Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, tak na den je to 12 ml, takže jednotlivá by měla být 4ml, je to tak? To zas o tolik víc není. Pro klid duše si raději zavolej na pohotovost, ale myslím, že to bude OK.
A kolik mel dostat na davku? Ja si myslim, ze dvanactikilovemu diteti se s peti ml nemuze nic stat. Zvlast pokud to byla prvni davka za den.
No byla to první dávka. Vůbec léky nedáváme - snažím se tomu vyhýbat, ale asi ty stoličky ho hodně bolely, tak jsem k tomu přistoupila a hned tohle… grrrr ![]()
Jelikož jednotlivá dávka je 4 ml, a ty si dala 5 ml, tak to není skoro rozdíl, vůbec bych to neřešila ![]()
No je tam napsáno, že 12ml/den pro 12 kg dítě. A pod tím je ještě jedna tabulka a tam je zase 1-2roky 2,5ml suspenze 3-4× denně. Takže jsem z toho zmatená jak Goro v Tokiu ![]()
Holky děkuju… no dala jsem větší 5ml. takže skoro 6ml. Vlastně jsem jako chtěla dat i půlku „normální dávky“. Ale tak říkám si, že když jsem mu nedávala zvýšenou dávku celý den, tak by se nemuselo nic stát. Ale je to hrozné, jak je člověk zbrklý, fakt by jsem si nejradši jednu pleskla ![]()
Proste to neres. I pokud by mel dostat jenom tech 2,5 tak mu jednorazove 5ml nic neudela!
Aby si mu něco udělala, tak bys to do něho musela lít pořád. Takhle mu to jednou neublíží, aspoň podle mě. Pokud je v pohodě tak to bude dobrý, neboj.
Asi tak, mě když se blbě, tak slupnu dvě 400 najednou a občas po několika hodinách druhou dvojici.
Jste hodné… no furt na něj chodím nahlížet. Snad máte pravdu. Skoda, že nikdo nemá tu zkušenost přímo… Možná ještě zavolám na tu dětskou pohotovost. ![]()
@Anonymní píše:
Holky děkuju… no dala jsem větší 5ml. takže skoro 6ml. Vlastně jsem jako chtěla dat i půlku „normální dávky“. Ale tak říkám si, že když jsem mu nedávala zvýšenou dávku celý den, tak by se nemuselo nic stát. Ale je to hrozné, jak je člověk zbrklý, fakt by jsem si nejradši jednu pleskla
jednou s enic nestane. jinak bacha na poddávkování těhle sirupů-od bolesti a teploty enpomuže jen to „zbytečně“ zaneřádí tělíčko, takže pokud už dát tak přesnou dávku (ne že mu dám ejn pulku aby toho enměl tolik)
J. a.n. i.1: to jsem si taky v první chvíli říkala, a „utěšovala“ se tím… ale když ty děti jsou v tom vývinu, tak jestli to neublíží, ale zřejmě tohle množství ne… ![]()
Ahojte maminky,
Myslíte, že by se mu mohlo něco stát??? Chjo jsem fakt tele bych se nejradši neviděla
Žádné jiné léky neužívá. A v letáku jsem našla, že se nemá překročit celková denní dávka, ale nic o tom, jestli by se mohlo něco stát když dám naráz víc než se může dát… DÍKY!
mám na vás takovou prosbu. Nevím jestli volat na pohotovost, ale už se vám možná stalo něco podobného a poradíte. Malému (20měsíců) rostou stoličky. Teď už večer byl strašně mrzutý a plakal, tak jsem si říkala, že mu dám na noc Brufen sirup, aby se pěkně vyspal a neměl bolesti. Tak šup šup, kouknu vzadu na tabulku a je tam 12kg = 12 ml suspenze. Tak jsem si říkala bude mu stačit půlka a dala jsem mu takovou větší 5ml odměrku. No a teď jak jsem to uklízela tak na to koukám a to je dávka na den!!!