Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zajimalo by me, zda je zaklonena deloha vrozena nebo se tak muze stat az behem tehu vlivem treba pretizeni? Jsem v 11 tt a doktor se nikdy nezminil, ze mam zaklonenou delohu. No tento tyden jsem byla na pohotovosti a tam mi to jiny doktor rekl. Jde o to, ze jsem mela jeden den vetsi zatez a od te doby me boli bricho a krvacela jsem.
@Anonymní píše:
Zajimalo by me, zda je zaklonena deloha vrozena nebo se tak muze stat az behem tehu vlivem treba pretizeni? Jsem v 11 tt a doktor se nikdy nezminil, ze mam zaklonenou delohu. No tento tyden jsem byla na pohotovosti a tam mi to jiny doktor rekl. Jde o to, ze jsem mela jeden den vetsi zatez a od te doby me boli bricho a krvacela jsem.
Podle mě je to vrozené. Také mám zakloněnou dělohu a řekla mi to Dr. už před prvním těhotenstvím na běžné prohlídce. Nikdo to u mě nikdy neřešil. Jen, že to některé ženy mají. Nikdo mě ani nikdy nenutil spát na břiše apod. První těhu proběhlo úplně normálně a porod přirozenou cestou. Po porodu se zase sama vrátila do záklonu. Myslím, že se to řeší, pokud by byla zakloněná nějak abnormálně. Jinak si myslím, že je to v pohodě a děloha se s rostoucím dítětem sama narovná.
Já bych řekla, že zakloněnou dělohu má snad každá druhá. První gynekoložka se ani slovem nezmínila, že ji mám zakloněnou a úplně v poho jsem odrodila dvě děti. Řekla mi to až nová doktorka, jestli mě to při sexu nebolí.
takže bych neřešila. ![]()
@mumisek79 píše:
Tezko rict kde u vas muze byt problem…na zaklonenou delohu a vubec na celkove uvolneni panve a napomoc k otehotneni je dobre cviceni Ludmily Mojzisove - najdi si u vas v okoli nejaky kurz ci navstiv specializovanou terapeutku a ta ti vse vysvetli. Je to faaakt moooc dobra vec. drzim palce
Dobre, moc dekuji za reakci
je to me prvni tehu, tak zatim ve vsem tapu a samozrejme z kazde veci silim ![]()
Taky mam a zadny problem nebyl, uz mam dve deti, obe prirozene porozene ![]()
Moc Vám děkuji za radu. ještě vyčkát do víkendu jestli se náhodou něco nezmění a pak bych určitě začala hledat nějakou pomoc.
ještě jednou díky, díky moc vážím s každé rady