Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímavé píšeš že se to projevuje velkou rýmou, pak zas že rýmu nemá potom zase má. Teplota 37,1 je u kojence normální. Předpokládám, že měříš v zadečku tam je teplota o 0,5 stupnů vyšší. Ten kašel je jaký? suchý dráždivý? Kašle i v noci?
Myslela jsem u přítele, že se to projevuje velkou rýmou
Malý vyloženě rýmu nemá, jen víc soplíků a když ho dám na bříško, tak se mu pod nosem udělá mokrej sopel(jako holub) ![]()
Právě nevím, jak vypadá rýma u kojence… ![]()
Teploty jsou už po odečtu.
Kašle i v noci, ale tak max. jednou za hodinu, možná méně. Kašel mi připadá vlhký, více kýchá než kašle.
Zajdi k dr. a uvidíš, jestli má virózu. Nevím, jestli je někdo schopný říct přes net, zda má tvoje dítě virózu, zvlášť mu mimina. Jinak já bych s jedním snoplem k dr. nešla, šla bych v případě, že by mělo horečku, silný kašel, nejedlo, nepilo.
My byli nemocní ve 2 a i ve 3 měsících. Ale bez teplot. jen rýma a kašel. Je to fakt blbý, u takových prcků.
Poprvé jsem měli rýmu vodnatou. podruhé už netekla, byla hustá/zadní/ a museli jsme prokápnout physiomerem a pak odsát. To už šlo. Nás se to drží tak 10-14 dní. K doktorce jsme šli radši vždycky, když kašlala. Pro jistotu.
Dej vyvýšenou polohu a zvlhčuj vzduch.
Ja jsem dost plasan, ale z toho, co popisujes, bych asi k doktorce nejela. Ted tam tak chytne jeste neco horsiho. Pokud by to po par dnech nebylo lepsi, pak bych zasla.
Me moje doktorka rikala, ze muze mit kojenc jakoby mensi priznaky. Konkretne u te rymy, ze jim tak nenatika sliznice, jelikoz jeste je neopotrebovana. Takze muze mit totez, co pritel, ale nemusi to byt pro ni tak narocne jako pro nej.
Právě se taky bojím, aby u doktorky nechytl něco horšího
A připadá mi, že mu není nic vážného a dr. mu na to stejnak nic nedá, maximálně ho poslechne.Ale zase na druhou stranu se bojím, abych nic nezanedbala
Proto mě zajímá zda jste někdo zažili, co by jste dělala atd. Hlavně ta teplota, že mu lítá, jednou klesne, podruhé je zase zvýšená ![]()
Ne, nejela bych. V podobném věku měl syn silnou rýmu, odsávalo a prostříkávalo se Stérimarem několikrát denně, pšíkal a sem tam mu vylezla teplota na podobnou hodnotu. Takže nic extra zvláštního.
Doktorka sama říkala, že by na něm vůbec nic nevykoukala, nastolený režim je absolutně dostatečný a spíš by v čekárně chytil něco horšího.
@Naima Děkuju za názor. Mám podobný, ale nalomila mě doktorka, prý ho chce raději vidět ![]()
No, pokud kašle, radši bych zašla. Pokud má jen rýmu, nejela bych…Taky mám vždycky strach, abych něco nezanedbala ![]()
@eetel píše:
No, pokud kašle, radši bych zašla. Pokud má jen rýmu, nejela bych…Taky mám vždycky strach, abych něco nezanedbala
Právě
Člověku to nedá a hlodá to v něm. On kašle trošku, cca jednou za hodinu třeba několikrát kýchne. V noci třeba x hodin nic a pak zakašle
Asi půjdu a zaměstnám tatínka, aby s prckem počkal venku než přijdeme na řadu..
A myslíte, že mám jít i když mu úplně klesne teplota?
Já mám zafixováno, že když není teplota, tak se u těch dětí o nic vážného nejedná, ale nevím no ![]()
Já bych v tvém případě ještě den dva počkala. Pokud by se kašel víc rozjel tak bych samozřejmě šla. Do nosíku bych kapala mléko ![]()
@Enoulik Děkuju za příspěvek
Čím dál víc se přikláním k tomu počkat. Četla jsem na netu o rýmě a kašli u kojenců a většinou radí spíš domácí léčbu než hned běžet k lékaři, když není horečka a příznaky jsou takové nic moc…
Ahoj, omlouvám se, že jsem nenapsala dřív, ale máme dneska blázinec. Ráno měl zase teplotu kolem 37,2 a tak jsem volala znovu doktorce a ona, že to můžou být močové cesty, že ty se projevují jen teplotou a ať to nepodceňuju a určitě přijedu. Měli dneska poradnu pro zdravé děti, tak jsem jela a počkala na chodbě, aby jsme nikoho nenakazili, nepotkali jsme ani nemocné ani zdravé
Koukla na něj, změřila mu CRP a prý je to ta viróza, máme odsávat atd.No prostě to co jsme dělali předtím
Akorát mi napsala pár přípravků co si mám koupit kdyby se mu to zhoršilo (něco na kašel a rýmu, ale pokud se mu to nezhorší, tak dávat nebudu, dávám jen něco s mořskou vodou).Takže zatím je to stále stejné, bojuje s tou virózou docela úspěšně, ale zatím se to ani nezlepšuje ani nezhoršuje. Tak uvidíme, kdyby to do čtvrtka nepřešlo, tak chce dr. rozbor moči, tak snad to nebude potřeba.
Ahoj, potřebuji slyšet rady zkušenějších maminek. Máme 4měsíčního syna a přítel dostal před cca 2 dny asi nějakou virózu/chřipku. Proti sezónní chřipce je očkovaný (přítel),doktorka mu řekla, že to bude asi viróza(u přítele se to projevuje vlhkým kašlem, velkou rýmou, kýcháním, teplotu nemá a je jinak docela ok). Prcek měl včera zvýšenou teplotu 37,3,tak se trochu bojím, aby to od něj nechytl.Je plně kojený. Dneska jsem volala doktorce a ta mi řekla, že máme přijet, jenže…Prckovi jsem v poledne naměřila 36,8,tak jsme nikam nejeli, protože by jsme museli čekat v čekárně plné nemocných dětí
Před chvilkou jsem prcka měřila a měl 37,1
Tak já už nevím
Navíc trochu víc kýchá než obvykle, ale žádná hrůza, jen přes den více kašle i kýchá a taky se mu víc tvoří soplíky. Jestli má rýmu nevím, ale když ho nechám na bříšku, tak se mu udělá pod nosem mokrej sopl(prominte ten výraz
),takže asi má i tu rýmu
Co myslíte, má taky tu virózu, ale mnohem menší příznaky než přítel? Mamka straší, že to může mít „na průduškách“ a já nic nepoznám, tak že prý mám jít k doktorce.Teta zase, že by měl vyšší teplotu kdyby o něco šlo a že mi doktorka stejně nic nedá. Já teda asi zítra půjdu, pro jistotu, aby si ho poslechla, ale zajímali by mě zkušenosti ostatních. Děkuju 
Příspěvek upraven 18.02.13 v 17:47