Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit, jestli některá maminka nemá tip, kam na víkendový pobyt s kojencem 8 měsíců? Naše představa byla buď do chatek někam k přehradě a chytat ryby (samozřejmě manžel a my procházky) nebo nějaký víkendový pobyt na horách spojený s bazénem, saunou, masážemi… takže v tomto případě by bylo dobré třeba kdyby v nabídce bylo i možnost na hodinku prcka pohlídat..
Případně dejte prosím typy a Vaše zkušenosti, předem moc děkuji ![]()
http://www.aquaparkspindl.cz/cz/ tento areál je ve Špindlerovo Mlýně, myslím že docela splňuje tvé požadavky, teda až na ty ryby a hlídání dítěte, ale co se týče možností trávení času super, hned naproti je cesta takovým lesíkem do centra špindlu (1km) a je z asfaltu takže s kočárkem úplně v poho. Já tam byla před několika lety a byla jsem překvapena kolik maminek s kočárky tam bylo
@MarkétkaBeruška děkuji za tip. Jen si nejsem jistá, jak dlouho by 8měsíční prcek vydržel v aquaparku, nemáte s tím zkušenost? Vodu miluje, moře se mu líbilo, trávil v něm hodně času, ale přece jen aquapark je něco jiného a ještě jsme to nezkoušeli.
@Míša91 zkušenost nemám, nemám děti, ale dělám „chůvu“ a 6m dítě ve vodě moc nevydrží. Ale tak kdyžtak si to někam ulož třeba na příští rok protože si myslím že je to pro děti opravdu moc fajn. Teď byste to měli hlavně na procházky, dobře vaří, vy nějaká ta relaxace
@MarkétkaBeruška dobře, děkuju
my právě chtěli buď na lipno/slapy nebo do špindlu, ale prostě s jinou náplní než jen procházky… aby manžel zrelaxoval a není typ který zrelaxuje procházkama
to jsem už zkoušela český ráj říkal že třebaa okruh 8 km ani náhodou, přitom to na celé odpoledne není moc…
![]()
@Míša91 na Lipnu jsem byla letos, tedy jen na den, ale obávám se že tam je to pro miminko „bez náplně“, ale pokud by jste chtěli třeba navštívit tu stezku v korunách stromů, dá se tam vyjet lanovkou i s kočárkem a je teda pro ty kočárky udělaná, v poho projedeš tojo, ale nic jiného mě tedy nenapadá co by se tam s miminkem dalo dělat…
jestli se chce manžel tedy odreagovat, já byla letos v jižních Čechách v lázních na 4 dny a jeden den autem to Lipno…možná by se to takto dalo také vyřešit…že by jste třeba byli v Krumlově, Třeboni a výlet na Lipno
Já celkem doporučuju toto: chatalanovka.cz . Je to u hned u Lipna, mají snad označení baby friendly pujčují i dětské postýlky, monitory dechu atd. Hned u toho je lanovka, stezka v korunach stromů, možnost půjčení loďky, výlet na parníku atd. Byl tam teď partner s kamarády a vrátil se nadšený. My tam pojedeme s malým koncem srpna to mu bude necelých 8 měsíců. Akorát mají asi dost narváno. Jak je to s hlídáním bohužel nevím. Tak to třeba zaujme. ![]()
Ahoj, holky vleze se na Lipně do korun stromů i dvojkočár, nevíte některá?