Vigantol u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1793
22.11.18 14:27

Ano dávám i pětiletému, teď je sluníčka nedostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
22.11.18 14:39
@Terezxx píše:
Máme skvělou doktorku. :) Teď mi napsala předpis i na mastičku Framykoin. Používáme ji na všechno, ale bohužel není prodejná bez předpisu. Ten Vigantol mi sama říkala, že mám dávat denně 1 kapičku dětem, 3,5 a 2,5, teď přes zimu. Nechápu, že každý pediatr říká něco jiného…

Já jsem někde četla, že Framykoin se moc používat nemá, jen pokud to indikuje lékař. Jsou to antibiotika. Vigantol se po 18. měsíci už v pediatrii standardně nedává (do té doby tuším jako převence křivice), ale třeba tvá lékařka dává z důvodu posílení imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
22.11.18 16:19
@Reflex píše:
Já jsem někde četla, že Framykoin se moc používat nemá, jen pokud to indikuje lékař. Jsou to antibiotika. Vigantol se po 18. měsíci už v pediatrii standardně nedává (do té doby tuším jako převence křivice), ale třeba tvá lékařka dává z důvodu posílení imunity.

Vím, že jsou to antibiotika. Používám ho, když třeba synkovi omrzne pusa nebo když si mladší rozškrábe ucho do krve. Na klasické odřeniny samozřejmě né. Ten Vigantol mám dávat kvůli nedostatku sluníčka, teď v zimě. Nevím přesně kvůli kterému vitamínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
22.11.18 16:25
@Terezxx píše:
Vím, že jsou to antibiotika. Používám ho, když třeba synkovi omrzne pusa nebo když si mladší rozškrábe ucho do krve. Na klasické odřeniny samozřejmě né. Ten Vigantol mám dávat kvůli nedostatku sluníčka, teď v zimě. Nevím přesně kvůli kterému vitamínu.

Kvůli vit. D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.10.19 05:31

Vigantol

Vigantol se dava kvuli vitaminu D. ja davam detickam v zime 2kapky a pres leto 1kapku denne. A sama vigantol taky uzivam, ale jen pres zimu 1kapku. Předepisuje ho však jen doktorka. volně prodejný není. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
5.10.19 07:10

@Rainbower Vidis a mne treba dr rikal, abych dcerce pres leto nedavala, ze ho ma dost ze slunicka. Najeli jsme na nej az ted a staci jedna kapka :) proc davas dve? :think: jen se zajimam, nijak nerypu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.12.19 15:04

dávkování vigantolu

Já dávám také jednu kapku a slyšela jsem, že by se přes léto pak neměl dávat vůbec kvůli předávkování, ale to se mi zdálo jako hloupost…poradil vám dr. nějaké dávkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.12.19 16:02

@147lenka147 ano, pres leto nedavame, ma dost vit D ze slunka, zbytecne budes davat navic. Nasazovali jsme v pulca zari, kapku denne ;) ale nemame uz Vigantol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.12.19 22:25

@Kukacka123 já jsem totiž v příbalovém letáku nenašla žádné omezení přes léto právě, tak sem si myslela, že když budu dávat i v létě, že se nemůže nic stát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
10.12.19 23:12
@147lenka147 píše:
@Kukacka123 já jsem totiž v příbalovém letáku nenašla žádné omezení přes léto právě, tak sem si myslela, že když budu dávat i v létě, že se nemůže nic stát :)

To uplne nevim, zda se neco stane nebo ne, nejak jsem nezjistovala. Dr mi rekl, ze je to zbytecne, at vysadim, tak jsem vysadila. Zacala jsem zas davat zari/rijen, kdyz uz slunko kazdy den nesvitilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
15.12.19 12:02

@Kukacka123 tak přece jenom je t vitamín, tak by se nic stát nemělo, ale až se bude blížit léto, tak se asi zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
15.12.19 12:04

@147lenka147 tak vseho hodne neni dobre, kor pro tak mala telicka ze ;) ale jak rikam, nevim, ja pres leto nedavala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.2.20 00:28
@147lenka147 píše:
@Kukacka123 tak přece jenom je t vitamín, tak by se nic stát nemělo, ale až se bude blížit léto, tak se asi zeptám

I vitamíny se lze samozřejmě předávkovat, zejména těmi rozpustnými v tucích, viz zde např.: https://cs.m.wikipedia.org/…pervitaminóza

Vigantolu by se muselo fakt nakapat hodně, cituji: “Předávkování vitaminem D je velmi vzácné a prakticky způsobeno vždy arteficiálním podáním léků, pohybujícím se v hodnotách denního příjmu 5000 – 10 000 IU. V nevhodné kombinaci se stravou to může být již hodnota kolem 4 000 IU, kdy v klinickém a laboratorním obraze převažuje výrazně zvýšené kalcium v krvi i v moči. Nadměrná suplementace vitaminu D může vést k rozvoji hyperkalcémie, nefrokalcinózy a tvorbě ledvinných kamenů.” Viz zde:
 https://www.wikiskripta.eu/w/Vitamin_D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+