtim :zed:

• Citovat
  • Upravit
37131
24.1.23 10:41

Já šla kvůli nevolnostem, ale zvracela sem od rána do večera, neudržela ani vodu a delala v tu dobu v krámu s jidlem, to nebyla moc dobra kombinace :mrgreen: Dr mi napsala neschopenku úplně v pohodě, u tebe by mohlo stačit třeba na 2-3 týdny, od druhého trimestru to bývá lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
24.1.23 10:50

Také jsem šla kvůli nevolnostem, ale až někdy ve 13tt. Dělala jsem v potravinářství. Dr. mě chtěl hnát na kapačky, to jsem odmítla a radši byla teda doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
24.1.23 10:52

Sama jsem sla na na homeoffice hned, jak jsem to zjistila; bylo navic typicky obdobi chripek, kdy v open space chrchla kazdy druhy.

Pokud bych tu moznost nemela, sla bych obratem na neschopenku - na hrdinku si muzes hrat napriklad s nespavym novorozencem, ted mas i dalsi moznost a nechapu, proc to hrotit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12223
24.1.23 10:58

Urcite jdi na neschopenku, mas na to narok :kytka: navic ty cesty jsou dost riskantni, nedelej hrdinku a odpocivej doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.1.23 11:02

Jezis nehraj si na hrdinu a zustan doma.
Jasne ze na to jde neschopenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.1.23 11:11

Já pri obou tehotenstvi jsem v prvnim trimestru nezvracela, co jen výjimečně a u obou jsem byla priserne unavena a spala bych snad za chuze, od 19 hodin, kdy v TV začínali zprávy jsem uz byla v limbu…o víkendu, když jsem si přispala ráno to bylo lepší a vydrzela jsem i do deviti.
V praci jsem končila v pet a nastesti jsem jezdila MHD/PID. Jet autem bych odpoledne nedala…

Klidně jdi na PN, vždyť od druhého trimestru ti muze byt lepe a s klidem muzes neschopenku ukončit…

• Citovat
  • Upravit
350
24.1.23 11:15

@km98 domluv se s lékařem.
Mě bylo příšerně zlé, neustále jsem zvracela, trpěla na migrény, nespala jsem…a gynekolog mi ji stejně odmítl dát s tím že nevolnost není důvod 🤦
Naštěstí mě zachránila praktická lékařka, která mě nechala doma. Po dvou měsících to odeznělo a já se vrátila normálně do práce 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
24.1.23 18:00

Díky !

Díky holky, já bych si na hrdinku asi ani tolik nehrála, fakt bych nejradši teď na pár dní byla doma a v klidu se přes den natáhla.. ALE! V mým okolí mi mi ženy tvrdí opak, že jsem jen líná, že těhotenství neni nemoc..klasika.. a že ony (tchýně např.) to zvládaly uplně na pohodu a „počkej až budeš těhotná a do toho budeš mít doma dítě, o to se ti nikdo nepostará“… A že ráno vyzvracely a šly makat.

Mám další kontrolu na gyndě až 3.2. tak přemýšlím, že tam zavolám a zeptám se, jaký jsou možnosti. Proč se to zrovna v tomhle období musí tajit 8o - v práci nechodim ani na obědy jak mi je blbě, jím v kanclu, a už si o mně říkaj, jak jsem asociální :dance: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.1.23 19:31
@km98 píše:
Díky holky, já bych si na hrdinku asi ani tolik nehrála, fakt bych nejradši teď na pár dní byla doma a v klidu se přes den natáhla.. ALE! V mým okolí mi mi ženy tvrdí opak, že jsem jen líná, že těhotenství neni nemoc..klasika.. a že ony (tchýně např.) to zvládaly uplně na pohodu a „počkej až budeš těhotná a do toho budeš mít doma dítě, o to se ti nikdo nepostará“… A že ráno vyzvracely a šly makat.Mám další kontrolu na gyndě až 3.2. tak přemýšlím, že tam zavolám a zeptám se, jaký jsou možnosti. Proč se to zrovna v tomhle období musí tajit 8o - v práci nechodim ani na obědy jak mi je blbě, jím v kanclu, a už si o mně říkaj, jak jsem asociální :dance: :potlesk:

Nejvyssi cas se naucit kaslat na to, co keca okoli.

S miminem jako kdyz to najdes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
24.1.23 20:03

@km98 uprimne, jsem prekvapena, ze tenhle druh udernic neprisel i sem do diskuse, vzdy se najde nejaka, co tahala 15kg krabice s brichem a sem tam se vyzvracela bokem pres rameno :lol:

Neni tvuj problem, ze se tchyne a spol rozhodla jit na dren a takto riskovat. To telo si o odpocinek rika z nejakeho duvodu, neschopenky v tehotenstvi existujou taky z nejakeho duvodu. Poslechni svuj zdravy rozum a tchyni uzemni, dokud je cas - pockej, jak bude vecne brblat kolem miminka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí