Máte některá zkušenost s kyselinou listovou před otěhotněním?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
21.10.04 23:25

Vitamíny před otěhotněním

Ahojky!chci se zeptat jestli máte některá zkušenost s kyselinou listovou (folacin) před otěhotněním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
22.10.04 07:37

Ahoj Kiro,
já jsem brala a vlastně pořád beru Calibrum Babyplan. Začínala jsem jen s kyselinou listovou, ale pak se mi to zdálo trochu málo. Jde o to, že můj příjem vitamínů určitě nebyl dostatečný, takže jsem radši zvolila Calibrum, kde je všechno pohromadě, včetně kyseliny listové. Stojí to asi 100 Kč na měsíc a je to speciální komplex pro snažilky a pro začátek těhotenství. Jinak jsem už před otěhotněním vyřadila (nebo jsem se o to dost snažila) většinu potravin, co obsahují „éčka“ - emulgátory, různá chemická barviva a kyseliny. Což je především bujón v kostce, vegeta a podobné.
Milli 6+1tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
22.10.04 08:49

Milá Kiro,
musím souhlasit s Milli, také jsem před otěhotněním brala tři měsíce Calibrum Babyplan, který obsahuje vše, co potřebuješ a podařilo se mi otěhotnět. Tyto vitamíny bereš pak první trimestr a od druhého trim. bereš Calibrum mami. Můžu ti je doporučit.

Měj se hezky

Slámička 12 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
22.10.04 14:14

Ahoj Kiro,
já jsem to střídala. Jeden den Calibrum Baby Plan, druhý den kyselina listová a vitamín E. Takto jsem to střídala asi tři měsíce, předtím jen tu kyselinu a Ečko (a to dost dlouho).
Povedlo se a od té doby jen Calibrum…

Hodně štěstí
Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.10.04 16:12

Ahoj. V momentě, kdy jsem se rozhodla vy:,–(it HA, jsem na doporučení dr koupila Calibrum babyplan, po měsíci jsem otěhotněla. Po prvním trimestru jsem přešla na Calibrum mami, který užívám i teď při kojení. Ten mami jsem v těhu užívala jednu tabletu, při kojení už dodržuju dávkování (chtěl to dětskej dr kvůli jodu)
Gabča a Barča 24dní

• Citovat
  • Upravit
22
22.10.04 20:16

Ahoj.Díky všem holkám,které mi poradily ohledně vitamínu pred těho.Minulé těho jsem celé proležela.Trvale jsem zvracela a nakonec mimi narodilo v 7.měsíci.Je to už 8let.Tak chci udělat všechno proto,aby to teď bylo v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.10.04 20:42

Užívat vitamíny před otěhotněním vřele doporučuju. Při užívání kyseliny listové se ve velikých studíí dokázalo podstatné znížení jedné z vrozené vývojové vady, tedy dítě je již před před otěhotněním chráneno. Při užívání jiných vitamínů se při studiích žádné jiné příznivé učinky nedokázali -) stačí když před otěhotněním užíváte kyselinu listovou.
V těhotěnství u zdravé ženy doporučujeme pestrou stravu, a ne vitamíny v práškách, protože pak se rodí veliké deti a víc problémů má matka a lékař. V těhotěnství u zdravé ženy vitamíny nedoporučuju.

Lékař Gyn. por. oddelení

• Citovat
  • Upravit
1460
22.10.04 20:46

Užívala jsem vitamíny pravidelně čtyři měsíce před otěhotněním (jednak jsem kojila a pak jako prevenci) a narodil se nám zdravý chlapeček. Myslím si, že kyselina listová rozhodně neuškodí. Jen bych chtěla dodat, že je ve spoustě zeleniny a není nutné jí baštit každý den v tabletkách.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
26.10.04 21:10

Ahoj,
také rozhodně doporučuji Calibrum Babyplan, obsahuje kyselinu listovou a rozhodně se tím nic nezkazí, spíše naopak.

Binisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.14 14:19

Ahojky holky, chce se zeptat. Snažíme se s přítelem o miminko a doktorka mi řekla, že by bylo dobré si koupit v lékárně nějaké vitamíny s kys. listovou. Proto se chci zeptat, jaké máte s tím zkušenosti? Které by jste doporučily? Díky :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.6.14 14:22

Obyčejnou kyselinu listovou a normální pestrou stravu. Takzvané těhotenské vitamíny jsou dosti předražené. Já si pak kupovala AZ - mama v DM, složení stejné, cena nízká, listovku obsahuje taky. Ale brala jsem je až při dlouhodobém kojení, předtím jen tu listovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
10.6.14 14:24

Určitě kyselinu listovou, dávkování by ti měla říct dr. je to jedinej vitamín, kterej opravdu ovlivni vývoj plodu, při nedostatku hrozí rozštěpové vady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
10.6.14 14:29

@petulilinka111 mě byl doporučen femibion, protože tam je listovka naštěpená pro lepší vstřebání, je mi ale 38 a za sebou mám ZT v 18tt- před otěhotněním jsem měla obyč listovku 800(9 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
10.6.14 14:36

2 měsíce před otěhotněním jsem brala obyčejnou listovku od dr. Max. Jak jsem zjistila, ze jsem těhotná, začala jsem brat femibion 800. Manžel bral koenzym Q10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.14 14:39

Já jsem právě taky koukala na jen na tu listovnku, jen jsem nevěděla, jestli stačí jen tu. Koukala jsem že i dr.max jí má za docela dobrou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí