Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych asi jela. Pokud ho bolí v puse, tak může jít fakt o angínu, teplota stoupne třeba protože se k viroze přidružila nějaká bakteriální infekce. Hlavně bych chtěla nechat udělat CRP z krve (nic to není, dítě to ani nezaregistruje), aby se vědělo, zda je to na atb nebo ne.
Syn trpěl na laryngitidy, vlastně jsem vždycky jela, i třeba jen kvůli lékům, co jsou na předpis.
@Verulda86 moje malá měla před nedávnem něco podobného, dva dny teplota, kašel a sahala si hodně do pusiny (ale to mohlo být i rostoucími zoubky, ale dělala to víc než jindy) u dr. jsme byli, koukla ji do krčku a řekla že to má jen zarudlé - podrážděné od kašle… naspala sirupek… teploty už pak neměla a kašel za pár dní taky přešel… z pohotovosti tě vyhodit nemůžou, ale neplašila bych chce to něco proti tomu kašli a kdyžtak něco na zklidnění aby se malý vyspal…
@Gladys bych ti přála vidět moje dítě, jak CRP nezaregistruje ![]()
Dítě bych sledovala v noci (hlavně teplotu), kdyby zítra nebyla žádná změna, tak bych na pohotovost jela.
@Verulda86 Všetky 4 deti plus ja sme si prešli minulý týždeň podobným - vysoké teploty, potom chvíľu kľud, potom znovu teploty… Do toho kašel. Ja som to cítila na prieduškách, podľa mňa to mohol byť virový zánet priedušiek. Po týždni teploty klesly a zostal len kašel a rýma. Ale tiež mi nebolo všetko jedno, keď sa teploty vracali, a zase boli 39. Jediné, čo ma udržalo neísť k Dr. bolo to, že nikoho vlastne nič nebolelo…
Takže ak by bolesť v krku stúpala, nechcel nič prehĺtať, tak by som k Dr. radšej zašla..
Děkuju všem za radu. Dneska byl malý bez horeček, na bolest si nestěžoval ( jen pořád hystericky kouše cumel - možná ty zoubky? ), kašle pořád a do toho se mu spustila průhledná vodová rýma. Do krku jsem se mu několikrát snažila dívat, strašně protestuje, já tam ale nic nevidím. Myslím, že kdyby to byla angína něco by vidět bylo. Jí a pije vzhledem k nemoci relativně v pohodě. Mám strach, že když půjdu k dr až v úterý a třeba to ta angína opravdu bude, jestli už nebude pozdě. Vyčetla jsem, že to může sednout na srdíčko a berou mě mrákoty.
@Verulda86 Ak by to bola angína, tak by takto v pohode nebol
Angína fakt bolí, toto vyzerá na virózu, do utorka bude podľa mňa úplne ok. ![]()
Maminky, syn (14 měsíců) má už 10. den rýmu, pokašlává, zvýšené teploty, hodně pláče, špatně spí (jak v noci tak přes den). Myslíte, že se jedná o virózu,, když to trvá tak dlouho? Nebo radši zajít k dr.? Jsme u dr dost často, syn trpí na záněty v uších a průdušky. Nikdy neměl vysokou horečku (ani přes 38).
A ještě jsem zapoměla, že špatně jí. Ať mu dám cokoliv, tak sní pár lžiček (vypije trochu UM) a tím končí.
A jakou má rýmu? Bílou tekutoou, hustou zelenou? Obecně se řiká, že při zelené rýmě jít k mudr. POdle mě a kluka 10dní není nic., protože s rýmou se my, potýkáme nejdýl. Ale jestliže se mu nemoci opakují, možná by to chtělo nějaký lepší vyšetření ![]()
@Anonymní píše:
Maminky, syn (14 měsíců) má už 10. den rýmu, pokašlává, zvýšené teploty, hodně pláče, špatně spí (jak v noci tak přes den). Myslíte, že se jedná o virózu,, když to trvá tak dlouho? Nebo radši zajít k dr.? Jsme u dr dost často, syn trpí na záněty v uších a průdušky. Nikdy neměl vysokou horečku (ani přes 38).
Já bych k doktorce jela. Už třeba jen pro jistotu, že to není nic jiného. ![]()
Chodím po týdnu, pokud nenastane zlepšení. Jela bych určitě ![]()