Macmiror a kvasinky

Anonymní
24.1.23 09:48

Macmiror a kvasinky

Dobrý den,
omlouvám se za anonym, ale je to pro mě choulostivé. Spíš si jdu pro uklidnění. Dostala jsem na kvasinky Macmiror globule, jsem ve 2. trimestru. Vím, že nějakou dobu po zavedení a většinou po celý den globule odchází, nosím slipovou vložku. V noci chodím často čůrat a větší množství právě rozpuštěné globule bylo v toaletní míse. Myslíte, že to vadí? Nekrvacim, ani nespinim. Díky za odpovědi.
Edit: po utírání mám vždy na papíře žlutou, někdy už možná i takovou hlenovitou strukturu, ale to je asi jen můj pocit, nemusí to tak být, zkrátka je to rozpuštěný už.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3911
24.1.23 10:07

Macmiror je v tomhle hrůzný. Naštěstí ta žlutá vypráním ze všeho pustí :) Ale pohled na to je hrozný.
Co se týče toho večerního čůrání - není to ideální. Globule by měla vydržet co nejdéle vevnitř. Proto se doporučuje zavádět na spánek. Ale když musíš, tak musíš, nic s tím neuděláš. Asi bych se to snažila omezit, alespoň nějakou dobu po zavedení vůbec nevstávat. Třeba tolik nepít na noc, aby tě to nenutilo chodit na záchod.
Vím jak jsem to měla v těhotenství já. Neměla jsem tedy macmiror, ale nějaké jiné antibiotikum v globulích. A tím mým vstáváním na čůrání, mi ty globule moc nepomohly. A bylo to třeba těsně před porodem ještě znova doléčit.
Takže to alespoň zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.23 10:42

@LilyJane Díky za odpověď. Zavadim večer po čůrání, jdu spát, ale většinou tak po 3 hodinách musím no.. spíš mě překvapilo, že toho bylo dost v ty toaletní míse, vždycky tam teda něco ulpí, ale teď to bylo fakt znát. Zkusím ještě nějak vychytat to noční čůrání, ale teda dřív jsem chodila častěji, teď jdu tak 2×.

• Citovat
  • Upravit
3911
24.1.23 16:17
@Anonymní píše:
@LilyJane Díky za odpověď. Zavadim večer po čůrání, jdu spát, ale většinou tak po 3 hodinách musím no.. spíš mě překvapilo, že toho bylo dost v ty toaletní míse, vždycky tam teda něco ulpí, ale teď to bylo fakt znát. Zkusím ještě nějak vychytat to noční čůrání, ale teda dřív jsem chodila častěji, teď jdu tak 2×.

Ten macmiror tak hnusně barví, že být to červená, místo žluté, máš pocit, že jsi na jatkách. Z toho bych se tolik nevzrušovala.
Ono po těch 3 hodinách se to úplně rozpustí a pak ti většina vyteče ven, tak to je hodně poznat. Zkusila bych to zredukovat na čůrání třeba po 6 hodinách :D Jestli to teda jenom trošku jde, což je v těhotenství docela těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
24.1.23 16:58

Tam jde jen o to, aby se rozpustil a tím se uvolnila účinná látka, což se po třech hodinách rozhodně stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.2.23 16:27

Holky včera jsem také dostala macmiror na 8 dní, jsem v 18. týdnu těhotenství a mám kvasinku, docela mě překvapilo že v noci na vložce nebylo vůbec nic a dnes celý den průběžně utiram a žluté spinim…ale čekala jsem po první globuli nějaký zlepšení a nic moc, pálí a svědí. Jak jste to měli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
16.2.23 22:22
@Míša37 píše:
Holky včera jsem také dostala macmiror na 8 dní, jsem v 18. týdnu těhotenství a mám kvasinku, docela mě překvapilo že v noci na vložce nebylo vůbec nic a dnes celý den průběžně utiram a žluté spinim…ale čekala jsem po první globuli nějaký zlepšení a nic moc, pálí a svědí. Jak jste to měli vy?

Ono to chvíli trvá, než zabere. Stejně jako klasická antibiotika „do pusy“, i globulím trvá, než se to zlepší. Někomu třeba stačí hned první aplikace, ale častěji to prostě trvá, než se všechno uklidní.
U mě to trvalo tak 3-4 dny, než se všechno uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí