Drahé (reklamované) vs levnější léčiva

6532
7.12.11 12:46

Drahá (propagovaná v tv) vs levnější léčiva

Ahoj holky,

kupování léčiv patří do života každé z nás. Chtěla bych napsat porovnání na volně prodejná léčiva na močové cesty:

Urinal akut vs APO brusinky

Urinal akut

• 10 tablet v balení
  • vhodné pro těhotné a kojící
  • cena cca 190 Kč za balení
  • velmi účinné, zastane ATB

APO brusinky

• v balení 30 tablet
  • vhodné pro těhotné a kojící
  • cena cca 190 Kč za balení
  • velmi účinné, zastane ATB
  • vyšší množství účinné látky (výtažku z brusinek) než v Urinalu akut
  • na léčbu stačí 10 dní, takže kdo na to trpí opakovaně, může mít balení APO brusinek až na 3×. Nebo pořpípadě léčbu protáhnout na více dní.

Toto není reklama, ale jen rada pro vás, které na to trpíte. Hlavně ušetříme :-)

Pokud víte o dalších léčivech k porovnání, budu moc ráda, když se přidáte.

:kytka:

Příspěvek upraven 27.07.16 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21902
7.12.11 12:51

Muzu se jen zeptat,to ze zastane ATB tam opravdu pisou?Prijde mi to jako hloupost,na rozjety poradny zanet to urcite nestaci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
7.12.11 12:52

Ja tedy pro porovnani nic nemam. Jen chci rict, ze take zalezi na lekarnicich. Ty nase jsou SKVELE - vzdy poradi a tim i setri penezenku - v 99% pripadu poradi tu levnejsi variantu leciva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
7.12.11 13:02
Eemii píše:
Muzu se jen zeptat,to ze zastane ATB tam opravdu pisou?Prijde mi to jako hloupost,na rozjety poradny zanet to urcite nestaci :think:

Ne, nepíšou. To je má vlastní zkušenost. Nesnáším ATB a opravdu lze spoustu chorob, zánětů, i rozjetých, léčit bylinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
7.12.11 13:04
dusicka.. píše:
Ja tedy pro porovnani nic nemam. Jen chci rict, ze take zalezi na lekarnicich. Ty nase jsou SKVELE - vzdy poradi a tim i setri penezenku - v 99% pripadu poradi tu levnejsi variantu leciva :palec:

To je dobře :-) A nebo se člověk musí zeptat. Napadlo mě, že se příště zeptám na mast, která má stejnou účinou látku jako Bepanten, ale nestojí 300,– 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
7.12.11 13:30

No, já to takhle řešila např. s těhu vitamíny - jím Gravital ( v porovnání s jinými preparáty má dost složek i o něco vyšší množství) a 60tbl. stojí cca 200,– + jsem koupila na 2měsíce rybí tuk (EPA a DHA jsem porovnávala, aby ho bylo dost) za cca 100,– - tedy 2měsíce za 300,–oproti např. Mamavit Prefolin kde to na 1 měsíc stojí 420, Centrum Materna 450,– . Stejně to dělám i s ostatními preparáty, nebo když něco kupuju hafanům - tam jsou značné rozdíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
7.12.11 13:42

Mám skvělou lékárnici a vždycky mi nabídne levnější a stejně účinnou, ne-li účinnější náhradu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.12.11 21:48

Já mám na porovnání Multisanostol (dětský multivitamín v sirupu) a ten samý sirup, ale firemní značka DM.
Multisanostol je 300ml za 140 korun, Ten DM sirup 500ml za 89 korun a je v něm více vitamínů a minerálů. Chutnají velmi podobně, mají i stejnou barvu a konzistenci.
To samé vit C. V DM je sypaný v kelímku, cena 39 korun a vydrží strašně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
7.12.11 21:57

Co se týče brusinek tak úplně nejlepší je čistý brusinkový koncentrát, nevím jestli je to už v prodeji, ale mám známého na jedné nejmenované fakultě kde to udělali, mám doma pár balení na zkoušku, brzo to bude v lékárnách. Čisté brusinky koncentrované bez žádných příměsí. Z multivitamínů je celkem fuk co jíte protože většinu z nich stejně vyloučíte, ono totiž každý vitamín(minerál, stopový prvek) je vhodný užívat v jinou denní dobu a v kombinaci s jiným vitamínem(minerálem, stopovým prvkem) zkombinovat vše aby to mělo účinek je nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
8.12.11 20:27
papavlinka33 píše:
Co se týče brusinek tak úplně nejlepší je čistý brusinkový koncentrát, nevím jestli je to už v prodeji, ale mám známého na jedné nejmenované fakultě kde to udělali, mám doma pár balení na zkoušku, brzo to bude v lékárnách. Čisté brusinky koncentrované bez žádných příměsí. Z multivitamínů je celkem fuk co jíte protože většinu z nich stejně vyloučíte, ono totiž každý vitamín(minerál, stopový prvek) je vhodný užívat v jinou denní dobu a v kombinaci s jiným vitamínem(minerálem, stopovým prvkem) zkombinovat vše aby to mělo účinek je nemožné.
8o

Tý jo, díky za zajímavé a poučné informace. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
8.12.11 21:32
MeloryNox píše:
papavlinka33 píše:
8o
Tý jo, díky za zajímavé a poučné informace. :kytka:

Není zač, je to celkem logické, proto jsou multivitamínové doplňky v podstatě vyhozené peníze, jíme ve fázích a tělo je zvyklé brát si vitamíny z jídla, ty které v tu danou dobu jsou pro něj příhodné. Z toho důvodu je důležitá ta všude hlásaná pestrá strava, od každého trochu a organismus si vezme to co je pro něj důležité, zbytek vyloučí nebo uloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
11.1.12 11:43

Ahoj hoky,

chci se zeptat, jak je to v těhotenství s užíváním brusinkových doplňků. Léta mi jako jediný zabírá GS Brusinky Akut, ale není na něm uvedeno, zda je vhodný i pro těhotné ženy. Dnes jsem se ale zděsila, že např. na GS Brusinky Megaforte je výslovně uvedeno, že není vhodný pro těhotné … :think:

Díky za jakoukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast