Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, potřebuji radu zkušených. Dcera (2,5 roku) byla poprvé ve školce teď čtvrtek a pátek. V noci spala normálně, ale když vstala, tak zvracela a teď znova. Má teplotu 37,3 a je bílá jak stěna. Myslíte, že je to nějaká viróza? Doteď byla zdravá, tak nemám zkušenost. Průjem nemá. Léčí se to nějak, mám něco koupit v lékárně? Jestli je to viróza, jak dlouho to trvá? Děkuji za odpovědi zkušených maminek.Dala jsem piškoty a zas zvracela hleny…
Piskoty neeeeee, rohlik max
dvojcata byla prvne v patek a ted zvracime a prujmujeme vsichni
davam smectu a kuliska
Aha já myslela že smecta je na průjem, my jen zvracíme. Tak jé pojedu do lékárny. Asi je to fakt ze školek. Koukám že jste z TP, já taky ![]()
Ahoj!
Pokud má hlad, tak opravdu nejlěpe rohlík, ale né čerstvý, včerejší. Jíst ale nemusí, hlavně ať pije.
Jasně viroza, mi ji chytli, když jsme byli po dvou letech u lékaře
dvě hodiny na to zvracela první a pak postupně všichni. Následně byly děti dva dny ve škole-školce a donesly běžnou virozu horečka, kašel, rýma. Takže zatím byly ve škole-školce celkem 4 dny ![]()
Ach jo, už to začíná…hlavně vůbec nevim jak léčit, k doktorce hned nechci běhat. Z blitim nemám zkušenost. Dáváte černý čaj?
Děti šli poprvé do školky v pondělí a ve středu už blila malá, odpo malý. Ve čtvrtek v noci jsem v práci začalaa blít já a do toho průjem a chlap to stejné. Učitelka ve školce říkala, že tam teď řádí viróza. Trvalo to necelých 24hodin. Jíst jsem nedávala, jen po malých doušcích kolu. Tu jedinou v žaludku udrželi delší dobu. A na teplotu čípky.
Ahoj!
Ano, bude to nejspíš viróza, která brzo přejde.
Pokud stále zvrací, tak bych jídlo nedávala žádné. Pití jen studené (čaj) po lžičkách. Max. dej toho kulíška. Smecta není třeba, pokud nemá průjem.
Pokud nebude mít vysokou horečku, čípek není třeba.
Další den, pokud zvracet nebude, bych dala něco lehčího k jídlu, starší rohlík, rýži…, nic tučného.
Bude jí zase dobře, neboj! ![]()
On se ten prujem asi prida,, u nas taky se to rozjelo ![]()
holky je to des a radi to i u svagrove v nemecku
Holky děkuju za rady. Už má teplotu přes 38. Tak mažu do lékárny. Já myslela, že čípky jsou jen pro mimča. Díky díky díky
Čípky jsou ideální při zvracení, protože není podrážděný žaludek a nestihne ten lék vyzvrátit. Malá si stěžovala i na bolesti bříška a teplotu měla, tak čípek dostala 2×. Dneska už jsou v pohodě, takže dvoudenní akce. A chlapovi a mě už je taky dobře, ale bylo to fakt hnusné. Dost mi to připomnělo střevní chřipku, co jsem měla před pár lety, ale to trvalo teda dýl.
Jinak kulíška jsem do dětí nikdy nedostala, vlastně ani do sebe, něco tak hnusného jsem snad ještě nepila.
Jo a dobrý je ten Enterol, ten se dá rozpustit v pití a nebo černé uhlí, to jde taky rozpustit a je to bez chuti.
To my se pokaždé po návratu do školky zase vrátili s nachlazením a rýmou. Lékařka si už myslela, že jsme hysterky. Ale ted posledně mi rikala, ze muze jit o nedostatecnou imunitu proti virům aze by nám mohla pomoci. Nove berem Isoprinosin a zda se ze to ustalo. Tak doufam, ze to vydrží a ty viry se už nevrátí.
Syn mi také zvracel a prujmoval. Ve školce to chytli úplně všichni
nasadila jsem probiotika a já z 5 měsíční dcerou jsme nic nechytli. Probiotika bereme i nadále protože je toho tet všude plno!