Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@madi to se máš… doufám, že brzy nebudu mít díky práci čas na brouzdání po městě a ochutnávání baget ![]()
@madi to ne… ta atmosféra Francie je úplně jiná. Teď jsem si vlastně uvědomila, že tu nejlepší bagetu jsem neměla v Paříži ale na výletě do Giverny (a určitě to bylo tím prostředím, kde jsem jí jedla - krásně rozkvetlá Monetova zahrada)
Vstupné je do státních muzeí zdarma i první neděli v měsíci. Ale jinak, kdybych jel jen na víkend, určitě bych třeba vynechal Versailles a snažil se hlavně procházet se po městě, vysedávat v kavárnách a ochutnávat…
@madi píše:
@MartinKa36![]()
ty jsi vyloženě negativista
Ty pravé francouzské bagety (které koupíš v malých pekařstvích, ne v carrefouru) se nedají s těmi z lidlu srovnávat
ve francouskem Carefour jsem ještě nebyl, já za to nemůžu že mi ty užasně krupavé bagety chutnají jako 2 dny staré pečivo z místního lídlu
.
PS ta eifelovka je taky na h… když si nekoupíš vstupenky 3 mnesice do predu tak stravíš ve frontě pul dne http://ticket.toureiffel.fr/…te-pg51.html
@MartinKa36 píše:
ve francouskem Carefour jsem ještě nebyl, já za to nemůžu že mi ty užasně krupavé bagety chutnají jako 2 dny staré pečivo z místního lídlu.PS ta eifelovka je taky na h… když si nekoupíš vstupenky 3 mnesice do predu tak stravíš ve frontě pul dne http://ticket.toureiffel.fr/…te-pg51.html
ale prd…stačí tam jet v únoru.. to jsme ve frontě na Eifelovku strávili 10 minut ![]()
Na Eiffelovce je dole dlouhá fronta jen na výtah, na pěší výstup do druhého patra je daleko kratší, zvláště ráno. A když vyjdete do druhého patra pěšky, což je stejně lepší, můžete si koupit lístek na výtah na vrchol až právě ve druhém patře bez fronty a pak dojet až nahoru.
@lucenka přesně, je to o atmosféře ![]()
@MartinKa36 někomu nechutnají, to je fakt, jsou hodně křupavé a drolivé, taky z bílé mouky, takže nic extra zdravého.. ale kombinace čerstvého camembertu s bagetou patří k Francii jako ta Eiffelovka
My jsme nečekali frontu ani na ten výtah. Psala jsem to, průvodci mají pro skupiny zvláštní pokladnu, nečeká se.. nebo jen chvilku.
@lucenka píše:
ale prd…stačí tam jet v únoru.. to jsme ve frontě na Eifelovku strávili 10 minut
My asi půl hodiny, byli jsme tam v březnu hodinu před zavíračkou a viděli jsme i rozsvícenou Eiffelovku ![]()
Já se přiznám, že mě teda taky francouzská bageta nechutná
(kupovaná v malém obchůdku, ne supermarket)
Ahoj, nečetla jsem všechno od začátku
My byli s přítelem loni před vánoci (nějak 18.-22.12.) a vstupy jsme měli zdarma všude kam jsme šli, na Eiffelovku myslím za polovinu a do Versailes jsme teda dovnitř nešli
Ale jinak stačilo říct, že jsme studenti, případně ukázat kartičku ze školy (ani nevyžadovali přímo ISIC) a bylo to
Letěli jsme letadlem, z cestování busem už jsme vyrostli, navíc to vychází skoro stejně a ten ztracený čas..škoda mluvit :/ A doporučuju se jít mrknout na Eiffelovku i večer, mají ji parádně nasvícenou ![]()
Jo vecer je nadherna
My jsme ji pokazde stihli i blikajici, je to po setmeni, jednou za hodinu
@madi chceš zruinovat mojí peněženku?