vitamíny po 3.měsíci

13114
28.1.09 16:11

vitamíny po 3.měsíci

Holky, do kdy jste braly vitamíny(mamavit, calibrum atd…)? Stačí je brát jen první tři měsíce nebo pokračovat i potom?? Slyšela jsem, že maminky, které berou tyto vitamíny celé těhu mají potom velké děti, je to pravda??? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3606
28.1.09 16:19

ahojki, taky jsem to slyšela, ale brala jsem vitamíny celé těhu, holka je normál, 50 cm, 3300 g......... já bych je radši brala a na babské řeči nedala. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
28.1.09 16:30

Ahoj Derido, mně vitamíny pro těhotné doporučoval i gynekolog. (1.dítě 3,35kg - 2. 3,45 kg - 3. 3,90 kg a 4. 4,15kg), vždy jsem brala Gravital a stejné dávkování - do poloviny každý den a potom ob den. Řekla bych, že vitamíny až takový vliv na velikost dětí nemají. Ahoj,M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.1.09 16:34

Já myslím, že s těma velkýma dětma jsou to babské pověry. Já jsem teda nebrala nic, páč mi to nedoporučila endokrinoložka - kvůli tomu, že většinou obsahují jód.

Taky jsem slyšela dost názorů od odborníků, že pokud se nestravuješ nějak vyloženě nějak jednostranně, tak žádné vitamíny brát nepotřebuješ, všechno je v jídle. Jo, ze začátku a před těhu jsem brala kyselinu listovou, ale dost jsem na to dlabala, právě proto, že se dá získat i z normálních potravin…

Já teda nejsem zrovna expert na zdravou výživu, jím ledacos, žádné hory zeleniny, zrní a tak, a to, že nic neberu se na mně zatím nijak nepodepsalo - pleť OK, vlasy nepadají, nehty pevné, nelámou se - všecko tak, jak před těhu. A mimčo si vezme, co potřebuje, to bych se nebála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
28.1.09 17:22

Deri - já si osobně myslím, že je úplně jedno jestli ty vitamíny bereš nebo ne - vzhledem k váze dítěte!
Kamarádka první brala Maternu a malý měl přes 4kg tak u druhého těhu vitamíny nebrala a Venda měla přes 4,5kg!!!

Určitě je dobré vitamínky brát, myslím, že tím nic nepokazíš a dodáš tělu minerály atd. co v těhu potřebuje!
Já odobně jím Calibrum mami a brala jsem je i u malého a i v období kojení.
Kubík, když se narodil tak měl 51 cm a 3410 g takže úplně normální průměrné miminko!

• Citovat
  • Upravit
5579
28.1.09 18:02

Já jsem u prvního vitamíny brala a měl 4.33kg a u druhého ne a byla to holka 3.9kg, myslím, že vitamíny na to vliv neměly.
Teď beru jen kys.listovou.
Jinak co se týče těch těhotenských vitamínu, tak kamarádka doktorka mi obecně o vitamínových tabletkách říkala, že se vlastně neví jak se ty vitamíny v těle rozkládají a jestli si z toho to tělo něco bere, případně v jaké dávce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
28.1.09 18:28

Obě těhu jen kyselina listová. Ostatní mi přijde zbytečné, ani za „normálního“ stavu žádné multivitamíny aspol. neberu. Můj gyn. je stejného názoru jako já - lépe pestrá strava, než umělé vitamíny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
28.1.09 19:14

Myslím těhu vitamíny jsou důležité ale jen období před otěhotnění a na 1. 3 měsíce pak bych je nebrala. Já je přestala u syna na doporučení porodní asistenky jíst cca ve 4. měsící astejně se narodil se 4kg. Teď jsem je jedla jen do 12. týdne. Po porodu se k nim chci vrátit . Aby mělo mlíčko vše co bude brouček potřebovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
28.1.09 19:23

Děkuji za odpovědi, asi je budu brát jen do konce třetího měsíce. Každý doktor má na to jiný názor, některý doporučuje celé těhu, některý jen na začátku, takže pak si vyberte, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
28.1.09 19:29

tak já pokaždé brala kyselinu listovou od začátku a tak od 12tt gravilakt u prvního poctivě denně (3,80kg) a u druhého jak jsem si vzpoměla (3,75kg) Takže vliv vitamínů na velikost plodu spíš popírám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.1.09 19:50

Mě porodní asistentka radila to s vitamíny moc nepřehánět a brát spíš Gravital (má tam všeho tak nějak míň) než jiné multivitamíny. A třeba ne denně, stači obden nebo v době chřipek. Listovka je důležitá, i když třeba v mém případě to bylo tak, že při prvním těhotenství jsem ji brala až jako těhotná (dcera má 2,5 roku) a při druhém jsem začala ještě před otěhotněním ty tři měsíce, jak je doporučováno, a po třech měsících těhotenství skončilo :( No ale už zas listovku beru, a to se budem snažit nejdřív na jaře, tak doufám, že tentokrát to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
31.1.09 11:46

Já brala Gravital max. 2× týdně. Složením je gravital asi nejvyváženější.
Brala jsem ho i v době kojení.
Kyselinu listovou jsem brala už rok před otěhotněním, i když původně to měly být tři měsíce. :)
"Nejhorší " vitamíny se mi předtím, jak jsem to zjišťovala, zdála Materna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajamisnerova
17.4.19 21:36

Určitě to není pravda že by měly větší děti. Já osobně bych chtěla brát vitamíny celé těhotenství. Nevíte o nějakých vitamínech které bych mohla brát s MTHFR mutací?

• Citovat
  • Upravit
17.4.19 21:42

@Pajamisnerova Femibion nebo Pregnafolin mají už listovku naštěpenou ;) cenove i složením jsou na tom skoro úplně stejně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.4.19 23:01

@Pajamisnerova Já brala vitamíny celé těhoteství a malá měla 3080g. Taky trpim touto poruchou a brala jsem tyto vitaminy http://www.femibion.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí