Předávkování Brufen Sirup

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
17.2.13 21:25
@Anonymní píše:
Ahojte maminky,
mám na vás takovou prosbu. Nevím jestli volat na pohotovost, ale už se vám možná stalo něco podobného a poradíte. Malému (20měsíců) rostou stoličky. Teď už večer byl strašně mrzutý a plakal, tak jsem si říkala, že mu dám na noc Brufen sirup, aby se pěkně vyspal a neměl bolesti. Tak šup šup, kouknu vzadu na tabulku a je tam 12kg = 12 ml suspenze. Tak jsem si říkala bude mu stačit půlka a dala jsem mu takovou větší 5ml odměrku. No a teď jak jsem to uklízela tak na to koukám a to je dávka na den!!! :zed: :zed: :oops: Myslíte, že by se mu mohlo něco stát??? Chjo jsem fakt tele bych se nejradši neviděla :oops: Žádné jiné léky neužívá. A v letáku jsem našla, že se nemá překročit celková denní dávka, ale nic o tom, jestli by se mohlo něco stát když dám naráz víc než se může dát… DÍKY!
:lol: :lol: :lol: :lol: stalo se mi to při poseldní horečce ( asi nám v tu chvíli odplouvá mozek do někam) A VÝROBCE BY MĚL ZMĚNIT OBAL :cert: :cert: :cert: :cert:, já dala malé rovnou 14 ml. Vypotila se jak dveře od chlíva, prospala celou noc v klidu a ráno byla jak rybička.
Neboj, nic se nestane ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 21:25

Spiky01: Díky za radu. Příště se na to vyprdnu uplně. Ale chtěla jsem mu ulevit. Přes den se taky trápil, ale hrama a procházkama na to chvílemi zapomněl, ale teď večer se tak trápil, že mi to nedalo. O ostatních zubech jsme ani nevěděly, ale tyhle zadní stoličky jsou asi potvory :(

• Citovat
  • Upravit
431
17.2.13 21:26

Buď v klidu, vůbec jsi ho nepředávkovala. Naše malá trpí na hodně vysoké horečky a bronchitidy…nurofen jí často nezabral skoro vůbec, nebo max.na hodinu a měla zase čtyřicítku, tak jsem volala párkrát na pohotovost a i doktorka dětská mi potom řekla, že je tam to dávkování napsané hodně malé, že může dostat za den až dvojnásobek tělesné váhy, což by bylo u vás za den 24 ml. Proto že jí to na tak vysokou horečku vůbec nezabere, od té doby desetikilové dcerce dávám jednotlivou dávku 5 ml, když má horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 21:27

Berry4: Jéééé tak to jsi mě potěšila, že nejsem jediná. Ten obal je vážně debilní :pocitac: A volala jsi někam na radu nebo jsi to neřešila? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2230
17.2.13 21:28
@Anonymní píše:
Spiky01: Díky za radu. Příště se na to vyprdnu uplně. Ale chtěla jsem mu ulevit. Přes den se taky trápil, ale hrama a procházkama na to chvílemi zapomněl, ale teď večer se tak trápil, že mi to nedalo. O ostatních zubech jsme ani nevěděly, ale tyhle zadní stoličky jsou asi potvory :(

pokud to dáváš rozumně (až při 38st a výš, pokud už má fakt boelsti) tak to problém není, já jsme holkám radši dala na noc sirupo aby se vyspaly a tělo nabralo sílu (zrovna zuby trápily hodně mladší) a hned nám oběma bylo líp :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 21:34

Leenikk: Díky, že jsi napsala… snad to bude v pohodě. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.13 21:38

@spiky01: No právě jsem si to tak myslela, že nabere síly a aspon si od bolesti aspon trochu odpočine. Nejsem nějaký přírodní typ, že bych se tomu já osobně uplně vyhýbala, a vím právě jaké je to vysvobození, když přestane hlava bolet nebo záda, když si člověk vezme v nejzašším ten prášek… :roll:

• Citovat
  • Upravit
431
17.2.13 21:39

Není zač :-)

Určitě to bude v pohodě, mám to z více zdrojů a malá je zdravá :-). Hlavně ať už zoubky vylezou a netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 21:46

Leenikk: Díky moooc!
A VŠEM! Jsem klidnější a manžel taky nademnou kroutí hlavou co to řeším, ale ono lepší šílet, než nešílet a pak litovat.
:kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
48576
17.2.13 21:49

Mě malej jako 2 letej vycucaldvě plné ty stříkařky. dr řekla že by mu akorát pumpovali žaludek pro nic za nic a že možná bude akorát víc spát. spal normálně a na nic si nestěžoval.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 21:54

@Kamča.dalmatinka: Jejda tak to jsou taky šoky… ale koukám, že opravdu je to dělaný nějak šetrněni a jak tu psala jedna maminka, že to dávkování je snížené na minimum. Takže to snad můžu „vypustit“ z hlavy, ale ne to že příště ČÍST pořádně!! ¨Díky za info :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1497
17.2.13 21:59

Nevim jestli tu uz nekdo psal, ale davky co jsou psane na obalu jsou podhodnocene. kdyz jsme lezeli na detskem a byli na pohotovosti, tak mi rikali, ze priste mam dat vetsi davku nez pisou. ze lepsi dat jednorazove vic, nez to decko nechat prehrat. takze myslim ze ani v tomhle pripade to neni na skodu ;).
bud v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 22:06

@blueberryx Jojo už mi to tady jedna maminka psala. Jste strašně hodné, že jste napsaly. Jsem si strašně oddychla… Díky moc, takhle to mám ještě stvrzené z jiného kraje :-) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
48576
17.2.13 22:08

Já sem to ani nečetla. bylo to nák v noci a já nabrala stříkačku a položila na noční stolek a běžela čurat. Když sem přišla ležela na postely a prázdná, tak sem si říkala sem to blbá nenabrala a jak sem byla rozespaná naberu a dávala sem o trochu víc proto že to nezabíralo a když sem mu jí stříkla do pusinky tak říká ještě ještě a já si uvědomila že má volepenou hubičku :oops:.Málem sem dostala infarkt.

A druhej syn mi nedávno vypil pul lahvičky vigantolu. Při telefonování sem mu jí strčila do ruky na hraní, zavřenou a vrátil mi jí prázdnou :cert: :byl teda dost mokrej, ale on je dost nenažranej slušně řečeno, takže asi toho dal dost :roll:

Přitom si na vše dávám takovej pozor. Vše máme v zamykatelné lékárničce, nikde nic nenechávám :roll: a někdy hold udělám nákou píkravinu :cert: automaticky bez myšlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 22:13

@Kamča.dalmatinka No nekdy je toho na nás matky moc… a v dobrém duchu se někdy stane nějaké nedopatření. Tak hlavní je, že to naštěstí dobře dopadlo ve všech případech! :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA