Virtuální trvalý pobyt

14
30.7.21 11:50

Virtuální trvalý pobyt

Dobrý den, máte někdo zkušenost s tzv. virtuálním trvalým pobytem (zaplatíte za to, že můžete mít trvalou adresu jinde než tam, kde bydlíte)? Bydlím v bytě, kam si nemohu napsat trvalý pobyt a na úřad se hlásit nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4998
30.7.21 12:03

Ne. Jaké to má výhody? Napadá mě třeba parkovací karta. A dál? :think: Jinak bych zkoušela rodinu nebo známé, kde se můžu přihlásit zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10894
30.7.21 12:04
@sk2002 píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s tzv. virtuálním trvalým pobytem (zaplatíte za to, že můžete mít trvalou adresu jinde než tam, kde bydlíte)? Bydlím v bytě, kam si nemohu napsat trvalý pobyt a na úřad se hlásit nechci.

To bydlis v nezkoulaudovanem byte nebo v zahradni chatce? jinak nechapu, proc bys tam nemohla mit trvaly pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
30.7.21 12:05

@sk2002 Uřímně, pokud to má sloužit jako únik před nějakým problémem, tak je asi nejlepší možnost přihlásit se na obecní či městský úřad a netřeba za to platiti poplatek za virtuální bydliště.
Pokud to má jiný účel (dítě do školy/školky atd.), tak je nejlepší se s někým domluvit, protože úřadům jsou adresy virtuálních sídel a bydlišť povětšinou známé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
30.7.21 12:06
@Julča001 píše:
Ne. Jaké to má výhody? Napadá mě třeba parkovací karta. A dál? :think: Jinak bych zkoušela rodinu nebo známé, kde se můžu přihlásit zdarma.

Když má mraky exekucí, tak exekutor vlítne do nějaké staré vybydlené zříceniny a ne k příbuzným dom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.7.21 12:20

@Tarena Bydlím v pražské garsonce, která je na stavebním úřadě vedená jako ateliér a na ten si trvalý pobyt dát nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.7.21 12:22
@sk2002 píše:
@Tarena Bydlím v pražské garsonce, která je na stavebním úřadě vedená jako ateliér a na ten si trvalý pobyt dát nemůžu.

Jestli to nestojí majlat a chceš nutně do kolonky trvalý pobyt něco psát, tak si to kup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.7.21 12:34

Virtuální trvalý pobyt zvažuji z několika důvodů:

• Momentálně mám trvalý pobyt psaný 200 km od mého aktuálního bydliště, takže kdybych chtěla být hlášená na úřadě tak budu vedená tam, což by se mi logicky nevyplatilo, abych jezdila kvůli doktorům a úřadům tam.
  • Nemám rodinu a známé, ke kterým bych si napsala trvalý pobyt.
  • Byt ve kterém momentálně bydlím je vedený jako ATELIÉR a na ten se trvalý pobyt hlásit nemůže.
  • Dalším důvodem je samozřejmě pošta- některé úřady posílají všechno na trvalou adresu.
  • Bydlím v Praze, takže bych potřebovala modrou kartu
  • A jen bych chtěla dodat, že žádné exekuce nemám, zkrátka jsem jen osmnáctiletá holka bez jakýkoliv dluhů, co by ráda začala bydlet, jen si v něčem nedokážu poradit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
30.7.21 12:39
@sk2002 píše:
Virtuální trvalý pobyt zvažuji z několika důvodů:
  • Momentálně mám trvalý pobyt psaný 200 km od mého aktuálního bydliště, takže kdybych chtěla být hlášená na úřadě tak budu vedená tam, což by se mi logicky nevyplatilo, abych jezdila kvůli doktorům a úřadům tam.
  • Nemám rodinu a známé, ke kterým bych si napsala trvalý pobyt.
  • Byt ve kterém momentálně bydlím je vedený jako ATELIÉR a na ten se trvalý pobyt hlásit nemůže.
  • Dalším důvodem je samozřejmě pošta- některé úřady posílají všechno na trvalou adresu.
  • Bydlím v Praze, takže bych potřebovala modrou kartu
  • A jen bych chtěla dodat, že žádné exekuce nemám, zkrátka jsem jen osmnáctiletá holka bez jakýkoliv dluhů, co by ráda začala bydlet, jen si v něčem nedokážu poradit.

Tech úřadu tolik neobihas a neco se uz da resit kdekoliv. Doktory rozhodně nemas podle trvaleho bydliště. Zrid si datovou schranku, posta ti bude chodit tam. A v bankach atd klidne muzes nahlasit korespondenční adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
30.7.21 13:24
@vokishka píše:
Tech úřadu tolik neobihas a neco se uz da resit kdekoliv. Doktory rozhodně nemas podle trvaleho bydliště. Zrid si datovou schranku, posta ti bude chodit tam. A v bankach atd klidne muzes nahlasit korespondenční adresu.

Ale tu parkovací kartu nedostane. Pokud to chce kvůli parkovací kartě, tak je to pro ni nejspíš nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
30.7.21 14:06
@nikinnna píše:
Ale tu parkovací kartu nedostane. Pokud to chce kvůli parkovací kartě, tak je to pro ni nejspíš nejlepší řešení.

To souhlasím, mně se zničehonic ozvala spolužačka, co jsem s ní nebyla v kontaktu asi 10 let, jestli bychom ji nemohli přihlásit jako další vozidlo v domácnosti, že by se jí hodilo parkovat u nás v ulici 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.9.21 10:29
@sk2002 píše:

V takovém případě bych se toho nebála :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.22 11:47

Také nad tím přemýšlím ale já jsem v zahraničí na skok ale potřebuji české doktory pro sebe a malého.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný