Vinted mě okradlo

Anonymní
17.9.26 14:25

Vinted mě okradlo

Dobrý den, potřebovala bych poradit s problémem u Vinted zásilky. Odeslala jsem balík 27.7., kupující si ho nevyzvedl a zásilka se měla vrátit ke mně 2.8. Když jsem ji šla vyzvednout na uvedené výdejní místo, nebylo mi možné ji vydat a opakovaně jsem tam byla bez úspěchu, že mi to nemohou vydat, nemají povolení zásilkovny.

Následně jsem kontaktovala Vinted, ale jejich podpora mi pouze opakuje, že zásilka čeká na vyzvednutí a přesměrování není možné. Aktuální tracking Zásilkovny ale ukazuje, že se zásilka nachází na depu v Praze a je ve stavu „připravujeme k doručování“, takže není jasné, kde se fyzicky nachází a kam je směrována. - Hlavně jsem z druhého konce republiky.

Vinted nyní případ uzavřelo s tím, že pokud zásilku nevyzvednu, bude vedena jako nevyzvednuté vrácení. Jsem ale z druhého konce republiky a zásilka podle trackingu ani není na místě, kde ji mám vyzvednout.

Zásilkovnu jsem již kontaktovala a čekám na jejich vyjádření. Mohli byste mi prosím poradit, jak v této situaci postupovat a zda mám nějakou možnost se proti postupu Vinted bránit?
Balíček má hodnotu skoro 5000 kč. Nevím co dělat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5892
17.9.26 14:30
@Anonymní píše: Více

na výdejním místě nevydávají zásilky? tam se ztrácim
jinak psát na podporu pořád, jsou tam různí lidé, musíš být urputná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5115
17.9.26 14:31

Bohužel s Vinted to jde od 10 k 5. Čtu to dnes a denně na FB skupině. Snažit se neustále psát na podporu - žádat o řešení lidským operátorem, ne robotem.
I když ten tvůj případ je celý nějaký divný. Co přesně ti přišlo po údajném vrácení balíku zpět? Přišla výzva k vyzvednutí, kde byla uvedena pobočka zásilkovny a kód pro vyzvednutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5115
17.9.26 14:34

Nebo bych ještě zkusila i zavolat na infolinku zásilkovny (také chtěj real operátora) a pokusila se z nich dostat zásilku zpět, že si ji příjemce nevyzvedl. Číslo zásilky předpokládám máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6586
17.9.26 14:38

Jak nemůžou vydat?
Však je k tomu nějaký kód :nevim:
Když vrácenou zásilku nevyzvednete, tak zůstane na centrálním depu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37266
17.9.26 15:29

Prostě uhánět zásilkovnu a nenechat se odbít. Vinted ti jen přetlumočí co mu řeknou na té zasilkovne no, ale je to strašně zdlouhavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.26 15:31

@Paola21 no mě přicházely každý den e-maily pro vyzvednutí ale na prodejně mi řekli že je to blbost, že nemají nějakého „panáčka“ pro vydání. Sama jsem to nechápala.
@vedma007 ano, ale jak jsem zmínila, nemohla mi to paní vydat, šla jsem tam 3×, prý si to musel někdo zase ze zásilkovny vyzvednout a nechat kolovat po jiném výdejním místě.

Tudíž sama nevím, kdo mě vlastně ošidil.
Na depu si to nemohu vyzvednout, je to někde v Praze..

• Citovat
  • Upravit
4109
17.9.26 15:41

Zasilkovna by mela mit sama zajem na tom, aby se ti balik vratil, oni ho nepotrebujou nekde na sklade skladovat.
V praci Zasilkovnu mam a troufam si rict, ze vetsina zalezitosti se da dobre vykomunikovat a pokud neni zasilka ztracena, meli by ti vyjit vstric s dodanim nekam blizko tveho bydliste. Vinted nebudu radsi komentovat, s nima je to nekdy dost slozite, a to tam prodavam/nakupuju porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
17.9.26 15:44

A jinak teda nechapu to nevydani. Balik tam byl a tys mela heslo? To se mi nezda. Na heslo a nebo na OP to jde vzdy. Skoda, ze jsi treba odtamtud nekontaktovala linku Zasilkovny. My se vzdycky, kdyz je nejaky problem, snazime zjistit, v cem, duvod, popripade volame Zasilkovne my jako vydejni misto, normalne pred zakaznikem a snazime se to vyresit hned na miste…nejak me nenapada duvod, proc nesla zasilka vyzvednout, a nejake „nemame povoleni“ jsem snad ani nezazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
17.9.26 15:51

Tak to ti kecali, panacek je, tady mas foto…
Kdyz nejde vydat zasilku skrze heslo, jde to na nejaky doklad.
Takze lez jako vez… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.26 16:01

@marcellia

Prvne jsem tam sla bez hesla, podruhé už s heslem a paní mi řekla že je to blbost, protože čekají na dopravce až si to vyzvedne zpět. Měla jsem připravenou i občanku a nemohli to vydat. Když jsem jí řekla, zda li mam kontaktovat zásilkovnu, tak že mi prý nepomůžou, pouze vinted :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4109
17.9.26 16:13

Spatna obsluha i informace.
Balik nesmime vydat pouze v pripade, ze se prepnul do vratky, v tom pripade radime zavolat na Zasilkovnu a domluvit se s nimi.
Jinak neni zadny duvod nevydat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37266
17.9.26 16:44

A nešla jsi tam s tim heslem už pozdě? Že už by to bylo ve fázi vrácení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.26 16:56

@Kriss Tina
nene, na prodejne to bylo 2 týdny, 2× jsem tam šla a vždy řekla to stejné..

Jinak děkuji za rady, obrátím se na zásilkovnu :zed:

• Citovat
  • Upravit
4109
17.9.26 19:44

Napis pak, jak to dopadlo, to me hodne zajima :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie