Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
JSEM V 9 tt. A DOKTORKA MI ŘEKLA, ŽE MÁM ZAKLONĚNOU DĚLOHU.
POKUD SE TO SAMO NESROVNÁ, MŮŽE SE PLOD ZAKLÍNIT A NERŮST.
MÁM SPÁT NA BŘIŠE, ALE NEMŮŽU TAK VŮBEC USNOUT, JE TO VELMI
NEPOHODLNÉ. MÁM SE TOHO OBÁVAT? MÁTE S TÍMTO NĚKDO ZKUŠENOSTI? ![]()
Ahoj,
mě to doktoři řekli ve 14letech a že budu mít velké potíže
..
Miminko se mi narodilo zdravé,moje gynekoložka mi k tomu nic neřekla..
Většinou se prý těhotenstvím v klidu narovná..
Ahoj, taky mi doktor na začátku prvního těhu doporučil spát na břiše, kvůli zakloněné děloze. Protože normálně tak spím, tak jsem s tím neměla problém. Myslím, že to pomohlo, protože pak už to bylo vpořádku. Ono jak mimčo roste a je tam víc plodové vody, tak se to nakloní (pomocí gravitace) dopředu, ale proč tomu nepomoct, když to jde. ![]()
Určitě si nějakou vhodnou polohu na břiše najdeš,
třeba s pokrčenou nohou nebo trochu na boku. Musíš to zkusit. Dr. určitě nemyslela, že budeš ležet na břiše, ruce podél těla, natažené nohy, tak se opravdu nedá spát. ![]()
Počkej, na konci těhu si budeš říkat, jak ráda by jsi si poležela na břiše. ![]()
Spokojené, bezproblémové těhu přeje Míša
Ahoj,
neděs se, já jsem na tom byla stejně - na břiše spát neumím, takže mi doktor doporučil denně cvičit kočičí hřbety… Nevím, jestli to bylo tím nebo účinkem gravitace, ale děloha se srovnala.
Přeju hezké těhulkovství a zdravé miminko.
B.
Doufám, že přispěji k uklidnění- měla jsem taky zakloněnou dělohu, gynekolog byl v pohodě, během těhu se to samo vyřešilo bez jakýchkoli manévrů a ležení.Otěhotnění i těhu bylo bez problémů . Ahoj SARA
Ahoj,
jsem v 30. týdnu a měla jsem také zakloněnou dělohu. Mám super pečlivou zkušenou doktorku a ničím takovým mě neděsila. Říkala, že se to upraví samo. A taky se to samo upravilo, ani nevím kdy, najednou to přestala paní doktorka kontrolovat. Měla jsem díky tomu v prvních měsících malé bříško a pak najednou vyrostlo hodně dopředu. Miminko roste úplně normálně, je podle ultrazvuju trochu větší, než má být a nemám žádné problémy s polohou dělohy.
Zakloněnou dělohu jsem podědila po mamince, měla ten samý problém a dvě bezproblémová těhotelství. Ani mi nenapadlo se s tím během těhotenství trápit, tak toho mrňouse taky nestresuj.
Ahojky,
mám taky zakloněnou dělohu, jsem v 31tt a nemám žádné problémy.
To čím tě doktorka děsí, je hodně extrémní případ, který se popisuje v učebnicích anatomie (našla jsem si to na počátku těhotenství, kdy jsem se taky zděsila, co to mám v břiše) a v běžných případech nejsou se zakloněnou dělohou v těhotenství problémy.
Mám další 2 kamarádky, které mají zakloněnou dělohu a mají zdravé donošené děti a nikdo je ani nijak výrazně v těhotenství nekontroloval.
Snad jsem tě trochu uklidnila.
Jana+Kačka 31tt
Ahojky,
zakloněnou dělohu má asi 20 % žen. Včetně mě. Jsem ve 22 tt a žádný problém už nemám. Říká se, že ženy s takovouto dělohou hůře otěhotní (já teda ne - bylo to hned naoprvý)…
Dr. mě nijak zvlášt nesledoval. Narovnat by se měla okolo 12 tt.
Já měla jiný probém - hned na začátku - jelikož byla docela dost dozadu, tlačila mi na nějaký nerv a konečník a jak se začínala děloha roztahovat, měla jsem strašné křeče a bolesti. 14 dní na neschopence a kočičí hřbety to spravily. Dr. říkal, že při zakloněné děloze můžou být začátky trošku bolestivější - já teda byla extrém.o)
Myslím, že se nemusíš dělat starosti.o)) A pro jistotu přidej kočičí hřbety.)) nebo jen prostý pobyt na všech čtyřech.o))
ahoj
Markéta 22 tt
Ja jsem mela delohu take zaklonenou a vsechno probehlo v pohode. Ona se sama narovna v prubehu tehotenstvi. Hlavne klid, vsechno se samo srovna, oni doktori obcas zbytecne strasi.
Tak já mám taky zakloněnou dělohu, a jedno dítko už máme, teď se snažíme o druhé, tak snad všechno bude v pořádku. Při prvním jsem to nevěděla, nebo neměla- nevim ![]()
taky mám, jsem 30tt a v pohodě. Snažím se neusínat na zádech - ono na boku se mi stejně usíná líp. Občas se ale na zádech probudím. Je fakt, že mám furt malý břicho.
Já při prvním těhu jsem nemohla ležet na zádech mě se špatně dýchalo ![]()
Mamce, když byla mladá, doktor řekl, že má zakloněnou dělohu a že pravděpodobně nebude mít děti. No a má tři ![]()
Ahoj,
Můzů se Vás zeptat? Snažíme se s manžílkem a mimi 5tý měsíc a nic. V včera jsem byla na gynekologii a bylo mi řečeno že mám trochu zakloněnou dělohu myslíte, že to je ten problém proč neotěhotnět?
Moc děkuji za každou radu
Hezký den ![]()
Tezko rict kde u vas muze byt problem…na zaklonenou delohu a vubec na celkove uvolneni panve a napomoc k otehotneni je dobre cviceni Ludmily Mojzisove - najdi si u vas v okoli nejaky kurz ci navstiv specializovanou terapeutku a ta ti vse vysvetli. Je to faaakt moooc dobra vec. drzim palce ![]()