Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, znáte něco, s čím se zbavím děsného zápachu z odpadu v kuchyni? Instalatér mi ho dělal, takže to není z toho, že by nebyl pořádně utáhnutý. Zkoušela jsem sodu+ocet, sůl+ocet, sůl+sodu+ocet a stejně nic.
Budu ráda za každou radu ![]()
@marsssyadamek rozmontovat a pořádně vse vyčistit. Včetně přepadového otvoru a jeho hadičky.
@marsssyadamek když jde velký zápach, tak možná není vůbec žádná voda v sifonu. To si zkontroluj. A smrdí to pořád stejně. Nebo občas to nesmrdí a občas jo?
@Dendiss píše:
Davam pod sitko platek citronu
To je nějaký půlnoční joke co nechápu? Však zkrz plátek citrónu ti neprotece absolutně nic pryč.
Je tam vůbec normální sifon? Už jsem několikrát viděl napojený dřez rovnou na odpad, to potom smradu v podstatě zabránit nejde.
Nám se odpad ucpaval nadměrným množstvím myciho prostředku (i když si myslím, že ho dávám spíš méně) a pak taky šíleně páchl. Pořádně jsem to proplachla, odmastila kyselinou sírovou a trochu postelovala jednu hadici, aby voda plynule odtékala a od té doby je to dobrý.
V sifonu musí být voda - ta vlastně uzavírá potrubí a zabraňuje zápachu. Může se stát, že se voda tlakem v potrubí vytáhne nebo třeba pravidelně vytahuje. U nás v domě třeba, když někdo vypouští velké množství vody do odpadu. Je pak i slyšet takový zvuk.
Takže zkontrolovat, jestli v tom ohybu je voda.
@Cenarius tak to kolecko citronu je o trochu mensi nez sitko. A voda tim skrz protece. Bordel se zachyti tak jako by se zachytil za to samotne sitko. A pres ten citron z odpadu nejde zadny smrad, naopak je to prijemna svezi vune.
Zkus tam nalít čistič do wc a nechat působit. Proč tam byl instalatér? Před jeho návštevou to nesmrdělo? Nesplachuje tam někdo z rodiny víc zbytky jídla?