Víkend v Praze - o nervy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Víkend v Praze - o nervy ?
Maminky z Prahy,
nemáte pocit, že poslední dobou je to v Praze o víkendech na místech pro děti neúnosné? Nemáme chatu, ale jsme celkem sportovně založení, takže v sobotu a neděli bereme tu tenisové rakety, tu míče, tu kola a vyrážíme na různá místa. Už několik měsíců jsme ale nestrávili víkend tak, jak bychom si představovali - v pěkném otevřeném místě s „aktrakcemi“ pro děti s možností si dát kafe, džus nebo něco malého k jídlu bez front, s místem k sezení a za přítomnosti přijatelného počtu lidí.
O víkendu už nejezdíme do ZOO, dendrologické zahrady, na Gutovku,na kroužky na Vltavě, na Šeberák, do Krčáku, do Riegrových sadů; teď jsme vyškrtli i Hamr v Záběhlicích a sportovní park na Chodově.
Máte někdo nějaké pěkné, méně oblíbené místečko přímo v Praze, kam se dá jen tak na blint zajet a strávit tam pěknou rodinnou pohodu se sportem i odpočinkem?
Díky za tip !
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Adela píše:
Maminky z Prahy,
nemáte pocit, že poslední dobou je to v Praze o víkendech na místech pro děti neúnosné? Nemáme chatu, ale jsme celkem sportovně založení, takže v sobotu a neděli bereme tu tenisové rakety, tu míče, tu kola a vyrážíme na různá místa. Už několik měsíců jsme ale nestrávili víkend tak, jak bychom si představovali - v pěkném otevřeném místě s „aktrakcemi“ pro děti s možností si dát kafe, džus nebo něco malého k jídlu bez front, s místem k sezení a za přítomnosti přijatelného počtu lidí.
O víkendu už nejezdíme do ZOO, dendrologické zahrady, na Gutovku,na kroužky na Vltavě, na Šeberák, do Krčáku, do Riegrových sadů; teď jsme vyškrtli i Hamr v Záběhlicích a sportovní park na Chodově.
Máte někdo nějaké pěkné, méně oblíbené místečko přímo v Praze, kam se dá jen tak na blint zajet a strávit tam pěknou rodinnou pohodu se sportem i odpočinkem?
Díky za tip !
A.
Ahoj, presne kvuli tomuto jsme se prestehovali za Prahu do domku se zahradou. ![]()
V Praze kam by se dalo zajit netusim, pac vetsinou je vsude zaplava lidi a me to posledni dobou nejak unavuje, mam rada svuj klid:mrgreen:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nevím, já teď strávila pěkný víkend a to stačilo zajít do Stromovky. ale jinak nemůžu poradit, všude jsou lidi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My vyjíždíme o víkendech za Prahu.Byli jsme na Řípu a na Karlštejně a lidí tam moc nebylo.Taky to není daleko na Okoř, na medvědy do Berouna,Ústí nad Labem - Zoo,lanovka,hrad.
- Citovat
- Upravit
upřímně jsem docela ráda na svých lokálních hřištích, víc než tři rodiče s dětmi tam o víkendu obvykle nebývají, ale pití si tedy nesu vlastní a na fotbal mi stačí plácek s brankou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je pravda… o víkendu je to v Praze fakt něco. Máme to kousíček na Hamr v Záběhlicích, přes týden super, ale o víkendu je to šílený. Sjíždí se sem celá praha, fakt nechápu
Hrozně na všechny co se sem hrnou nadávám
Ale nic ve zlém
Takže chodíme kam se dá, o víkendu jsme byli ve Stromovce, bylo tam dost lidí, ale celkem pohoda.Tam se to nějak poztrácí.. A věřím, že přes léto se i ZOO a ostatní místa umoudří. Teď každý chce vyrazit, když je konečně hezky, ale pak to nebude tak natřísklé
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Praze takové místo neznám - mladých rodin je čím dál víc a všechny mají o víkendu stejné cíle, stejné představy…
Buď se pohybujeme jen po menších a „méně atraktivních“ hřištích nebo vyrážíme mimo Prahu.
Na místa typu ZOO nebo Stromovka chodíme jen v týdnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Tak to my chodíme i do ZOO, akorát teda ne moc v sezoně. Teď to tam není tak strašné a dají se tam najít i místa, kde moc lidí není. ![]()
Tento víkend jsme strávili jeden den na kole - jeli jsme podél Vltavy směrem na Kralupy, druhý den pěška na druhou stranu. Bylo to nádherný a potřebu vlastního domu se zahradou fakt nemám. Jindy chodíme na vzdálenější hřiště (třeba ve Stromovce) nebo vláčkem na pěší výlet. Naopak, oproti menšímu městu, kde bydlí naši, si myslím, že je tu možností až až (naši mají zahradu, ale tam třeba bych celý den nevydržela, asi jsem moc akční člověk). V případě nepříznivého počasí je tu možnost bazénu atp, dětských center pod střechou atp. Já bych neměnila, jsem tu spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my jsme byli zase na Hostivaři a v Průhonicích a narváno hodně. Ale dá se to, jak je to velký, tak se to docela rozprostře. Jak píše hkac, ani mi to nevadí, jsem ráda, že máme tolik různých možností. Ale aspoň jeden víkendový den ráda vyjedu za Prahu vlakem, je tam trochu míň lidu a pořádná příroda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem před pár lety vážně uvažovala o nějaké zahradě, třeba v kolonii, tady jich je dost. Ale pak jsem si uvědomila, že kvůli těm pár dnům (týdnům) v roce, kdy bychom ji využívali, by mi ta práce s ní za to nestála. Co obnáší vlastnit dům, moc dobře vím, to není nic pro nás
. Já radši v bytě a o víkendu na výlety atp. Nebo k rodičům, ale že by měla potřebu vypadnout z Prahy, tak to za těch 17 let, co jsem tady, jsem ještě neměla
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem žila v Praze, milovala jsem Vyšehrad… a Staré Město, pochopitelně
Ale nepřijde mi to tam moc baby-friendly, to spíš tak na procházku, zmrzlinu nebo kafe. Bydlela jsem u ulice Budějovická a pod okny bylo dětské hřiště. A od jara do podzimu se na něm každý den scházely ty samé maminky se svými dětmi. Ani jsem se jim nedivila, mně stačila doprava jako samotnýmu jedinci, natož rvát do metra ještě kočárek a pak se zase snažit dostat včas ven… Ale to je jen moje rozmazlenost z menšího města, já bych si připadala v Praze jako maminka fakt izolovaná ![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, nevím, co si představuješ jako vhodné místo pro vás, ale jestli ti jde jen o klid a přírodu, tak nejlepší místo je botanická zahrada v Troji. Tam i v parních letních dnech moc lidí nebývá, jsou tam nádherné louky, kde se můžeš schovat pod strom do stínu a využít jejich lehátko. Já tam takhle vloni trávila ta úmorná vedra - dítě spalo v kočárku a já četla na lehátku v trávě. No nemělo to chybu
. Ale my to máme cobykamenemdohodil
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych uvítala pár typů. Bydlíme na Flóře, ale víkendy trávíme obvykle na Vysočině. Letos bych ráda nějaký ten víkend zůstala i v Praze, ale nevím kam… láká mě třeba vlakem někam dojet, projít se ve stínu stromů (s kočárem), dát si tam oběd a jet zpátky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
tak přidávám jako tip dendrologickou zahradu v průhonicích a celkově průhonický park. pak se dá vyrazit ještě na letnou,ale to už bude totéž co stromovka.
jinak bych se mohla podepsat pod příspěvek od bellezza..také jsme zdrhli ![]()
ale kousek od původního bydliště jsme měli park v Dolních počernicích. moc hezky revitalizované místo, rybník, park, hřiště a výborná restaurace Léta páně!!!!!! takže super na výlet s obědem, procházkou…
a nebo zámek ctěnice mě ještě napadá, v horních počernicích je taky spousta hezkých míst-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, co jezdíte na výlety vlakem za Prahu, dejte prosím nějaký tip, kam se dá dojet a pak projít lesem. Jsem z těch pražských davů taky vyřízená, chybí mi příroda bez zástupů lidí. Dík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.