Vitamín B6 v těhotenství

20
14.12.12 13:08

Vitamín B6 v těhotenství

Dobrý den děvčata, jsem tady prvně a potřebuji poradit. Jsem těhule a beru tabletky magnesium lactici 3×2. Dneska mi v lékarně nabídla B-komplex galmed, prý se to magnésko s tím lépe vstřebává, tak se chci zeptat, jestli jste to některá taky takhle užívala…Děkuji za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TehotnaTerezka
14.12.12 13:41

Ja na tvrdnuti bricha brala Magne B6, je v tom horcik a B6, predepsala mi to doktorka u obou tehotenstvi a dobry, ani jsme nijak nezkoumala jestli B6 jo nebo ne

• Citovat
  • Upravit
1000
14.12.12 20:01

Ahoj mě řekl gynekolog, že B6 ve větším množství není v těhotenství vhodné. Raději bych nebrala. Já třeba mám 3×2 tbl. a to by toho B6 bylo asi hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.12.12 21:05

Nene, té B6 se bere jen půl tabletky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2837
14.12.12 21:13

Když jsem ležela v nemocnici na udržování tak jsem dostávala Magne B6 a to 3×denně 2 tablety. Takže myslím že pokud to schválí lékař, tak se užívat může ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.12.12 21:17

Od dr to nemám, nabídla mi to v lékarně. Beru obyč magnézko bez vit. B. Že k tomu magnézku můžu B-komplex půl tabletky, aby se magnézko lépe vstřebávalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
3.1.13 14:47

Př prvním sem užívala magne B6 při druhém jsem nakonec před koncem těhotenství měla magne lactici to mně dávaly v porodnici a vyšlo finančně lépe magne B6 je předražené je to na tvrdý bříško nevím co by na tom mělo by něco špatného pokud je ale asi potřeba když ne proč to brát pak leda v těhu vitamínech.

• Citovat
  • Upravit
20
3.1.13 15:42

Já magnézko beru na tvrdnutí bříška…Ale beru obyč bez B6, proto se ptám na ten B-komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
21.2.14 10:22

Ahoj holky, tak to tady čtu a měla sem stejný dotaz. Jsem ve 21. týdnu a mám brát Magne B6 3× denně (plus obden listovku na střídačku s dalšími vitamíny - mám Calibrum Mami), ale sama lékárnice (a je to i v letáčku) mi řekla, že hořčík nevadí, ale že skrz tu B6ku by se měly max. 2 denně u těhotných, že by si to sama neriskla víc. Tak mě trošku vyděsila. Ke své dr. jdu až 4.3.,ale zeptám se. Navíc ten vitamín B6 je i v těch vitamínech, takže ho mám ještě víc.. mám strach aby to nemohlo mimču nějak uškodil a nebylo moc převitamínované. Měla jste to některá podobně? Já už jím to Magne asi od prosince (jen jsem měla nejdřív 2 denně), ale dočetla sem se, že někdo jí i 6 tabletek za den, takže si pořád říkám, že na tom nejsem tak zle.. Jaký na to máte názor vy? (Říkala jsem si, že bych si třeba sama „naordinovala“ ten hořčík v jiné formě, jen obyč magnézko.) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.14 10:26

Změň vitamin..B6 opravdu můžeš jen 2× denně..Kup si čistý hořčík v tabletách..já beru 10 tablet denně ale pouze hořčíku..nelajzla bych si to brát s vitaminem, který není rozpustný ve vodě..

• Citovat
  • Upravit
6257
21.2.14 10:56

Kup si ciste magnesium lactacid, muze se az 6 denne..ja ho take beru kdyz mam dny a brisko mi tvrdne, calibrum ber tak ob dva dny. doporucil mi to primar na kladne, aby nebylo moc velke, hlavne mají pak vetsi hlavicky..hlavne se zamer na stravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
23.2.14 11:02

Jee, vetsi hlavicky? to nepotrebujeme no :) Jinak dekuji vam za rady, uz jsem si to tak „naordinovala“, v lekarne jsem poridila jen to „magnesii lactici“ jako cisty horcik a beru ho jako tu 3.denni davku co bych mela mit, zbytek jim 2× denne to Magne B6, myslim, ze by to spolecne vadit nemelo :nevim: ale pak to po porade s dr. mozna vymenim uplne jen za horcik, nechtela bych mit veeeliky miminko skrz vitaminy, nebo nedej boze aby mu z toho neco bylo… A Calibrum? Dobre, zkusim taky ob dva dny, tim nicemu neuskodim, driv se nejedly zadny vitaminy a deti byly zdravy.. Tak diky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí