Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@luciášice tak to máte pečlivou dr. že i crp hned změřila ![]()
Ono ty prťata s virózama docela umí bojovat. Já měla strach kvůli starší co ze školky pořád něco nosí, naštěstí mladší půlroční měla jen asi 3× slabou rýmu.
@Enoulik píše:
@luciášice tak to máte pečlivou dr. že i crp hned změřila
Ono ty prťata s virózama docela umí bojovat. Já měla strach kvůli starší co ze školky pořád něco nosí, naštěstí mladší půlroční měla jen asi 3× slabou rýmu.
Jojo, jsem ráda, že je hodně pečlivá, lepší než kdyby na to kašlala, jak se mnohdy stává
Vybírala jsem jí podle referencí na netu, je fakt, že jsem chtěla někoho mladšího a alternativnějšího, ale dneska jsem ráda, že mám starší, ale velmi zkušenou doktorku.CRP dělala jen to „rychlé“ z kapky krve z prstíku, chtěla ho dělat přes laboratoř, ale jelikož jsme přišli až druhý den, tak ta zrovna byla zavřená. Spíš ted zase řeším, jestli tam jít s tou močí nebo ne
Asi tam zavolám až zítra ráno a uvidíme co řekne…Podle mě je to trochu zbytečné když se mu to nezhorší, ona ta rýma asi chvilku trvat bude, ale když bude chtít tak půjdeme, třeba z ní zjistí něco víc a pak víkend, tak aby byl klid a nemuseli jsme na pohotovost…I když prcek kope do hrazdičky jako zběsilej, tak moc nemocně nevypadá ![]()
Mmch. přečetla jsem si leták od Nasivin pro kojence - a tam upozornění, že v této věkové skupině může způsobit úplnou zástavu dechu
Nechápu, jak ty léky vyrábějí.
Nasivin nedávej, pokud má vodovou rýmu, tak bych si vystačila s hypertonickým roztokem
.
@Naima píše:
Nasivin nedávej, pokud má vodovou rýmu, tak bych si vystačila s hypertonickým roztokem.
To je to s mořskou vodou, vid? To dávám. Nasivin jsme si měli koupit pro jistotu kdyby se mu rýma zhoršila, tak ho nedávám, ale u kapek do nosu mě ta zástava dechu překvapila ![]()
@luciášice Ano nebo ředěná Vincentka
. Přiznám se, že mě ten příbalák také hodně překvapil, nakonec jsme kvůli tomu Nasivin použili jen jednou na noc a schovali zpět do lékárničky pro případ krize
Ahoj, tak od včerejška se nám trochu zhoršil kašel (tozn. kašleme i několikrát za hodinu),občas trochu zachraptí, soplíků je o malinko víc(stále takové vodovější, průhledné).Dávám jen tu vodu se solí do nosíku a odsávám. Ale dneska jsme naměřila teplotu 37,5
Přitom už byl bez teploty
Co myslíte, znamená to něco nebo je normální, že ta teplota při rýmě kolísá? Mě připadá, že se má ty soplíky někdy i v krku a proto se mu chvilkama špatně dýchá a zakašle si. Zítra zavolám doktorce(říkala, že když se teplota vrátí, tak chce rozbor moči),ale pro svůj klid se vám chci zeptat, jestli si myslíte, že je to normální nebo se něco děje? Jak dlouho vám trvalo než se rýma s kašlem u mimi vyléčili? A vracela se teplota? A myslíte, že už mám dát Mucosolvan atd.,prostě silnější léčivo nebo zůstat jen u vyplachování nosíku?
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu zkušených maminek. Mé dceři jsou 4 měsíce a ráno se nám probudila s chraplavým pláčem. Odpoledne už jí dělalo problémy si zařvat a i to její žvatlání jí dělá problém. Prospala půlku dne dostala čípek. Ale chtěla jsem se vás zeptat zda nevíte, některá z vás s čím se malá potýká děkuji
My skoncili s virozou v nemocnici na 5 dni, ale mel teploty kolem 39 a pak se pridal i prujem a zvraceni.. Neni viroza jako viroza ![]()