Víkend v Praze - o nervy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Liberte píše:
Holky, co jezdíte na výlety vlakem za Prahu, dejte prosím nějaký tip, kam se dá dojet a pak projít lesem. Jsem z těch pražských davů taky vyřízená, chybí mi příroda bez zástupů lidí. Dík.
Tak například na Karlštejn. Buď můžeš dojet přímo do Karlštejna nebo vystoupit někde dřív a dojít. My posledne šli pěšky tuším z Černošic. Je tam krásná krajina. A podobných hradů je v okolí Prahy dost. Nebo jsme šli z Kralup n.V. na zámek Veltrusy. Neříkám, že je to jen lesem, ale bylo to nádherné. To jsou výlety, co mám v živé paměti (pak ještě jiné, ale tam toho lesa nebylo moc - třeba Poděbrady, pěšky z Prahy do Roztok atp).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja rada jezdim Senohraby-Zlenice-Ctyrkoly - ze Senohrab se jde podel potucku, kde si muzou deti pohrat, pak je koupaliste, zricenina, obcerstveni, pred kterym hori ohen a muzete si opect zakoupene burty. Od kvetna bude v provozu i privoz, ktery vas preveze do protejsi restaurace a zpatky. A pak podel reky a pres vesnici do Ctyrkol. Ale o vikendu tam byla hlava na hlave a zejmena kolo na kole ![]()
A taky vylet ze Srbska - hriste u nadrazi, pres most do restaurace s hristem, podel reky kolem skal do Berouna - je to nove zpevnena cesta, takze s kocarkama se tam uz ted projede krasne, ale taky lidu spousta. Na konci se musi prejit pres zeleznicni most a dojit do Berouna na nadrazi.
Nebo vlakem do Benesova a na Konopiste - ruzova zahrada, pavi, rybnik, zamecka zahrada, zamek s medvedama, restaurace. Jen ta cesta pres Benesov neni moc pohodlna a bezpecna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak Obora Hvězda je přímo v Praze (Praha 6) a jede přímo tam tramvaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sheelle píše:
Taky bych uvítala pár typů. Bydlíme na Flóře, ale víkendy trávíme obvykle na Vysočině. Letos bych ráda nějaký ten víkend zůstala i v Praze, ale nevím kam… láká mě třeba vlakem někam dojet, projít se ve stínu stromů (s kočárem), dát si tam oběd a jet zpátky…
No u Flory urcite chodis Parukajda - vsechny 3 hriste, Riegrace, Rajska zahrada nebo Vitkov, tam chodim rada ja, zrovna vcera se tam starsi uhnal jak blazen ![]()
Do Rajske chodim i v lete a nejak prervane to neni, ale to je pidi hriste ![]()
Jinak krome zminenych vyletu tady jeste doporucuju cyklostezku podel Rokytky, Praha 9, jsou tam nutrie ![]()
A Podvinny mlyn, to je pekny park.
Jako clovek zijici na Zizkove zvladam navaly lidi a do ZOO taky chodim casto jak na vlastni zahradu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a za Prahu jezdime Okor, Sazava a tam ruzne, zamek Berchtold…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak za sebe doporučuju Prokopské údolí - lidí tam chodí dost, ale celkem se rozprostořou. Je tam dětské hřiště, kozy a domácí zvířata.
Chuchelský háj - doporučuju jít z Barrandova. Jsou tam zvířata žijící v české přírodě. K nim chodí dost lidí, ale pak je klidná cesta dolů do malé chuchle, odkud se po cyklostezce dá dojít k závodišti, nebo na druhou stranu směr Smíchov.
- Citovat
- Upravit
Šárka řekla bych jak kde, při Evropské bývá nával ale na druhé straně údolí bych se místy i skoro bála, že narazím sama na úchyla, to je dost opuštěné, jen sem tam běžci co to tam znají.
příměstský výlet do lesa bez lidí - nejblíž jsou snad brdy, pak křivoklátské lesy. kolem berounky je to moc hezké ale lidí tam je dost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, Prokopak, nevim…kdyz sebou placnete nekde vedle hlavni cesty na hriste, tak ano, tam se da hrat fotbal, prolyzacky, hriste atd, vsechno.Ale jit prochazkou po te ceste bylo vzdycky o nervy- lidi jako na Vaclavaku, cyklisti, co neumi zazvonit nebo upozornit- vzdycky prosvisteli 10 cm ode mne jen jsem se stacila leknout…koleckovy brusle, kocarky, psi..chapu, ze vsichni chtej o vikendu pryc, ale na muj vkus trochu moc precpany lidma.Zato pres tyden parad, krasne prazdno.
- Citovat
- Upravit
@madlicka píše: Šárka řekla bych jak kde, při Evropské bývá nával ale na druhé straně údolí bych se místy i skoro bála, že narazím sama na úchyla, to je dost opuštěné, jen sem tam běžci co to tam znají.příměstský výlet do lesa bez lidí - nejblíž jsou snad brdy, pak křivoklátské lesy. kolem berounky je to moc hezké ale lidí tam je dost…
To asi záleží i na době, my tam byli první víkend, co se udělalo hezky a evidentně se chtělo ven opravdu všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, presne tak. V nedeli jsme byli ve Stromovce a nikdy vice. Jsem zvykla na davy lidi, pac bydlime v centru, ale tohle bylo opravdu moc.
Co muzu doporucit je mini zoo v Male Chuchli, je to jeste Praha, ale neni tam tolik lidi. http://www.cosdetmi.cz/…huchle-idl60
Jinak jezdime na Krivoklatsko, kamkoliv, s kocarkem je pekna stezka okolo Berounky - primo z Berouna treba do Nizboru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
Z té Flóry - dolů na Masaryčku a vlakem do Klánovic, platí tam ještě tramvajenka; Klánovickým lesem do Úval a zpět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vero9 píše:
Ano, presne tak. V nedeli jsme byli ve Stromovce a nikdy vice. Jsem zvykla na davy lidi, pac bydlime v centru, ale tohle bylo opravdu moc.
Co muzu doporucit je mini zoo v Male Chuchli, je to jeste Praha, ale neni tam tolik lidi. http://www.cosdetmi.cz/…huchle-idl60
Jinak jezdime na Krivoklatsko, kamkoliv, s kocarkem je pekna stezka okolo Berounky - primo z Berouna treba do Nizboru
a dá se tam jet i na kole?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
12.5. je v Chuchli dětský den. Koně a tak. Tam je také pěkně ![]()
https://www.facebook.com/…695861222290
http://www.chuchledetem.cz
Jinak tam ta zoo je fakt pěkná! Děcka si tam vyhráli, až hamba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kde jsem zažila taky klid je skanzen Řepora, dětem se líbilo prolejzat domečky, je tam i ohrada s kozama a u rybníků se pěkně sedí. Jeli jsme tam po cyklotrasách na kole s vozejčkem z Bílé hory, cesta dobrá, akorát ve skanzenu jsou dlouhé prudké schody a vozík jsme se báli nechat u branky, tak to bylo trochu ufuf. http://www.repora.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.