Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy, prosím, je tu některá z vás, která se ke konci těhotenství cítila jako při premenstruačním syndromu?
Už hodně let mám šíleně premenstruační stavy - závratě, mdloby až omdlivani, zimnice atd. Prostě je mi šíleně, jakmile to dostanu, přejde to. Doktoři mi v tom nikdy nedokazali pomoct. Zítra začínám 39 týden a je mi přesně takhle zle. Z ničeho nic se mi udělá na omdlení a mám pocit, že je to moje poslední hodinka.
Prosím o uklidneni, že je to ok a zažily jste to také a nemusím plašit, že něco není ok.
Stavy to jsou hnusný. Hrozně mi do toho buší srdce a je mi na zvraceni. Děkuju. ![]()
Klidně ti tak může začínat porod. Osobně bych si změřila tlak, zkusila relaxovat a případně pak zavolala do porodnice a poradila se.
@rosien děkuju. Počkám půl hod a pokud to nepřejde, zavolám. Nejhorší je to motání hlavy a to bušení srdce, vůbec to nepřestává. Tep mám 109, to je docela dost, co? Tlak dobrej, 117 na 83 nebo tak nějak…
@Luci372 píše:
@rosien děkuju. Počkám půl hod a pokud to nepřejde, zavolám. Nejhorší je to motání hlavy a to bušení srdce, vůbec to nepřestává. Tep mám 109, to je docela dost, co? Tlak dobrej, 117 na 83 nebo tak nějak…
Jela bych. Jsou různý komplikace - preeklampsie, hellp syndrom,… chtěla bych být v klidu.