Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nevíte co by to mohlo být?
Manžel už má týden zvýšenou teplotu a večer horečku 38,5 °C, nic mu není, jen ho bolí svaly a hlava a je moc unavený. Bojím se, aby to nechytla malá 7m. Zítra jde manžel na krev, tak snad to bude jěn nějaká virózka.
Díky
Teď to všude řádí, já mám taky doma pět lazarů. ![]()
Malá to může chytnout, ale s tím stejně nic neuděláš.
To jo, jsem tragéd, takže už přemýším nad mononukleozou, tak snad by tohle malá nechytla.
Magnificata píše:
To jo, jsem tragéd, takže už přemýším nad mononukleozou, tak snad by tohle malá nechytla.
Mononukleozu by snad chytnout neměla, moje nejstarší dcera jí prodělala skytě, ani jsme si toho nevšimli. ![]()
peggy.sl píše:Magnificata píše:Mononukleozu by snad chytnout neměla, moje nejstarší dcera jí prodělala skytě, ani jsme si toho nevšimli.
Aha, tak to je dobře, snad to nechytím ani já, ale doufám, že to bude obyčejná chřipka.
Mononukleoza je jako horší angina, nemůžeš ohnout krk. Určitě je to vše v pořádku a nemusíš se znepokojovat
Kaaata píše:
Mononukleoza je jako horší angina, nemůžeš ohnout krk. Určitě je to vše v pořádku a nemusíš se znepokojovat
Přesně tak, někdo mononukl.prodělá bez mrknutí oka a přijde se na to náhodou při odběrech a jinak to opravdu probíhá takhle divoce. Když jsem ji měla já, myslela jsem, že se udusím a skončila jsem na infekčním ![]()
To opravdu vypadá na virózu…
Díky holky, dnes byl manžel na krvi, zítra budou výsledky. Kaaato, jak nemůžeš ohnout krk, jako že vše bolí? V krku?
Magnificata píše:
Díky holky, dnes byl manžel na krvi, zítra budou výsledky. Kaaato, jak nemůžeš ohnout krk, jako že vše bolí? V krku?
On ten krk je jakoby oteklý, zduřelý… Když měl mononukl. syn, tak jsme na to díky tomu krku přišli. Jinak si na nic nestěžoval, nic mu nebylo, teplotu neměl…
Ahoj,tak manzel ma opravdu mononukleozu:-(, tak snad to nechytim ja a hlavne mala. Nemate nekdo zkusenost, jakse to v rodine siri? Zda uzkostlive dodrzovat od tatkyodstup?diky..
Magnificata píše:
Ahoj,tak manzel ma opravdu mononukleozu:-(, tak snad to nechytim ja a hlavne mala. Nemate nekdo zkusenost, jakse to v rodine siri? Zda uzkostlive dodrzovat od tatkyodstup?diky..
Neboj, syn ji měl v necelých 3 letech, doma jsme měli dvouměsíční miminko + další dvě malé děti a nechytl to nikdo. Žádně pusinkování a tak, jinak nic jiného dělat nemůžeš
To bude dobré, neboj
Pokud tě to uklidní, možná už jsi ji dávno prodělala a ani o tom nevíš. U dospělých se na to přijde často náhodou při odběru krve, že už má protilátky a promořenost mezi dospělými je fakt velká…
Moc prosím o radu. V pondělí večer malému začaly horečky. Do toho pokašlával. Horečky po dvou dnech ustaly, mírný kašel zůstal. K dr. jsem ty nešla s tím, že to bude asi nějaká viroza. Přítel je taky nemocný. Jenže dnes odpoledne malému horečka zase stoupla. Tentokrát nebyla moc vysoka, ale drží se mu pořád kolem 38. Když usne začne zase kašel. Dnes si párkrát ukázal do pusinky prstíkem a říkal auau. Je před námi prodloužený víkend. Myslíte, že mám jet na pohotovost nebo počkat? Mám strach z angíny. Přítel tvrdí, že jde o běžnou virozu, ale člověk nikdy neví. Můžu na pohotovost i když není teplota závratně vysoká a nesrazitelná? Vyhodit nás snad nemůžou. Jsem hrozný plašan.
Ahoj, myslím si, že to nic vážného nebude, ale na pohotovost bych asi jela spíš z toho důvodu, že teď budou svátky..:-/. Alespoň se nebudeš stresovat, ale opravdu to bude asi jen nějaká viróza. V tomhle hnusným počasí se ani není čemu divit..:-(