Víkend v Paříži

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4077
23.8.14 12:23

No já ji taky jednou stihnul takhle blikající, celej den jsem relaxoval v posteli a koukal jsem se na Star wars a odpoledne mi to bylo už blbý a tak jsem se zved a šel jsem se kouknout na kopii petřínské rozhledny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
23.8.14 12:26
  • Citovat
  • Upravit
4625
13.9.16 10:49

Holky nemá někdo zkušenost, v kterou denní dobu (příp. i den v týdnu) se vyhnout návštěvě Versailles?

jde mi samozřemě o to aby tam nebylo přelidněno. Jestli si máme raději přivstat a věnovat tomu spíš první polovinu dne a nebo jet spíš raději po poledni a prohlídku si naplánovat na třeba předposlední před zavíračkou…

a vůbec, ohledně památek a provozu…v kterou denní dobu je největší nával? Pravděpodobně asi odpoledne, že? To se přidají i pařížští obyvatelé co „jdou z práce“

jde mi o to abychm se v kritických hodinách nervali do metra, ale využili to k posezení a třeba jídlu, atd.

mám odpozorováno, že v Praze je to (u památek nevím, ale ve městě a provozu) nejstrašnější od dvou odpoledne do šesti večer :DDDDD

co v Paříži?

jde mi asi především o vylidnění ve Versailles, u Eiffelovky a tak různě v ulicích centra…

díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101506
13.9.16 10:58

@Niemeyer Obávám se, že u věcí typu Versailles, Eiffelovky a podobně nikdy… resp. ano, vylidní se tam, když je dostatečně hnusně :mrgreen: takhle jsem byla na Eiffelce já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
13.9.16 11:00
@j.a.n.i1 píše:
@Niemeyer Obávám se, že u věcí typu Versailles, Eiffelovky a podobně nikdy… resp. ano, vylidní se tam, když je dostatečně hnusně :mrgreen: takhle jsem byla na Eiffelce já.

Fronty byly všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.9.16 11:10

Ve Versaille jsou urcite dny, kdy neni preplneno, bohuzel ted uz nepamatuju ktere, ale v anglictine na googlu to najdes. Ale pozor urcite dny nejsou zaple fontany, to jsme tam zrovna byli a musim rict, ze bez tech fontan to proste nema to kouzlo. A mam pocit, zda ty volnejsi dny nejsou prave bez tech fontan :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.9.16 11:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.9.16 11:31

@Niemeyer záleží kdy tam jedete. V zimě bylo volno všude.
Jeden den v měsíci byl a nejspíš stále je do vybraných památek vstup zdarma, takže i v únoru u Versailles byla fronta, ale dala se vydržet. Jenom jestli jsi zvyklá na čeksé zámky, tak z nich můžeš být zklamaná (jediný co tam opravdu stojí za to, tak jsou zahrady).

• Citovat
  • Upravit
2155
13.9.16 12:06

@Niemeyer Na vyhýbání se frontám na pařížských památkách je dobré koupit ten pass co platí na všechny, jsou pak pro ně i extra vstupy a nečekáš nikde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
13.9.16 12:39

@Niemeyer Ve Versailles doporučuji úterý nebo středu, pokud je otevřeno. Jel bych tam hned ráno.
Na Eifeffelovu věž doporučuji vyrazit nahoru výtahem ráno, když je ještě mlha. Sice nic neuvidíš, ale budeš tam skoro sama. Jinak mnohem hezčí, než se sápat na Eiffelovku, je jet výtahem na nedaleký mrakodrap. Výška je sice o něco nižší, ale zaprvé máš krásný výhled právě na věž a za druhé i na Montmartre. Každý, koho jsem tam vzal, potvrdil, že je to lepší než Eiffelovka. Jen se musím zamslet, jak se sakra ten barák jmenuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
13.9.16 12:41

Montparnasse je ten barák. Už jsem si vzpomněl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
13.9.16 15:59
@lucenka píše:
@Niemeyer záleží kdy tam jedete. V zimě bylo volno všude.
Jeden den v měsíci byl a nejspíš stále je do vybraných památek vstup zdarma, takže i v únoru u Versailles byla fronta, ale dala se vydržet. Jenom jestli jsi zvyklá na čeksé zámky, tak z nich můžeš být zklamaná (jediný co tam opravdu stojí za to, tak jsou zahrady).

ako že fakt? Zvyklá na české zámky jsem, no… největší zážitek asi Hluboká…

viděla jsem fotky zrcadlového slu a vypadá to uchvatně…proto tam chceme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
13.9.16 16:02

@Premek_Orac díky za tip, na Monpernasse chci a na eiffelovku pujdeme jen pěšky do 1. patra:)

Jinak letíme teď na víkend a budeme tam pátek až úterý.

počítám že pondělí a úterý dáme Versailles a eiffelovku a louvre a podobné „památky“ a sobotu a neděli si necháme volnější jen na procházky po městě, protože to budou asi památky přecpané od rána až do večera..což?

Příspěvek upraven 13.09.16 v 16:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
13.9.16 16:10
@Jana525 píše:
http://en.chateauversailles.fr/…ingle/faq-en#…

:palec: je to tam! ideálně tedy mezi devátou a desátou ráno a NE o víkendu! okaa 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
13.9.16 16:11

@Niemeyer Jen Eiffelovka, Louvre a Versailles, bez ještě dalších památek, mi na 2 dny (po+út) přijdou docela hodně. Jen Louvre byl na celý den a to jsme prošli jen část. Jinak z hlediska „vhodnosti“ času pro památky je po+ út celkem fajn, ale u těch nejznámějších jsou fronty skoro stále. Kupodivu jsme ani o víkendu skoro nečekali v Museé d´Orsay, a bylo nádherné, doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí